Tratatul de pace - Ducele de Castle de Alina Cosma RECENZIE

Despre primul volum al seriei Ducele de Castle, v-am vorbit aici. Tratatul de pace, volumul doi al seriei continuă în aceeași manieră. Avem parte de multă acțiune, intrigi și lucruri imprevizibile.

ducele de castle


Tratatul de pace de Alina Cosma


În volumul doi, Tratatul de pace, regele Alexandru și regina Miriam au un copil. Știm deja din primul volum că mama lui Alexandru a murit după ce acesta s-a născut. Miriam nu a avut parte de o naștere ușoară și dacă nu ar fi fost Alexandru să o ajute, probabil nu ar fi supravețuit.

Totuși, aceste lucruri l-au afectat foarte tare pe Alexandru. Nu putea să o privească fără să își aducă aminte că a fost pe punctul de a muri pentru a-i aduce copilul pe lume. Lucrurile între ei s-au răcit, Alexandru nu îi vizita, nu dorea să își vadă copilul, iar Miriam era extrem de rănită. Faptul că a văzut-o pe Magdanela ieșind de la el, nu a ajutat deloc.



Tratatul de pace de Alina Cosma 


Pe lângă problemele lor personale, regii se confruntă și cu probleme politice. Când există riscul izbucnirii unui război între ei și Regatul Meath, Miriam nu este de acord cu deciziile lui Alexandru. În loc să îl asculte și să plece împreună cu fiul lor departe de pericol, Miriam hotărăște șă își trimită fiul departe și să încerce să rezolve ea problema, fără a porni un război. Știind că Alexandru nu ar fi de acord cu planul ei, fără știrea lui merge să stabilească un tratat de pace cu regatul Meath.

Bazându-se pe faptul că și tatăl ei a avut înțelegeri cu acest rege, speră ca planul ei să reușească. Dar, Miriam s-a aruncat fără să își dea seama în brațele unui om fără scrupule, un om crud și lipsit de etică. Acum, când totul pare lipsit de spperanță pentru Miriam și regatul ei, apare Alexandru hotărât să nu o lase în mâinile acelui tiran, conștient că nu ar putea trăi fără ea. Cum se termină întreaga poveste și prin ce lucruri este nevoită să treacă regina noastră, vă las pe voi să aflați.

Multumesc autoarei pentru exemplarul oferit. Cartea se găsește aici.

Etichete: , , ,