POATE ASTĂZI NU OMOR PE NIMENI de RANDA GHAZY recenzie

Despre cartea Poate astăzi nu omor pe nimeni de Randa Ghazy, nu știam nimic. Asta până ce am dat peste o recenzie de-a cărții într-un grup de lectură. Titlul mi-a plăcut foarte tare, la fel și ideea abordată, așadar am intrat pe Libris.ro și acum pot să vă spun părerea mea despre carte.


rao


Jasmine dorește să fie o femeie independentă


Tânăra Jasmine este o fată musulmană de 23 de ani. Ea locuiește în Milano de când se știe. Are o viață asemănătoare cu cea a colegelor ei de facultate, deși de multe ori se simte diferită și și-ar dori să se fi născut într-o familie asemenea celorlalte ce o înconjurau. Bineînțeles că acolo mai locuiau și alți musulmani, Jasmine nu era singură într-o țară străină. Amira era cea mai bună prietenă a ei și de mici și-au promis că atunci când una din ele va dori să poarte vălul și cealaltă o va face. Jasmine își dorea să fie o femeie independentă, să ajungă o femeie de carieră, să aibă un venit bun, să demonstreze ceva. Era sigură că și cea mai bună prietenă a ei își dorește același lucru și s-a simțit trădată când aceasta a hotărât să se căsătorească. 

Jasmine nu îl putea suporta pe iubitul Amirei. Credea că i-a spălat mințile prietenei ei și a ajuns chiar să o amenințe pe Amira ca va începe să poarte vălul dacă se căsătorește.

Amenințările nu au avut niciun efect asupra Amirei, ce era îndrăgostită cu adevărat. Așadar, Jasmine a trebuit să participe la nunta prietenei ei, deși nu reușea să treacă peste sentimentul de trădare și să se simtă bine.


Jasmine are un pretendent


Acolo l-a cunoscut pe Yusef, vărul mirelui, ce s-a arătat interesat de ea. 

Yusef nu prea era genul de om care să piardă vremea și curând a luat legătura cu mama Jasminei, sperând să îl ajute să petreacă mai mult timp cu Jasmine.

Cum va reacționa Jasmine și dacă își face va curaj să vorbească cu persoana de care este cu adevărat atrasă, aflați voi citind Poate astăzi nu omor pe nimeni de Randa Ghazy.


Se vor simți vreodată imigranții ca acasă?


Nu de mult am mai citit o carte care punea accent pe adaptarea imigranților, Sunetul cuvintelor. Poate astăzi nu omor pe nimeni pune accent pe același lucru, dar personajul principal a locuit toată viața în țara gazdă, nu a trecut prin ororile pe care Raihana din Sunetul cuvintelor le-a trăit. 

Poate astăzi nu omor pe nimeni de Randa Ghazy este scrisă într-o manieră amuzantă, potrivită pentru o după-amiază liniștită.




Etichete: , , ,