Încă aud muzica noastră în gând de Agnes Martin- Lugand. Recenzie.

Încă aud muzica noastră în gand... poate fi cea mai romantică propoziție auzită în ultima vreme, un titlu ce te indeamnă să visezi. Te duce cu gândul la atâta momente frumoase. Muzica este parte din viața noastră. Avem câte o melodie pentru orice moment al vieții, trist sau fericit.

Încă aud muzica noastră în gând este despre fericire, iubire, încredere, familie, prieteni, invidii, orgolii și... psihopați.

carti de dragoste si familie

Încă aud muzica noastră în gând - despre dragostea adevărată și familie


În Încă aud muzica noastră în gând de Agnes Martin- Lugand, facem cunoștință cu dragostea la prima vedere, cu iubirea adevărată, cu viața de familie perfectă.

Vera și Yannis au parte de iubire ca în povești. Au trei copii minunați, iar ei respiră unul pentru celălalt. Se înțeleg, se alintă, se ajută, se surprind și se susțin.
Viața le este dată peste cap atunci când Yannis hotărăște să demisioneze de la firma cumnatului său. Acesta susține că Luc nu are încredere în el și îi taie aripile de fiecare dată când lucrează la un proiect.

Vera l-a înțeles și a rupt legătura cu fratele ei, jignită că îndrăznea să se comporte așa cu soțul ei. Luc îl considera încă un adolescent ce se entuziasma mult prea repede și nu lua în calcul toate posibilitățile.



Încă aud muzica noastră în gând - despre încredere și prieteni


Mânat de sentimentul de libertate, acceptă oferta noului său prieten, Tristan, care i-a propus să gireze el la bancă pentru ca Yannis să poată începe munca pe cont propriu.
Tristan era un om bogat și influent. L-a cucerit ușor pe Yannis. Deși i-a luat mai mult timp, curând și Vera era convinsă că Tristan este un adevărat prieten.

Când Yannis a început să lucreze singur, Vera a fost conștientă că lucrurile se vor schimba în familia lor și că va trebui să își asume mai multe responabilități, dar nu era pregătită pentru schimbarea radicală a soțului ei. Viața lor de familie se deteriora încet, încet. Copiii nu mai aveau aceeași voioșie lipsită de griji, iar Vera începea să-și facă griji că Yannis nu mai aude muzica lor în gând. 

Ce s-a întâmplt cu Yannis? Va rezista relația lor? Ce „virus” le-a infestat viața perfectă?



Agnes Martin-Lugand, o urăști sau o iubești?


Agnes Martin-Lugand este o autoare controversată. Unii iubesc cărțile ei, alții le evită. Eu fac parte din prima categorie. Mi-au plăcut toate cărțile ei, traduse la noi. Mi-a plăcut și Încă aud muzica noastră în gând, deși mi-a lăsat impresia că, undeva spre sfârșitul cărții, când lucrurile trebuiau să se așeze sub o formă sau alta, autoarea s-a grăbit și nu a continuat în același mod. Dacă până acum personajul și-a planificat foarte bine fiecare mișcare, spre final mi s-a părut că a acționat în pripă.

 Mi-ar plăcea să vă spun mai multe, dar nu vreau să vă stric plăcerea de a citi Încă aud muzica noastră în gând de Agnes Martin- Lugand.

Încă aud muzica noastră în gând se găsește pe Libmag și o recomand cu drag!

Etichete: , , ,