duminică, 25 februarie 2018

BĂIATUL ȘI MISTERIOASA DISPARIȚIE de RUSSELL NEWELL recenzie

Încă de când Editura Corint - Leda Edge a anunțat apariția romanului Băiatul și misterioasa dispariție de Russell Newell, mi-am dorit să o citesc. Deși mă așteptam la un altfel de thriller, la o anchetă amplă a poliției, până să ajungă cartea la mine, am aflat că alta este direcția pe care o urmează și m-am bucurat și mai mult.Băiatul și misterioasa dispariție - despre o sectă religioasă


Trebuie să recunosc că tot ce are legătură cu vreo sectă mă intrigă. Modul în care mințile le sunt spălate unor oameni, cum ajung să rostească în cor aceeași mantră, ba chiar mai mult, să o și creadă, mi se pare fascinant. Așadar, apreciez cărțile ce abordează un astfel de subiect, deși sunt cărți triste ce prezintă persoane sau familii distruse. Băiatul și misterioasa dispariție este o astfel de carte, la fel a fost și Fetele, deși acolo a fost vorba de o altfel de sectă.

Băiatul și misterioasa dispariție de Russell Newell arată nedreptățile vieții și subliniază importanța speranței și a credinței în viața noastră.Băiatul și misterioasa dispariție - despre neînțelegerile părinților


Gus este un bărbat ce se bucură de succes profesional, dar care se confruntă cu un proces de custodie. Soția lui s-a dovedit a fi o scorpie și consideră că nu este nevoie de el în viața copiilor. El era hotărât să se bucure de fiecare clipă alături de cei mici, așadar s-a pregătit așa cum se cuvine pentru un Crăciun de neuitat, primul Crăciun de când el și Victoria s-au separat.

Dar acest Crăciun s-a transformat în cel mai negru coșmar al fiecărui părinte. Fiul său a dispărut în timp ce se plimba cu bicicleta, un cadou primit de la Moș Crăciun.

Deși l-a căutat ore întregi, nu a găsit niciun indiciu despre locul sau starea în care ar putea fi copilul. Îngrozit, a anunțat poliția. Gus era un tip irascibil și nu a reacționat deloc bine când poliția au început să îi pună întrebări de parcă el ar fi fost cel ce i-a făcut rău fiului său, Jack.


În paralel, urmărim și soarta micuțului Jack. Acesta a fost ademenit de doi străini într-o mașină și a fost anunțat că de acum ei erau familia lui.„Dumnezeu nu îți dă mai mult decât poți duce!”


Ajuns la ferma ce avea să-i fie casă, l-a cunoscut pe Abraham, conducătorul lor, cel ce vorbea cu Dumnezeu și care a hotărât că Jack trebuie luat de lângă părinții săi. Un om crud ce se voia a fi bun.
Plânsetele și rugămințile lui Jack nu aveau niciun efect asupra celor de la fermă. Cu toții îi garantau că se va bucura și îi va mulțumi lui Abraham pentru faptul că l-a salvat de la o viață a pierzaniei. Jack a primit un nou nume și studia zilnic BIBLIA pentru a înțelege cuvântul Domnului și motivul pentru el se afla acolo.

Dar oare așa să fie? Se va putea adapta Jack la fermă? Va avea o viață bună sau plină de lipsuri și chinuri? Dar familia lui ce fel de viață va mai duce după o pierdere așa de mare?

Mesajul cărții Băiatul și misterioasa dispariție, este unul foarte clar: 
Atunci când îți este greu, când nimic nu mai are sens și totul în jurul tău se destramă, apelează la singurul care te poate ajuta... Dumnezeu! 


20 de comentarii:

 1. Oau, m-a fascinat si speriat in acelasi timp descrierea pe care ai facut-o cartii. Imi place ideea de a prezenta rautatea sub imaginea omului credincios care vrea sa aduca mantuire oamenilor. Acum chiar vreau sa citesc aceasta carte!

  RăspundețiȘtergere
 2. Deja sunt la primele pagini si cartea m-a "prins".Acum citind recenzia, devin nerăbdătoare! :)
  Felicitări pentru recenzie si mulțumesc pentru carte!��

  RăspundețiȘtergere
 3. Pare super faina. Ma faci tot mai curioasa.

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumos prezentat, punctual. Nu am citit cartea insa din descrierea ta are o intriga promitatoare si imi place mesajul pe care l-ai evidentiat in finalul prezentarii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Oau! Chiar ma tenteaza! Felicitari pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mi-a plăcut recenzia ta, dar parcă nu mă atrage cartea. Am văzut că sunt păreri diversificate cu privire la ea şi încă nu m-am hotărât dacă o voi citi sau nu.
  Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 7. O temă interesantă! Ai reușit să-mi stârnești curiozitatea, poate voi da o șansă pe viitor acestei cărți.

  RăspundețiȘtergere
 8. Frumoasa prezentare si bine argumentata, felicitari! Cred ca e interesanta cartea, are o tema inedita si foarte sensibila.

  RăspundețiȘtergere
 9. Îmi place prezentarea. Cartea nu știu dacă este pe placul meu...

  RăspundețiȘtergere
 10. M-am tot invartit in jurul acestui subiect, sa o iau, sa nu o iau, dar din ce ai scris tu, chiar are substanta. Am sa o caut si in librarie, poate rasfoind-o putin ma va convine sa o citesc repejor.

  RăspundețiȘtergere
 11. Felicitari, o recenzie care atrage si starneste curiozitatea! Cu siguranta o voi trece pe lista mea de lecturi!

  RăspundețiȘtergere
 12. Frumoasă prezentarea. Felicitări și tema cărții este interesată.

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...