COLABORATORI

joi, 31 ianuarie 2019

Colindă de Crăciun deCharles Dickens

În preajma sărbătorilor de iarnă, i-am povestit Maiei câte ceva despre celebrul Scrooge a lui Dickens și neapărt a vrut să afle întreaga poveste. Cum eu nu mai țineam minte toate detaliile și nici cartea nu o aveam, am apelat la Libris și am comandat Colindă de Crăciun.



Colindă de Crăciun - o poveste cu tâlc


Cartea este una cu tâlc, chiar și noi, adulții, avem ce învăța din  Colindă de Crăciun de Charles Dickens și este o lectură excelentă pentru copilași. Este o lectură care te îndeamnă la autoanaliză și te face să îți dorești să fii un om mai bun.

Scrooge este un bătrân morocănos și zgârcit care urăște Crăciunul. În perioada aceasta este căutat pentru donații, angajații vor liber, iar toată lumea umblă pe stradă cu un zâmbet larg pe față. În mod sigur Crăciunul este cea mai urâtă perioadă a anului pentru Scrooge.


Colindă de Crăciun - Crăciunul nu trebuie petrecut de unul singur


Deși a fost invitat de către nepotul său la masă, Scrooge preferă să îl refuze nepoliticos și să își petreacă sărbătorile așa cum este obișnuit: singur, ignorându-le.
Dar Crăciunul acesta  nu va fi deloc unul obișnuit pentru Scrooge, deoarece fantoma prietenului său, Marley, îl vizitează. Ba chiar mai mult, Scrooge va fi vizitat de trei fantome care vor încerca să îi deschidă ochii și să îi dea ocazia să se schimbe. 

Fantoma Crăciunului Trecut îl face pe Scrooge să retrăiască momente chinuitoare pentru el, momente de care nu ar fi vrut să își aducă aminte, dar care au contribuit la adultul care a devenit.
Fantoma Crăciunului Prezent îi arată cum trăiesc cei din jurul lui, cum le influențează el viețile și modul în care ei vorbesc despre el.
Fantoma Crăciunului viitor nu este nici ea mai puțin crudă și îi arată lui Scrooge cum va fi viitorul dacă continuă să trăiască în același mod egoist ca și până acum.

Va reuși Scrooge să se schimbe? Va profita de ocazia care i se oferă?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-mi părerea ta:)