MĂȘTILE FRICII de CAMELIA CAVADIA recenzie

M-am bucurat foarte mult că pe Libris.ro găsesc și cărțile unor autori români. Despre cărțile Cameliei Cavadia am tot citit diferite păreri în grupurile de lectură și am vrut neapărat să îmi formez propria părere. După Măștile fricii, am reușit și intenționez să mai citesc cărți semnate de ea.

aurori romani, camelia cavadia


Măștile fricii - un roman tulburător


Romanul Măștile fricii de Camelia Cavadia, este tulburător. Chiar din prima pagină mi-am dat seama că mă va marca, mă va intriga și mă va șoca. Cum mi-am dat seama? Păi vouă ce impresie vă lasă acest citat?
 „Ziua cea mai fericită din viața mea a fost nu cea în care m-am măritat sau cele în care s-au născut copiii mei, ci aceea în care a murit tatăl meu.”

Am citit Măștile fricii de Camelia Cavadia în doar câteva ore, voiam neapărat să o termin să aflu ce se va întâmpla cu personajele acelea pe care le-am compătimit încă de la început.


Despre Măștile fricii de Camelia Cavadia


Ema, Sofia și David au fost trei copii îngroziți de violențele tatălui, de cerințele exagerate și de lipsa iubirii din familia lor. Cei trei copii au crescut în teroare. Incertitudinea le mânca suflețelul, frica că oricând pot fi pedepsiți într-un mod brutal, fără motiv, le-a distrus copilăria. Așadar, nu avem cum să protestăm sau să ne dăm cu părerea despre Ema- cea care a recunoscut că înmormântarea tatălui lor a fost un motiv de bucurie.

Deși am fost tentată să o judec, de fiecare dată m-am oprit... eu nu am trecut prin ce a trecut ea, eu nu am trăit în iad, eu am avut o copilărie normală, deci nu pot să o înțeleg și nici nu am dreptul să o judec.

După ce tatăl lor a murit, Ema, Sofia și David au primit o parte din lucrurile ce le-au fost furate în toți acești ani. Spun „o parte”, deoarece inocența nu mai aveau cum să o recupereze, la fel și somnul liniștit lipsit de coșmaruri sau încrederea în oameni.

Cei trei s-au maturizat și au muncit să aibă o viață bună. Ema s-a căsătorit, dar tot nu a putut scăpa de demonii copilăriei și este într-o continuă luptă cu ei. David încearcă să își protejeze surorile și duce lucrul acesta la extreme. Sofia nu are încredere în bărbați și-i refuză pe toți potențialii parteneri pe care fratele ei vrea să i-i prezinte.

Cum vor ajunge cei trei frați? Vor avea vreodată o viață normală? Sau cel ce ar fi trebuit să îi protejeze, i-a distrus pentru totdeauna?

Chiar dacă este un roman extrem de dur și trist, recomand Măștile fricii de Camelia Cavadia!

Etichete: , , , ,