joi, 4 ianuarie 2018

Știința în cinci minute- experimente pentru copii

stiinta in 5 minute, experimente pentru copii


În luna Decembrie, am primit de la Editura Paralela 45 o mulțime de cărți interesante. Printre acestea, era și Știința în 5 minute de Jean Potter. De când am deschis pachetul, prima dată la ea s-a repezit și mi-a spus hotărât: „Mami, mâine facem experimente!”
 Ei, bine... nu am făcut „mâine” căci timpul nu ne-a permis, dar și când a venit ziua pentru experimente, a fost mare bucurie.

Experimente pentru copii- distractive sau utile?

Ei bine, în Știința în 5 minute sunt și de unele și de altele. Pe lângă indicațiile necesare, găsim și explicația rezultatului. Dacă aveți un copil curios, o va savura cu siguranță.
Cartea este recomandată copiilor de la 8 ani. Maia are 6 ani jumătate, dar am găsit experimente pe care le-a putut face și ea cu ușurință. 

În carte găsim atât experimente simple, cât și complexe. În total sunt pente 100 de experimente, deci avem de unde alege. Acestea sunt împărțite pe categorii și ne este ușor să ne orientăm în funcție de curiozitățile actuale ale copilului. Maia a vrut să le încerce pe toate, deci în zilelele următoare sigur vom merge și la cumpărături, să luăm materialele necesare ce ne lipsesc din casă.

M-am cam întins cu vorba, dar acum vă las să o urmăriți pe Maia în timp ce face câteva experimente. Bucuria ei este evidentă și de aceea mi-am propus să mai caut astfel de cărți.
12 comentarii:

 1. Salut, Maia! Cand vin la tine, facem niste experimente impreuna? :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumos!sa va bucurați de experimente împreună!pare o carte utila pentru copii si nu numai.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pupici, Maia, și felicitări! <3 Se vede cât de tare ți-a plăcut...

  RăspundețiȘtergere
 4. Alex a stat lipit de telefon si vrea si el experimente! Cu siguranta pe comanda următoare va apărea și cartea aceasta! Felicitări Maia!!!!!

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...