TOBELE TOAMNEI VOLUMUL 1 de DIANA GABALDON - seria Outlander

Cine mă urmărește știe deja că nu am citit prea multe serii la viața mea, că prefer cărțile de sine stătătoare care îmi satisfac curiozitatea odată cu ultima pagină dată. Totuși, când e vorba de seria Outlander de Diana Gabaldon, nimic nu se aplică. Ador seria aceasta, ador finalurile care îmi lasă mintea să zboare, să creeze continuări, dar care mă scutesc de suspansul acela ce m-ar face să îmi rod unghiile până aș citi următorul volum.


outlanderTobele toamnei de Diana Gabaldon - aventuri în Lumea nouă


În volumul anterior, Cercul de piatră, nepotul lui Jamie a fost răpit de pirați. După ce au reușit să îl salveze, au ajuns în Lumea Nouă.
În primul volum din Tobele toamnei, Jamie, Claire, Ian (nepotul lui Jamie) și ajutoarele lui Jamie, sunt nevoiți să se descurce într-o țară străină. 
Totuși, Jamie nu era total singur aici, el o avea pe sora mamei lui și spera să găsească puțin sprijin la ea. 
Jamie și gașca lui au fost primiți foarte bine de mătușa acestuia, dar Jamie a observat că aceasta ar avea și un plan al său și preferă să nu i se îndatoreze. Tobele toamnei - despre puterea de a o lua de la început


Deoarece Jamie a refuzat să rămână pe pământul mătușii sale, a hotărât, împreună cu Claire, să își clădească propria gospodărie în sălbăticie unde indienii erau vecinii lor. Mi-a plăcut foarte mult partea aceasta a cărții, felul cum se organizau, cum puneau suflet să facă ceva a lor... 

Dar, fiind vorba de Jamie și Claire, cred că deja v-ați dat seama că nu sunt lipsiți de primejdii, pericole și încercări.Poți lăsa trecutul în urmă dacă ai tăi sunt acolo?


Nici soarta Briannei nu a rămas un mister. În paralel aflăm cum se descurcă și cum face față pierderii. Deasemenea, Roger este și el prezent, iar în Tobele toamnei volumul 2, sper să devină personaje principale. 

Mulțumesc celor de la Libmag pentru exemplarul oferit!

Etichete: , , ,