O SUTĂ DE NUME de CECELIA AHERN recenzie

Comoara asta, O sută de nume de CECELIA AHERN, stă la mine în bibliotecă de cel puțin un an. :-) 
Cum am rezistat atât fără să o citesc, nu prea știu. 

one hundred names


Cărțile autoarei CECELIA AHERN

Cred că v-am mai spus în una din celelalte recenzii a cărților citite de mine și semnate de Cecelia Ahern, că o consider autoarea mea preferată. De aceea nu mă grăbesc să citesc tot ce am în bibliotecă scris de ea. Da, o ador! Și nu mă satur niciodată de stilul ei. Cărțile ei îmi oferă o stare de bine cum niciun alt autor nu reușește. Îmi oferă speranță și certitudinea că totul se va termina cu bine. Am spus „cu bine”, nu „cum ne dorim noi”,  și de aceea prefer să le citesc cu un interval de timp între ele, chiar dacă tentația e mare. Cărțile Ceceliei Ahern sunt pentru mine ca rezerva de ciocolată a femeilor, ma simt bine chiar și când mă gândesc la ele.


Despre O sută de nume de Cecelia Ahern

O SUTĂ DE NUME de CECELIA AHERN, este ca o palmă pentru persoanele capabile de orice pentru a avea succes. În O SUTĂ DE NUME, Cecelia Ahern, prin personajul său, Kitty, ne subliniază faptul că întotdeauna trebuie să rămâi om, indiferent de miză, indiferent de câștig, indiferent de prestigiu. 
Kitty a uitat aceste lucruri și când s-a văzut cu postul mult visat, a făcut cea mai mare gafă posibilă. O gafă ce va distruge tot ce a construit.

Când s-a dovedit că profesorul pe care Kitty l-a acuzat că ar fi avut relații cu o elevă de a sa, este complet nevinovat, postul de televiziune a fost dat în judecată. Kitty și-a pierdut slujba, iar locul de la revista unde scria, este în pericol. Kitty este conștientă că este încă acolo datorită prietenei ei, Constance, fondatoarea revistei.


Când crezi că nu se poate mai rău de atât...

Constance suferea de cancer și a murit, dar nu înainte de a-i lăsa lui Kitty o ultimă temă.
Constance îi spusese despre ultimul său proiect, un proiect pe care nu l-a mai putut finaliza. Aceasta avea o listă cu o sută de nume, dar a murit înainte de a-i explica ce ar trebui să facă cu ele.

Ca ultim omagiu, numărul revistei din acea lună, îi era dedicată, iar Kitty a primit responabilitatea de a afla legătura dintre cele o sută de nume și de a scrie un articol.
Deși își dorea foarte mult să facă acest lucru pentru prietena ei, era complet demoralizată și nu credea că va reuși. Totuși trebuia să încerce, așadar, a luat cartea de telefoane și a încercat să dea de ei. Termenul de două săptămâni nu avea să-i permită să întâlnească toate acele o sută de nume, dar spera ca cei pe care îi va cunoaște o vor face să înțeleagă ce dorea Costance să facă.


Fiecare om e special

Ce a reușit Kitty să afle? A aflat că toate acele o sută de nume nu au nicio legătură între ele, acei oameni nu s-au cunoscut niciodată și nici nu au discutat cu Constance cât încă trăia aceasta. 
Kitty a întâlnit șase oameni de pe lisă. Fiecare părea să nu aibă nicio poveste senzațională de spus, deși erau oameni frumoși, oameni buni. Acest lucru o pune pe Kitty în încurcătură și îi e tot mai greu să  o înțeleagă pe prietena ei. 


Cum o vor schimba acești oameni pe jurnalista noastră? Va reuși Kitty să se împace cu greșeala făcută? Vă invit să aflați citind O sută de nume ( titlu original:one hundred names)  de Cecelia Ahern.




Etichete: , , , ,