Cărți pentru copii de la Editura Casa: La drum cu avionul, La drum cu trenul, Unde trăiesc animalele

Astăzi o să vă vorbesc despre pachetul de trei cărticele primit de la Editura Casa. Pachetul conține următoarele trei titluri: La drum cu trenul, La drum cu avionul și Unde trăiesc animalele. Toate trei cărticelele sunt cartonate, rezistente, cu ilustrații clare și frumoase, care atrag copilul. Cărțile sunt recomandate copiilor de la 2 ani + .




Lumea vehiculelor - La drum cu avionul


carti pentru copii


La drum cu avionul explică copiilor modul în care decurge o călătorie cu avionul. Explică, atât prin imagini, cât și printr-un text scurt, ce se întâmplă pe aerodrom,unde se depozitează bagajele sau unde se așează oamenii care călătoresc. Arată cât de aglomerat poate fi într-o sală de așteptare și care este procedura de verificare a avioanelor înainte de decolare, De asemenea, ni-l prezintă pe Dan - un băițel care zboară pentru prima dată - și ne împărtășește pe scurt și pe înțelesul copiilor, experiența lui.













Lumea vehiculelor - La drum cu trenul


carti pentru copii


Nu cu mult înainte să primesc aceste cărticele, am văzut pe un grup de mămici o postare în care cineva spunea că prima călătorie cu trenul a copilului ei, de un an și ceva, a decurs foarte rău și cerea idei pentru a acomoda copilul cu acest mod de a călători. Îmi pare rău că nu mai rețin numele grupului, dar sper ca această recomandare să ajungă și la acea mămică.

Din La drum cu trenul copilul află ce se întâmplă în mod normal într-o gară, de unde luăm biletele, cum aflăm care este trenul în care trebuie să urcăm, cât e de aglomerat, când ne urcăm în vagoane și cum începe trenul să prindă viteză. Copilul trăiește întreaga experiență prin intermediul lui Lulu și a mamei, care călătoresc spre bunici.













Caută și găsește - Unde trăiesc animalele


carti pentru copii


În Unde trăiesc animalele, copiilor le sunt prezentate uneltele folosite la fermă, animalele sau alte lucruri care apar pe parcurs în poveste, iar apoi sunt îndemnați să le găsească în imaginile din carte.

Matei și Laura își petrec concediul, alături de părinți, la o fermă. Cei doi copii se distrează de minune luând parte la diferite activități. Cel mai mult le place să observe puiuții de animale și își pun diferite întrebări legate de aceștia. De asemenea, copiii merg și în excursii. Ei vizitează un parc de vânătoare și o grădină zoologică, unde văd unele animale sălbatice. Matei și Laura ajung și pe plajă și fac drumeții prin munți, cunoscând diferite animale și plante.




Cărți pentru copii de la Editura Casa


Din punctul meu de vedere, aceste trei cărticele se potrivesc de minune în casa oricărui copilaș curios și este un cadou perfect pentru orice copil inteligent, dornic să afle lucruri noi.


Etichete: , , ,