SOȚIA PLANTATORULUI DE CEAI de DINAH JEFFERIES recenzie

Soția plantatorului de ceai de Dinah Jefferies este o carte extraordinară! Plină de  suspans, mister și întorsături de situație neașteptate, Soția plantatorului de ceai este o carte exotică, în care sunt subliniate diferențele rasiale.


Dinah Jefferies


Te-ai muta într-un loc necunoscut pentru persoana iubită?


Gwen călătorește spre Ceylon ( Sri Lanka de azi) pentru a locui cu proaspătul ei soț. Din cauza afacerilor, el a plecat mai repede, iar ea acum îl urmează plină de emoții și așteptări. Pe vas, îl cunoaște pe tânărul Savi Ravasinghe . Un pictor singalez atrăgător, care îl cunoștea pe soțul ei. Tot el a ajutat-o pe  Gwen să găsească un loc răcoros unde să își aștepte soțul, care întârzia. Când în sfârșit Laurence a ajuns, Gwen i-a povestit despre domnul Ravasinghe, iar acesta nu s-a arătat prea încântat. Deoarece era târziu, cei doi au înnoptat la un hotel și au avut parte de o noapte pasională.Soția plantatorului de ceai - îl cunoști cu adevărat pe cel de lângă tine?


Ajunsă pe plantație, Gwen a fost pusă la curent cu tot ce ar trebui să știe despre acele locuri. De asemenea, administrarea gospodăriei i-a fost încredințată. Gwen se simțea bine și era nerăbdătoare să își înceapă viața de soție și stăpână a locului. Dar, a fost dezamăgită când și-a dat seama că soțul ei este distant și nu își petrece suficient timp cu ea.O clipă de neatenție îți poate schimba viața pentru totdeauna


După ce verișoara ei și sora soțului ei au ajuns și ele, au participat cu toții la un bal. Acolo, Gwen l-a revăzut pe domunul Ravasinghe și a cunoscut-o pe Christina - o americancă ce părea lipită de soțul ei. Când l-a întrebat ce legătură are cu ea, Laurence a asigurat-o că este vorba doar de afaceri, în schimb, i-a cerut să nu își petreacă timpul cu domnul Ravasinghe.
Enervată peste măsură, Gwen a dansat în continuare cu domnul Ravasinghe și cu verișoara ei. Tot ca urmare a nervilor, a băut puțin mai multă șampanie decât era obișnuită. Noroc cu același domn Ravasinghe care a avut grijă să ajungă în siguranță în cameră și a stat cu ea până a adormit. A doua zi s-a trezit cu o stare de spirit îngrozitoare și fără să își aducă aminte mare lucru, dar s-a împăcat cu soțul ei. Când viața te pune să faci alegeri imposibile...


Vestea că este însărcinată a adus mare bucurie în familia lor.  Doctorul bănuia că Gwen are gemeni. Amândoi erau extrem de fericiți, deși Laurence era și foarte îngrijorat. Prima lui soție și-a găsit sfârșitul nu la mult timp după ce a născut.

Lunile au trecut și a venit momentul să nască. Deoarece a născut puțin mai repede decât era preconizat, Gwen era acasă doar cu servitorii și doica soțului ei. Deși i-a fost extrem de greu, Gwen a născut un băiat și o fată. Singura problemă a fost că fata avea pielea neagră. Gwen a fost într-adevăr șocată. Nu știa cum ar putea fi posibil așa ceva. Era posibil ca gemenii să aibă tați diferiți? Dar ea nu își înșelase soțul... Era sigură de lucrul acesta. Să fi fost domnul Ravasighe mai mult decât prietenos în seara balului? 

Din punctul meu de vedere, abia de aici a început cartea. Gwen a fost pusă în fața unei alegeri îngrozitoare și apoi a trebuit să trăiască cu acest lucru. Familia trece prin perioade dificile, societatea este în continuă schimbare, Gwen este dărâmată, iar misterul fostei soții și a copilului lor ne urmărește pe tot parcursul cărții.Nu am mai dat de mult timp notă unei cărți, dar acesteia trebuie neapărat să îi dau 5 steluțe! O recomand cu drag!

Am citit cartea datorită provocării din grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit, #provocarecontinente.

Etichete: , , ,