După ce am citit Îngeri rătăciți, am fost cucerită de stilul autorului și sigură că îmi vor plăcea și operele sale viitoare. Nu am greșit! De curând am terminat de citit Inocența păcatului și pot să spun că e una dintre cele mai bune cărți citite anul acesta. Am avut parte de povești de viață din care fiecare am avea ce învăța, de o poveste de iubire cum rar ți-e dat să întâlnești, dar și de mizeria ce o împrăștia peste tot sistemul comunist și “cel mai iubit conducător”.
Inocența păcatului - despre fericire și agonie
Mihai Carp este genul de profesor pe care fiecare și l-ar dori pentru copilul său. Implicat, cu dragoste pentru meserie și copii, un profesor ce își dorește ca fiecare elev să gândească singur, să nu fie o oaie din turmă.
Mihai Carp se îndrăgostește de o colegă, Andra, și trăiesc o poveste de iubire deosebită. Pe lângă povestea de iubire, Mihai Carp, are parte și de câțiva ani desprinși, parcă, dintr-un film de groază.
Inocența păcatului - despre nedreptățile vieții
Amalia este una dintre elevele profesorului Carp. O fată retrasă ce trăiește un adevărat coșmar acasă. Părăsită de mamă, încă de când a aflat ce grozăvie se întâmpla sub nasul ei, Amalia este nevoită să-i facă față singură tatălui bețiv și abuziv.
Deși în astfel de situații te aștepți ca interesul pentru școală să nu existe, Amalia avea rezultate bune și se refugia în cărți.
Peti era un căldărar sătul de ai lui și de traiul pe care îl ducea. Deși urma să devină conducător, după moartea tatălui, Peti a considerat că nu mai poate trăi printre ei și a fugit. Nevoit să suporte frigul, foametea și umilința, Peti s-a călit pentru greutățile vieții ce abia începeau să vină. După ce a acceptat să locuiască alături de Briliant și familia lui, Peti își dădea toată silința să-și arate loialitatea și să își aducă contribuția.
Briliant este țiganul ce nu se dă înapoi de la nimic ce îi poate aduce un profit. Fie că era vorba de înșelătorii sau trafic de droguri.
Inocența păcatului - despre un sistem defect
Personajele create de autorul Marius Albert Neguț, ne fac să trecem prin diferite stări pe parcursul lecturii. De la indignare la ură, de la acceptare la răzvrătire. Fiecare personaj are parte de întâmplări dure care îi transformă și care ne arată o față a comunismului pe care mulți dintre noi nu o cunoșteam.
Dacă îți dorești o carte care să te scoată din zona de confort, dar în același timp plină de sensibilitate și adevăr, recomand Inocența păcatului de Marius Albert Neguț.
Etichete: autori romani, comunism, recenzii