"Poveștile, știm cu toții, ne ajută să ne vindecăm, copil și adulți, deopotrivă. Ele ne permit să deznodăm contradicțiile, să reparăm situațiile trăite sau să ne vindecăm rănile din trecutul sau prezentul nostru. Prin intermediul acestor istorioare, cititorul va face trecerea de la personajele implicate la sinele propriu, găsind astfel rezolvarea la unele situații dificile din viața de zi cu zi."
În OIȚA VESELĂ ȘI BLANA ÎNCÂLCITĂ ne este explicat cât de importantă este comunicarea între oameni, cât de mult pot afecta dezvoltarea unui copil, câteva vorbe aruncate la supărare sau atunci când nu mai avem răbdare.
Oița noastră s-a născut neagră-deci diferită și acest lucru i-a atras cuvinte negative.
"Într-o mare masură, limbajul celor mari determină destinul unui copil."-Haim Ginott
Deasemenea, mama ei nu știa să își exprime sentimentele și fiecare cuvânt negativ forma un nod în blănița ei neagră. Dar se pare că lucrurile s-au așezat frumos pentru Zglobia atunci când l-a întâlnit pe Norocel și au hotărât să-și formeze o turmă proprie și să devină părinți mai buni.
ÎN RĂȚUȘCA, ȘARPELE Și BARZA ÎNȚELEAPTĂ este abordată o temă sensibilă și anume abuzul adulților asupra copiilor. Se pare că animalele pădurii trăiau la un loc într-o casă comună și familia rățuștei era în relații foarte bune cu șarpele. Dar șarpele a atins rățușca și s-a apropiat în mod diferit de ea. Rățușca nu a spus nimic părinților și a crescut atât de tristă și plin de frică. Dar când barza înțeleaptă a apărut, rățușca s-a deschis față de ea și reușit să își revină.
În ȘOARECELE ȘI BURSUCII este abordată adopția. Familia noastră de bursuci își doreau foarte mult un puiuț pe care să-l iubească și căruia să îi ofere o viață bună! Cum ei nu reușeau să aibă copii, s-au hotărât să adopte un pui de șoricel rămas singur pe lume după accidentul mamei lui. Deși îi ofereau de toate; relația lor nu era prea roz- lucru ce s-a îmbunătățit după ce i-au dezvăluit originile.
Se pare că iepurașul din povestea noastră nu a fost învățat aceste lucruri și a aruncat un astfel de bulgăre otrăvit către bunica lui ce era puțin prea grasă. Bunica simțea cum bulgărele creștea și s-a dus la nora ei să se plângă de acest lucru. Nora ei nu a știut cum să vorbească cu bunica și a primit ea acel bulgare otrăvit și din ce în ce mai mare. Nici nora nu a știut ce să facă cu acel bulgăre uriaș și i l-a pasat mamei ei căruia i-a fost fatal.
Da... cărticica are un final trist, dar transmite un mesaj clar atât copiilor cât și nouă, părinților.
Consider aceste cărticele foarte utile iar fetița mea s-a bucurat mult de ele.
Mulțumim eintegral.ro !!!
Doua dintre aceste cărticele vor fi parte din premiile oferite la concursul ce va urma organizat de noi cu sprijinul eintegral.ro !
Dacă doriți să cumpărați pachetul Comunicare o puteți face de AICI.
Ce frumoase par! Eu încă nu am copii, dar îmi place sa citesc povesti pentru copii, în ultimul timp am citit pentru un verisor de patru ani jumate care ii place foarte mult când le citesc si întotdeauna el este personajul principal.
RăspundețiȘtergere