sâmbătă, 3 martie 2018

Dolores Claiborne de Stephen King. Recenzie


Când m-am hotărât că este momentul să mai citesc încă o carte de a lui Stephen King, am intrat pe Libris și m-am uitat douăzeci de minute la minunatele lui cărți. De ce zic „minunate” dacă încă nu le-am citit? Pentru că arată foarte bine și toate au o descriere atrăgătoare. Nu mă puteam hotărî pe care să o iau acasă luna aceasta. Până la urmă m-am decis asupra cărții DOLORES CLAIBORNE și nu am regretat nicio secundă.

thriller
Prima carte semnată de Stephen King pe care am citit-o, a fost Misery. Această carte a fost total diferită de Dolores Claiborne. La un moment dat m-am oprit din citit și m-am gândit cât de diferit sunt scrise - lucru ce mă face să îmi doresc să mai citesc și alte cărți semnate de Stephen King. Deși mi-a plăcut foarte mult și Misery, Dolores Claiborne are un loc special în lista cărților citite de mine în 2018.
Dolores Claiborne - un personaj interesant


Dolores Claiborne este o doamnă în vârstă, simpatică,  ce tocmai a declarat, la șaizeci și șase de ani, că și-a omort soțul cu mulți ani în urmă. O criminală - simpatică să fie? Cu King nimic nu e sigur, mi-am zis, e posibil să fie doar criminală...
Dolores lucra încă din tinerețe pentru Vera. Ea avea grijă de casă și de stăpâna ei. Dar acum Vera a murit și Dolores Claiborne este suspectă. Aceasta susține că singura viață pe care a luat-o a fost a soțului ei și avea de gând să îi convingă pe polițiști cu povestea ei.Dolores Claiborne -  un thriller captivant


Dolores Claiborne avea trei copii împreună cu soțul ei. Selena, Jack și Pete au devenit motivul pentru care ea trăia și pentru care se lupta cu viața mizerabilă pe care o avea. Soțul ei nu era cu nimic mai rău sau mai bun decât majoritatea bărbaților de pe insulă, cel puțin asta credea Dolores atunci când s-a căsătorit. Ea a început să lucreze pentru Vera din nevoia de a câștiga bani și, în mod surprinzător, a reușit să îi facă pe plac femeii ce se comporta ca un tiran cu toată lumea.  

Dolores Claiborne era o femeie puternică, muncitoare. O femeie ce nu se ferea de nimic și care era în stare să lupte cu oricine pentru siguranța copiilor ei.
Deși soțul ei o lovise în trecut și o jignea frecvent, nu s-a gândit niciodată la modul serios să îl ucidă... până când chiar a făcut-o.

Stephen King a reușit să mă facă să mă întreb cum pot simpatiza un criminal sau, mai exact, de ce o compătimesc pe Dolores Claiborne în loc să o urăsc? De ce o admir în loc să mă îngrozesc? Cât de important e motivul pentru care femeia a recurs la acea faptă groaznică?


Dolores Claiborne de Stephen King este unul dintre cele mai captivante thrillere pe care le-am citit. Deși scrisul este destul de mic și capitolele nu există, am citit cartea surprinzător de ușor. Sunt sigură că e meritul poveștii interesante și a personajului ce a relatat-o, Dolores Claiborne.

Dacă ați citit cartea, spuneți-mi în comentarii părerea voastră, dacă nu ați citit-o dar apreciați thrillerele bune, v-o recomand!


34 de comentarii:

 1. Felicitări! Mai ca m-ai convinge sa citesc si eu King😉😁!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim pentru prezentare si recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă îmi doresc sa mai citesc ceva de King, după Misery:))), înseamnă că recenzia ta e bună de tot!Felicitări si vreau cartea!:)

  RăspundețiȘtergere
 4. iti recomand si celelalte carti ale lui. cauta ultima serie, cu bill hogdes. e dementiala! dolores clairbone mi s-a parut cea mai slaba, personal

  RăspundețiȘtergere
 5. King are multe carti bune, eu nu l-am citit, desi il stiu de zeci de ani, dar o sa imi fac curaj. Unele dintre cartile lui sunt categorisite drept horror, si de aceea le-am ocolit, in schimb am vazut cateva filme facute dupa cartile lui.

  RăspundețiȘtergere
 6. Spre rusinea mea, n-am citit nimic de la acest autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Parca imi amintesc sa fi citit "Carrie" acum o mie de ani, dar in general nu prea am avut de-a face cu Stephen King. Stiu ca este un mare autor si recomadarea ta suna foarte bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Chiar este un mare autor. Ma bucur ca mi-am făcut curaj să citesc cărțile lui.

   Ștergere
 8. Nu am mai citit de ceva timp, dar cartea asta cred ca mi-ar fi pe plac.

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Nu am citit acest roman de la marele King, dar mă tentezi foarte tare. Mie îmi place joaca cu psihologicul din cărțile sale.

  RăspundețiȘtergere
 10. De acest autor, nu am citit nimic, dar mi-ar plăcea să încerc o carte.

  RăspundețiȘtergere
 11. O carte tare interesanta, nu prea am citit acest gen de carti, dar chiar mi-ar face placere sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 12. Multumim de recenzie, insa eu abia acum am aflat de acest autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. Neaparat trebuie sa citesc cartea asta. Dacă tu ai simpatizat o criminala, chiar sunt curioasa. :))

  RăspundețiȘtergere
 14. Desi am citit multe carti de Stephen King, pe Dolores inca n-am abordat-o.

  RăspundețiȘtergere
 15. Recunosc, n-am citit nicio carte de la king. Mi-am luat cateva, sper sa am timp sa le lecturez!

  RăspundețiȘtergere
 16. N-am citit nimic de la acest autor. Pare interesanta dolores claiborne

  RăspundețiȘtergere
 17. Nu prea am citit din Stephen King, adica niciuna, :) Dar voi tine cont de aceasta recomandare a ta la urmatoarea comanda de carti :)

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...