COLABORATORI

vineri, 25 ianuarie 2019

O MAMĂ PERFECTĂ de AIMEE MOLLY. recenzie

Cred că nu sunt singura care a fost atrasă de O mamă perfectă de Aimee Molly. Titlul interesant și descrierea captivantă a cărții, m-a făcut să o trec pe lista de dorințe. Moș Crăciun și-a făcut treaba și mi-a adus și acest thriller, printre altele.





O mamă perfectă - când o ieșire cu fetele îți schimbă viața pe vecie


Un grup de proaspete mămici (Mamele din Mai) se întâlnesc, cât de des reușesc, în parc și discută despre copiii lor, despre creșterea ideală și despre modul în care a decurs sarcina și nașterea. Atunci când Scarlett spune despre Winnie - o mamă singură - că ar fi deprimată, Mamele din Mai pun la cale o ieșire între fete, la un bar, pentru a se destinde și pentru a uita pe moment de tot ceea ce implică maternitatea. Deși Winnie refuză inițial, cedează insistențelor și acceptă să își lase copilul de șapte săptămâni, Midas, cu o bonă recomandată de una dintre mame. 

Totuși, această seară nevinovată se încheie cu o tragedie. Midas dispare din pătuțul lui fără ca bona să observe, lăsându-le pe Mamele din Mai pline de regrete și vinovăție.


O mamă perfectă... există așa ceva?



Dintre Mamele din Mai, Nell, Colette și Francie, sunt în prim plan. Cele trei femei fac propria investigație, fiind măcinate de tristețe și neacceptând faptul că una dintre ele trece prin cel mai mare coșmar al unei mame. Cele trei femei se întâlnesc mai des acum și între ele se crează o legătură. Fiecare dintre ele are o poveste de viață, propriile probleme în familie și temeri legate de creșterea copilului. Deși scopul grupului e ca mămicile să se simtă relaxate și încrezătoare, „mamele perfecte” din grup pun o presiune uriașă. Vă sună cunoscut? Toate avem parte de așa ceva la un moment dat...


Mi-a plăcut cartea. Autoarea a reușit să mă plaseze pe o pistă greșită, iar finalul m-a surprins total. A fost un lucru la care, cred eu, mai putea lucra autoarea, dar nu prea pot să vi-l spun fără să vă servesc un spoiller. Totuși, sper ca lumea să nu fie atât de ignorantă, cel puțin nu și persoanele din grupul în care ne petrecem timpul. 
acestea fiind spuse, recomand cartea și mulțumesc cumnatei mele. Lory, pentru cadou!

4 comentarii:

  1. Chiar asteptam recenzia ta. Eu am cartea de cand a aparut la chioscuri, dar inca nu am citit-o. Mama mea a citit-o si mi-a spus cateva detalii care au deranjat-o.

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia aștept să ajung și eu la cartea asta, mă bucur și mai tare că mi-am achiziționat-o. Felicitări pentru recenzia minunată și tentantă! <3

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)