duminică, 31 decembrie 2017

Top 3- Cele mai triste cărți citite în 2017Dramă, dramă, dramă! Suntem înconjurați de multă tristețe, de întâmplări groaznice, lucruri de neînțeles și supărare... Dar, am învățat că întotdeauna există și o parte frumoasă, de cele mai multe ori, este vorba de puterea omului de a-și reveni, de a se pune pe picioare și de a se bucura de lucrurile mărunte, de viață! Când drama din viața reală nu ne ajunge, sau când avem nevoie de „plânsul vindecător”(cum îi zic eu), apelăm la cărți triste, dar minunate. 

Mi-au trecut prin mână câteva cărți de genul acesta și am hotărât să vă prezint Top 3- Cele mai triste cărți citite în 2017:

1. Cele treisprezece motive. Pe mine m-a marcat cartea aceasta! Nu este ușor să citești despre sinucidere, dar recomand tuturor romanul acesta.


Arsă de vie. O carte-document cutremurătoare, ce te face să plângi de mila aceor femei și să mulțumești cerului pentru ceea ce ești, pentru ceea ce ai...


Când înflorește liliacul. Ne e groază de războaiele ce au distrus atâtea mii de vieți, dar, totuși, poveștile acelor femei și puterea lor, ne fac să ne dorim să le citim durerea. 

Voi citiți astfel de cărți? Vreau  să primesc câteva sugeștii pentru 2018, în comentarii!

9 comentarii:

 1. Nu am citit niciuna din cele 3, dar toate sunt pe lista mea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am citit nici una din cărți, deși prima si ultima le am. Sper ca in 2018 sa le vina rândul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am citit prima carte, pe celelalte da. Mie îmi plac romanele triste.

  RăspundețiȘtergere
 4. Citită doar ă treia si imi doresc sa o citesc si pe ă două!Imi plac acest gen de cărți,dar sa aiba si un final acceptabil.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mie îmi plac astfel de cărți, sunt povești care ar trebui să ne ajute să nu uităm trecutul... Am citit doar „Când înflorește liliacul” de pe lista ta și m-a marcat... Este și în topul celor mai bune cărți citite de mine anul acesta. Pentru „Arsă de vie” am încă nevoie de curaj și cred că și pentru cartea lui Jay Asher, sunt subiecte extrem de sensibile...

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...