COLABORATORI

marți, 12 decembrie 2017

PE STRADA DUBLIN de SAMANTHA YOUNG recenzie



V-am spus vreodată de ce îmi plac cărțile din colecția Eroscop? Unul din motive ar fi că, ador personajele din aceste cărți! Sunt extrem de dedicate și pasionale, sunt reale, exprimă tot ceea ce simt și se iubesc, se acceptă...
Cu toate că îmi plac mult acest tip de cărți, a trecut ceva timp de când nu am mai citit una, dar am reînceput în forță cu Pe strada Dublin de Samantha Young. Mi-a plăcut atât de mult cartea aceasta,  încât sunt hotărâtă să pun mâna și pe celelalte din serie.

Jocelyn a  rămas orfană la vârsta de paisprezece ani. O dramă uriașă pentru o adolescentă, dar trebuie să vă spun că, a avut o copilărie extrem de frumoasă și familia ei era iubitoare. Din păcate, mulți copii cu părinți în viață, nu au parte de așa ceva...
Pierderea a afectat-o enorm, cum era de așteptat, și a ajuns un adult cu foarte multe probleme. Cum și-a petrecut adolescența, o să aflați voi citind cartea, eu o să mă concentrez pe prezent.
Jocelyn a moștenit o sumă mare de bani, dar nu prea s-a atins de ei până ce nu a fost nevoită să își caute un nou apartament de închiriat. Când a ajuns pe strada Dublin s-a îndrăgostit de apartamentul prezentat de Ellie. Se vedea locuind acolo, lucrând la romanul ei și relaxându-se în cada extrem de scumpă. Cele două fete s-au simpatizat și au hotărât să împartă acel apartament de lux.
Jossn nu se aștepta ca fratele colegei ei, Braden, să arate atât se bine și să fie atât de șarmant. Cei doi au făcut cunoștință oficial într-un mod inedit. Stânjeneala ei evidentă, m-a făcut să zâmbesc cu gura până la urechi și să încerc să anticipez ce o să urmeze. Am reușit? Într-o mică măsură! Autoarea a creat un cadru unic pentru povestea lor și de aceea sunt atât de curioasă în privința următoarelor volume. 😀
Curând aflăm că Braden era putred de bogat (nu se putea altfel, nu? Partea asta am intuit-o și eu 😜 ) și mereu însoțit de o tipă trăsnet.
Joss s-a integrat ușor în familia colegei de apartament, aceștia fiind foarte deschiși și primitori.  Aceste lucruri i-au declanșat atacuri de panică cum nu mai avusese de ani buni și pentru prima dată în viață ei, s-a dus de bună voie la psiholog, conștientă că are nevoie de ajutor, sigură că are nevoie să vorbească cu cineva. Trebuie să recunosc că am apreciat foarte mult ședințele de terapie, ador să iau parte la astfel de ședințe, prin intermediul cărților.

Braden era, în mod vizibil, atras de Joss. Văzând că ea nu poate suporta ideea unei relații, profită de atracția fizică dintre ei și îi propune să devină prieteni cu beneficii.
Cum se va decurge acest pact, rămâne să aflați singuri.

Mi-a plăcut foarte mult de Ellie și Adam. Sper ca în volumul următor să aflu mai multe lucruri despre ei. Ellie a avut un rol foarte important și m-am atașat mult de ea. La fel a făcut și Joss, deși ura posibilitatea de a se atașa de cineva și de a pierde persoana respectivă. Prefera să se mintă că se poate.lipsi de oricine și nu simte nevoia de a petrece timp cu cineva.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, intrați pe Libmag, eu le mulțumesc pentru exemplarul oferit!



On Dublin street este titlul original al cărții și este prima carte din SERIA PE STRADA DUBLIN.

12 comentarii:

  1. Sună tare interesant! Desi nu am citit nimic din aceasta categorie si nici nu am fost interesată, recenzia ta m-a convins!!! Felicitări, cu siguranță vreau si eu cartea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu seria asta sunt la zi! Mă bucur ca ai citit-o dar si ca ai ales sa vorbești despre ea. Este super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu citesc atât de mult Eroscop, dar din această serie am citit „Pe strada Londra” și mi-a plăcut foarte tare. Cu această recenzie minunată, mă faci să îmi doresc și mai mult și prima carte din serie... Cel mai tare îmi place faptul că sunt povești despre oameni extrem de puternici, care reușesc să se recompună...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, mie chiar mi-ai stârnit curiozitatea despre carticica asta și deja am pus-o pe lista mea de cumpărături..

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am inceput sa citesc cărți de genul acesta mai nou. Si am citit si acest volum. Urmează celelalte. Felicitări pt recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare interesant, de la saracie la lux, o adevarata aventura! Mi-as dori si eu sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe aceasta nu am citit-o, am citit doar primele doua străzi,deocamdată nu prea mai am răbdare pentru acest gen, dar cu siguranță o sa continui seria in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Rectific, asta e prima si e citită. Mi-am adus aminte de Jocelyn, doar ca am încurcat străzile ��

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)