Bad romance de Heather Demetrios recenzie

Am ales să citesc Bad romance de Heather Demetrios în urma unei provocări. Bineînțeles că am găsit-o pe Libris și a ajuns foarte repede la mine.



Mi-a plăcut foarte mult cartea, dar m-a și enervat în aceeași măsură. Bad romance abordează o temă sensibilă. Avem parte de un cuplu toxic, de o tânără domnișoară, frumoasă și deșteaptă, care cade în capcana unei relații abuzive.

Bad romance - Casa ta nu ar trebui să fie locul sigur în care să te întorci oricând?


Grace este o fata inteligentă. Visează să studieze la New York, își petrece mult timp cu echipa de teatru a liceului, are două prietene foarte bune, dar  viața de acasă este un adevărat coșmar. Locuiește cu mama sa, cu soțul acesteia și cu fratele vitreg mai mic. Tatăl vitreg are veșnic un comportament agresiv. Mama nu îl contrazice și ii trasează fiicei sale foarte multe sarcini, indiferent că are timp liber sau nu. Ieșirile cu prietenii, oricum limitate, sunt de multe ori interzise dacă Grace face gafe minore. Ea trece peste fiecare zi cu ajutorul prietenelor și cu gândul că va ajunge să plece de lângă ei.

Cel mai frumos vis i se îndeplinește... păcat că devine cel mai mare coșmar 


Grace era îndrăgostită de Gavin. Acesta canta într-o trupă și avea cel mai frumos zâmbet. Cu toate acestea, cei doi nu vorbeau prea des. Lucrurile s-au schimbat când Gavin a fost părăsit de către iubita lui și a încercat să se sinucidă. Grace și-a făcut curaj atunci și i-a trimis un bilet. După ce Gavin s-a întors la școală, cei doi au petrecut tot mai mult timp împreună. Era cel mai dulce și atent iubit. Deși nu era de acord cu modul în care se comportau părinții ei, s-a adaptat cerințelor acestora și era tot timpul acolo pentru ea, când avea nevoie de susținere și înțelegere.


Ce s-a întâmplat cu iubitul perfect?


Treptat, Gavin s-a transformat. Era prea gelos, îi cerea lui Grace să facă diferite lucruri absurde, o șantaja emoțional, o făcea să se simtă vinovată chiar și pentru lucrurile pe care nu le putea controla. Avea momente când ii vorbea urât, iar Grace nu se mai simțea în siguranță alături de el.
Deși conștientiza faptul că Gavin nu se comportă așa cum ar trebui, îi era greu să creadă că era ca tatăl ei vitreg, iar ea se transformă în mama sa.


Consider că orice femeie ar trebui să citească cartea aceasta, dar în special adolescentele. Carte este inspirată din experiența autoarei și se simte acest lucru. V-o recomand cu încredere!

Etichete: , , ,