PERFECȚI de CECELIA AHERN recenzie

Știți de când aștept să citesc Perfecți, nu? Știți și că Perfecți este o carte care se citește într-o singură zi? Atât de captivantă și plină de suspans este! Dar... știți că se găsește pe site-ul Editurii ALL?



cecelia ahern



„Perfecți - înzestrați cu toate calitățile, atributele și trăsăturile cerute sau dezirabile”


În Perfecți de Cecelia Ahern, Celestine se ascunde la ferma bunicului ei. Judecătorul Crevan este sigur că se ascunde acolo, așadar, aproape zilnic o echipă de Fluierari întorc ferma cu susul în jos sperând să o găsească. De fiecare dată, Celestine, reusește să se ascundă, dar nu și când Fluierarii au renunțat la sirenele lor de atenționare. Atunci Celestine a fost văzută. Totuși, norocul a fost de partea ei și acel fluierar s-a făcut că nu o vede. Lucrurile erau în schimbare. Multă lume se îndoia de Ghilda, chiar și unii angajați.

Cu ajutorul Defecților care lucrau pentru bunicul ei, Celestine intră în legătură cu Carrick - defectul care a fost martor la însemnarea ei pe nedrept. Acesta o duce la adăpostul lui și a altor Defecți, iar Celestine se simte în siguranță după foarte mult timp. Păcat că nu a durat mult... Unul dintre fugarii defecți care locuiau acolo, a anunțat fluierarii de prezența ei. Deși Celestine a reușit să scape, lucrurile au fost zdruncinate acolo, iar proprietarul le-a cerut să plece. Carrick îi asigurase pe toți că Celestine este o adevărată forță în lupta Defecților contra Ghildei, iar acum a venit timpul să o demonstreze. 

Celestine și Carrick își fac un plan și speră să îl poată demasca pe Crevan - judecătorul - și să distrugă Ghilda. Deși știe că nu poate avea încredere în nimeni, este nevoită să se bazeze pe anumite persoane pentru a avea măcar o șansă. Cine o va ajuta și cine o va trăda? Va reuși Celestine să își atingă scopul?


„Perfecți - desăvârșiți, ireproșabili, exemplari, impecabili”


Mi-a plăcut foarte mult și Perfecți, continuarea romanului Defecți de Cecelia Ahern. Deși am indentificat vreo două greșeli, sau mai bine zis inadvertențe, cartea mi-a transmis aceeași stare ca și Defecți  Mi-a transmis sentimentul și certitudinea că trebuie să luptăm împotriva nedreptăților, că trebuie să fim toleranți cu cei din jur și, mai ales, a subliniat faptul că nimeni nu este Perfect sau Defect.

Etichete: , , , ,