COLABORATORI

joi, 17 noiembrie 2016

I.R. En. De Sandra CoroianNorocoasa de mine... am primit  această carte de la editura Quantum Publishers cărora le mulțumesc pentru ocazia de a evada într-o lume plină de suspans și acțiune.

Încă de când am văzut-o prima dată, am admirat coperta inspirată și am încercat să-mi dau seama de unde se trage numele cărții. I.R. En. este un nume neobișnuit, dar care se potrivește de minune acestei cărți deosebite.

Pentru mine a fost o premieră! Este prima dată când citesc un astfel de Sci Fi... este prima oară când sunt atât de absorbită de subiect încât să mă gândesc la modul serios în ce fel de lume trăim... oare avem puterea de a alege singuri sau suntem influențați, manipulați și resetați în caz că deciziile noastre nu se potrivesc tiparului? Folosim liberul arbitru sau regulile impuse de societate ne transformă în simple marionete supuse? Asta îți face cartea aceasta... te face să-ți analizezi viața și să te gândești la ce poate fi dincolo de lumea ce o știm noi.Cehel este un Healer: "un fel de savant care are un IQ inuman de mare și care este instruit în investigarea manifestărilor fiziologice și intelectuale ale unei ființe umane". Inteligența ei a fost observată la școală și părinții ei au dat-o fără să clipească în schimbul unei compensații.

În realitatea din care face parte Cehel, lumea se ghidează după cinci coduri formate de cei 5 Superiori ce au creat sistemul.  Totul era simplu: nimeni nu avea dreptul să încalce vreun cod și oricine era martor la o eventuală încălcare, era obligat să raporteze sistemului sau celor 5 Superiori, nimeni nu avea dreptul nici măcar să viseze și cine știa pe cineva care îndrăznea să facă așa ceva, era obligat să ia măsuri.

În prima ei misiune, Cehel are parte de un șoc, cele cinci coduri au început să își piardă din putere și sistemul să se clatine în ochii ei, dar să vă spun de ce: Ea și Jason-partenerul ei, aveau obligația să aducă la sediu o persoană ce a încălcat codurile. Când Cehel era în pericol, Jason a salvat-o încălcând unul din coduri. Atunci Cehel a făcut cunoștință cu insinctul și a fost nevoită să hotărască dacă să-l reclame pe Jason sau nu. Când Cehel și Jason au dat "infractorul" pe mâna sistemului, Comandantul Helen l-a ucis, astfel încălcând codul. Așadar, tot ceea după ce se ghida Cehel a fost zdruncinat, sistemul nu mai părea așa perfect!

Jason și Cehel s-au apropiat și acesta i-a povestit despre femeia de care și-a legat el sufletul, despre neîncrederea în sistem și despre teoria că mai există și altceva în afara lui. Cei doi au început să facă investigații sperând să o descopere adevărul.


Apelând la un gest extrem, Cehel s-a trezit într-o altă realitate. În jurul ei zăceau inconștienți toți cunoscuții. Nu știa unde era sau ce se întâmpla, dar știa că trebuie să fugă.  Când s-a sesizat lipsa ei și toată lumea o căuta, un bărbat a apărut și a ajutat-o să evadeze promițându-i că o va salva. Cine era acest bărbat? Cine o urmărea? Îl va mai vedea vreodată pe Jason? Cine sunt cei 5 Superiori? Ce este I.R. En. și mai ales... cine este Cehel?

Acestea sunt o parte din întrebările cu care o să vă confruntați pe parcursul lecturii și dacă aveți ghinionul meu să nu puteți citi cartea fără întreruperi, vor fi premisele propriilor scenarii.

Recomand cu toată încrederea I.R. En. și de aceea a primit 5 steluțe pe goodreads!!!
 O felicit din toată inima pe autoare și sper din tot sufletul că se gândește la o continuare deoarece mi-ar plăcea să am din nou ocazia de a-mi petrece timpul alături de aceste personaje frumos conturate și curajoase.

I.R. En. de  Sandra Coroian face parte din Colecția Sci Fi a editurii Quantum Publishers si o puteți achiziționa dând click  Aici.

47 de comentarii:

 1. Îmi place recenzia ta, dar recunosc ca nu e genul meu. Nu zic nu cărții, dar probabil voi mai asteapta putin pana sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De acum imi stii stilul... dar chiar am savurat-o!

   Ștergere
  2. Te cred, daca o aveam deja poate o citeam după recenzia ta, dar cum nu o am si lista de dorințe e imensă, o sa mai astept putin.

   Ștergere
 2. De când am descoperit autorii români, am parte numai de surprize. Mulțumim pentru tentație :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Wow o recenzie foarte incitanta! Deja intind mana catre aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu prea citesc romane SF, le prefer pe cele de dragoste sau horror.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu am mai citit de ceva timp genul acesta, însă pare interesantă cartea. Sau felul în care ai prezentat-o mi-a atras atenția. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Cartea nu este pe gustul meu :) . Poate ma insel dar asta simt acum .

  RăspundețiȘtergere
 8. Ce frumooos ai scris. Abia astept sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 9. multumim de recenzie, pare interesant!

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu stiam de aceasta carte..pare destul de interesanta.

  RăspundețiȘtergere
 11. Pare mai mult spre SF, nu imi place prea mult acest gen, dar cumva imi aduce putin si a Matrix, asa ca mi-a starnit interesul

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu ma atrage subiectul acum, dar la mne depinde mult de stare. Ce nu-mi place acum, peste cateva zile mi se pare interesant :)))

  RăspundețiȘtergere
 13. Eu agreez subiectele SF, inclusiv la filme. Desi, trebuie sa recunosc ca unele sunt atat de aberante si de greu de inteles, inca spun -pas-. Imi place coperta acestei carti cu un titlu atat de misterios, I.R. En.

  RăspundețiȘtergere
 14. Frumoasa recenzie. La o viitoare comanda o sa am in vedere si aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
 15. Ma bucur sa aud de carti de acest gen scrise de scriitori romani, credeam ca acest gen a apus la noi. Felicitari editurii pentru ca promoveaza tinerii scriitori.

  RăspundețiȘtergere
 16. În toată viața mea de cititor..nu prea am citit SF, dar recuperez și la capitolul ăsta. Despre romanul Sandrei nu am decât cuvinte de laudă. Abia aștept să citesc și eu cartea! Și dacă mă scoate din zona de confort, foarte bine! Abia aștept să accept provocarea!

  RăspundețiȘtergere
 17. Felicitari Adriana.Nu am mai citit demult un SF,doar fantasy.Am trecut cartea pe lista si va fi luata in viitorul apropiat.Multumesc pentru recomandare.

  RăspundețiȘtergere
 18. Foarte frumoasa recenzia ta. Este pe placul meu subiectul.

  RăspundețiȘtergere
 19. Mia fetelor, voi cand mai aveti timp sa si cititi toata ziua ??? Eu nu mai apuc sa incep macar o carte desi imi propun in fiecare zi

  RăspundețiȘtergere
 20. Inca nu SF, poate mai incolo cand voi dori sa incerc alt stil.

  RăspundețiȘtergere
 21. Imi plce recenzia ta, se vede ca traiesti cu adevarat actiunea cartii! Frumoasa pasiune :D

  RăspundețiȘtergere
 22. SF-urile nu ma fascineaza si nici filmele nu sunt pe placul meu. Incerc sa le ocolesc. Ma bucur ca esti incantata de ea si ca ti-a placut!

  RăspundețiȘtergere
 23. Pe mine ma intereseaza!
  Am retinut titlul, multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 24. M-ai lasat cu sufletul la gura, nu este corect :( O vreau si eu.

  RăspundețiȘtergere
 25. Wow , m-a captivat deja , neaparat trebuie sa mi-o iau.

  RăspundețiȘtergere
 26. Ador cartile care contin si putin mister. Cred mi-ar placea sa o citesc iarna asta.

  RăspundețiȘtergere
 27. Frumoasa recenzia, genul acesta de carti nu ma atrage prea mult dar nu inseamna ca nu este buna. Poate o voi achizitiona.

  RăspundețiȘtergere
 28. Sa stii ca am cumparat-o, în decembrie ajunge la mine 😊, daca nu o sa îmi placă dau vina pe tine 😉

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)