Cărți de joc educative - Europa. Țări și capitale


De o perioadă Maia este interesată de geografie. Când tati vine acasă, îl târăște în camera ei să o învețe geografie pe hartă.
Luna trecută am primit de la Libris niște cărți de joc foarte interesante. Deși când le-am comandat eram sigură că Maia  va fi cucerită, ne-am trezit și noi captivați de cărțile de joc eductive - Europa, țări și capitale.


europa tari si capitale


Europa - țări și capitale. Cărți de joc educative


Cărțile arată foarte bine și pe fiecare găsim o mulțime de informații folositoare și interesante.

Pe o parte a cărții sunt informații despre țara respectivă: suprafață, numărul de locuitori, culorile steagului, în care parte a Europei este situată, moneda folosită, limba oficială și câteva lucruri pentru cultura generală.




Pe partea unde este prezentată capitala țării respective, găsim numărul de locuitori ai capitalei, intrebările necesare pentru a ne juca și încă ceva interesant pentru cultura noastră generală.





Cum se joacă și cât de folositor îi este copilului acest joc educativ, Europa - țări și capitale?


Acest joc educativ are ca scop cunoașterea statelor europene, a capitalelor și a modului în care sunt ele poziționate pe hartă.

Jocul se poate juca în maxim șase persoane și în trei moduri, în funcție de cunoștințele participanților. Noi încă ne chinuim cu primul grad de dificultate, Știu capitalele!

Pentru a juca gradul doi, Știu și câștig! și gradul trei, Harta Europei, e nevoie ca micuțul să stăpânească informațiile prezentate pe cărțile de joc. 





Deși jocul este potrivit pentru copii de 8+ ani, eu i le-am luat Maiei deoarece am observat că este atrasă și interesată de tările lumii și nu numai. Deși nu putem juca cu ea, deocamdată, după toate regulile jocului, mă bucur mult că le studiază și încearcă să rețină informațiile. Sunt sigură că îi va fi mult mai ușor în viitor când le va studia la școală. 

Etichete: ,