Contraste de Maria Metco. Recenzie

Am început bine anul 2019. Am citit doar cărți frumoase până în prezent și sper să o țin așa tot anul. O surpriză literară a fost și Contraste de Maria Metco. Deși văzusem câteva păreri pozitive, tot am avut o reținere în privința ei. Dacă la fel ați pățit și voi, vă spun sincer să nu vă faceți griji și să comandați cartea de aici.


Maria matco




În Contraste, autoarea dezbate multe subiecte de actualitate. Sistemul medical, politica, învățământul, ignoranța sistemului și a oamenilor față de persoanele cu dizabilități, sunt doar câteva dintre subiectele așezate sub lupă și prezentate prin ochii personajelor.

Contraste de Maria Metco - o surpriză literară 


Vali este căsătorită cu Paul. Cei doi trăiesc separat încă de când Vali a pierdut copilul mult dorit. Deși lucrurile nu mai funcționau de mult timp, abia după suferința aceea imensă, hotărăște să se mute de acasă și să accepte că mariajul ei a eșuat. Paul este conștient de toate greșelile sale, dar speră la împăcare și nu este de acord cu divorțul.

Șerban este și el în plin divorț. Pentru el lucrurile sunt complicate de cerințele soției sale. Aceasta ii cere o sumă foarte mare de bani. Deși deține o firmă de construcții, suma este prea mare pentru a și-o putea permite.

De câtă suferință este nevoie pentru a avea dreptul la fericire? 


Vali Stoian și Șerban Nistor se cunosc atunci când Șerban își face o programare la clinica ei. Deși Vali nu este genul de medic care să își dea întâlniri cu pacienții și nici genul de femeie care să accepte prima invitație a unui bărbat străin, Șerban se alege cu o oră și cu numele unei străzi. Ajuns acolo, Vali îl invită în casa ei unde iau cina și au parte de discuții interesante. Între cei doi atracția este vizibilă și hotărăsc să petreacă tot weekendul împreună.
Au petrecut timp de calitate unul în compania celuilalt, departe de problemele vieții reale. În "bula lor de fericire", Vali era doar o femeie atrăgătoare și inteligentă, iar Șerban un bărbat carismatic și sigur pe el. Cum le complică viața acel weekend plăcut, vă las pe voi să aflați!

Recomand Contraste de Maria Metco 


Mi-a plăcut foarte mult cum a fost construit personajul principal, Vali Stoian. O femeie lovită mult prea des de nemiloasa soartă, dar care încă reușește să vadă frumusețea lucrurilor și partea bună a oamenilor. O femeie care, deși suferă și este la pământ, alege să îi ajute pe cei de lângă ea. De asemenea, personajul doctorului Emil Sihleanu mi-a plăcut foarte mult și tare mi-ar plăcea ca într-un roman viitor să devină personaj principal.
Mulțumesc mult autoarei pentru exemplarul oferit și aștept cu interes următorul roman.




Etichete: , , ,