miercuri, 28 februarie 2018

SFÂNTUL TUTUROR CELOR VĂZUTE ȘI NEVĂZUTE de SARAH DESSEN

Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute este o carte cu și despre adolescenți. Nu vă lăsați păcăliți ca mine de titlul cărții, nu are nicio tentă religioasă. În Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute ne lovim de problemele adolescenților, de presiunea ce se pune asupra lor, de deciziile proaste ce le schimbă direcția vieții. În Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute găsim și prietenie, sprijin sau iubire.
Sarah Dessen

Nu am mai citit nimic scris de Sarah Dessen, dar dacă toate cărțile ei sunt scrise așa, cu siguranță îmi doresc să mai citesc și altele. Deși cartea are peste 400 de pagini, se citește foarte ușor, dialogurile sunt bine scrise, ideile frumos conturate și nu ne pierdem deloc în detalii.

Copera cărții mi-a dat și ea de gândit și m-am bucurat când am văzut că are legătură cu acțiunea cărții. Eu mă declar mulțumită de Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute, iar mai jos o să vă vorbesc puțin despre subiectul cărții.


Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute - despre problemele adolescenților


Sydney este o adolescentă liniștită, cuminte și silitoare, Tot timpul a fost pusă în umbră de fratele ei mai mare. Făcea parte dintr-o familie înstărită și fericită. Lucrurile s-au schimbat acasă atunci când fratele ei a început să aibă probleme cu legea, drogurile și alcoolul. Chiar dacă lucrurile păreau să meargă spre bine după ce fratele ei a stat departe de probleme o perioadă, viața lor a devenit un iad în noaptea în care fratele ei ce conducea beat a lovit un copil, lăsându-l paralizat.


Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute - despre povara lucrurilor greșite făcute de cei apropiați ție


După ce fratele ei a intrat în închisoare, mama lor își petrecea fiecare clipă încercând să facă lucrurile ușoare pentru el acolo și chinuindu-se să-l țină legat de viața de afară. Ames- un prieten de al fratelui ei- o vizita des pe mama lor, petrecând multe ore discutând cu ea, lucru ce o deranja pe Sydney deoarece Ames se purta cu ea altfel decât ar fi trebuit. 
În casa lor nu se discuta despre copilul lovit. Mama se concentra pe fiul ei, tatăl evita subiectul, iar Sydney nu reușea să și-l scoată din minte, se simțea vinovată de soarta acelui copil.


Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute - despre schimbare

Sydney a hotărât să se mute la o altă școală, unde nimeni nu avea să știe ceea ce a făcut fratele ei, unde nimeni nu o va privi de parcă ea ar fi lovit acel copil. 
Nu a durat mult timp și s-a împrietenit cu Layla- o fată drăguță ce avea să-i devină cea mai bună prietenă. Curând avea să aibă un cerc de prieteni, avea cui cere ajutor și cui să-i împărtășească iadul prin care simțea că trece. Deasemenea, noii săi prieteni aveau propriile probleme iar Sydney a avut ocazia să fie o prietenă bună.


Cum se va schimba viața lui Sydney și cine îi va oferi fiorii primei iubiri, aflați citind Sfântul tuturor celor văzute și nevăzute. Eu am fost plăcut impresionată de povestea lor și am închis cartea cu un zâmbet larg pe buze.


Cartea a apărut la Editura Epica.

Îți mai recomand și această carte young adult.

18 comentarii:

 1. Faina recenzia. Am cartea, dar necitita încă!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce faina pare cartea. Chiar ma asteptam la altceva, dupa titlu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Adolescentii sunt foarte usor impresionabili si cu siguranta lucrurile ar fi trebuit vorbite in casa, discutate.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumim pentru recenzie. O sa citesc si eu cartea.

  RăspundețiȘtergere
 5. N-am citit aceasta carte, dar o trec pe lista! :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesant acest subiect, nu m-as fi asteptat la el dupa nume.

  RăspundețiȘtergere
 7. Pare o carte potrivită de cadou pentru adolescenți.

  RăspundețiȘtergere
 8. O carte cu subiect placut- am sa o cumpar si eu! Merci de sugestie!

  RăspundețiȘtergere
 9. Imi plac aceste tipuri de cartii. Multumim

  RăspundețiȘtergere
 10. interesant subiect, o poveste cu si despre adolescenti, multumim mult!

  RăspundețiȘtergere
 11. O greseala poate schimba vietile multor oameni si sechelele ei ii pot distruge.

  RăspundețiȘtergere
 12. Intr-adevar, cand am citit titlul, am ridicat nitel din spranceana :)) te duci cu gandul la ceva religios, nu ca ar fi ceva gresit in asta, insa sunt mai rar citite. Povestea cartii pare interesanta, imi aduce aminte de un film, nu stiu care.

  RăspundețiȘtergere
 13. Imi place carte si de obicei imi plac si filmele cu adolescenti si cu tot felul de idile din astea :)

  RăspundețiȘtergere
 14. Cred ca e o carte foarte interesanta pentru adolescenti, dar si pentru cei mari. In felul acesta iti poti intelege mai bine copilul.

  RăspundețiȘtergere
 15. O poveste total diferită de cea pe care o credeam eu. Este interesanta ideea cărții și îmi doresc s-o citesc și eu

  RăspundețiȘtergere
 16. O poveste interesanta. Cred ca i-o voi recomanda si eu Jasminei peste cativa ani :)

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...