COLABORATORI

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Obiecte ascuțite de Gillian Flynn, Recenzie

Tare mult mi-am dorit să citesc Obiecte ascuțite și am ales-o luna aceasta pentru #provocareianuarie din grupul Prefață de carte și Porția de citit. Am tot auzit că este o carte dură și curiozitatea m-a cuprins.
Așadar, datorită celor de la Libmag, astăzi vă prezint părerea mea despre carte.





Obiecte ascuțite - un thriller terifiant



Am avut mari așteptări de la această carte și, din fericire, nu m-a dezamăgit. Obiecte ascuțite este un thriller captivant și dur, de aceea mi-a și plăcut atât de mult, dar în același timp este și puțin vulgar.
Descrierile orășelului m-au dus cu gândul la acele filme in care supraviețuitorii ajungeau într-un loc oarecum pustiu, cu oameni ciudați, parcă rupți de realitate. Așa mi s-au părut și majoritatea persoanelor din Wind Gap. Blocați în orășelul lor, îngrădiți de regulile nescrise, de bârfele nelipsite și de răutatea celor din jur.


Obiecte ascuțite - despre modul în care te distrug cei din jur


Camille s-a întors în orășelul copilăriei atunci când șeful său i-a cerut să scrie un articol despre cele două fete ucise acolo.
Deși nu pare o misiune grea, pentru Camille a fost. Faptul că trebuia să se întoarcă acasă, să locuiască iar cu mama sa, Adora, chiar dacă pentru un timp scurt, presupunea un efort extraordinar.
Camille a fost primită exact cum se aștepta. Mama sa era neschimbată. O femeie rece în particular , excesiv de politicoasă și iubitoare în public. Am putea crede că Adora a devenit o ciudată (ca să fiu drăguță), după ce cea de-a doua fiică a ei a murit, dar Camille ne lămurește că mama ei așa a fost dintotdeauna și i-a oferit afecțiune doar atunci când era bolnavă și, bineînțeles, în public.
Camille are și o soră vitregă de treisprezece ani, pe care abia o cunoștea. Amma era fetița perfectă acasă. Purta rochițe draguțe, codițe și era foarte ascultătoare, foarte rar având momente de răzvrătire. Atunci când nu era acasă era exact opusul. Era cea mai populară față din școală și spaima celorlalte fete. Era vulgară, răutăcioasă și egoistă. Deci... Camille se trăgea dintr-o familie de ciudați, nu m-am mirat deloc când am văzut că are și ea sechelele ei.

Obiecte ascuțite - cine ar ucide două fetițe într-un orășel mic, în care toată lumea cunoștea pe toată lumea? 



Camille spera să poată scoate repede un articol decent și să poate pleca curând de acolo. Dar s-a lovit de reticența polițistului și de refuzul de a colabora a părinților ultimei victime. Așadar, Camille și-a început propria investigație. În tot acest timp simțea cum amintirile o sufocau, nevoia de alcool își făcea simțită prezența și nu era foarte departe de a apela din nou la obiceiurile autodistructive.

Camille a reușit să discute cu locuitorii orășelului și să își facă singură o părere despre întreaga situație. Deși poliția dorea să creadă că ucigașul ar fi cineva din afara orașului, Camille era tot mai sigură că nu era așa. La fel și detectivul trimis acolo pentru a investiga cazul.

Obiecte ascuțite - un deznodământ neașteptat 


Am avut propriile teorii în legătură cu identitatea ucigașului și l-am ghicit din a doua încercare, dar apoi iar m-am răzgândit și m-am întors la prima variantă. Am fost impresionată de direcția neașteptată pe care a urmat-o povestea și vă invit și pe voi să o citiți!

10 comentarii:

Spune-mi părerea ta:)