FERICIȚI PENTRU TOTDEAUNA? de TAYLOR JENKINS REID recenzie

Fericiti pentru totdeauna? after I do


La ce te gândești când vezi scris pe o copertă: „Să te îndrăgostești este partea cea mai ușoară”? Dacă ești ca mine, te gândești că neapărat trebuie să citești cartea! Eu așa am făcut și le mulțumesc celor de la Grup Editorial Corint pentru exemplarul oferit pentru recenzie!


Nu am mai citit nimic semnat de Taylor Jenkins Reid, dar mi-a plăcut foarte mult modul în care scrie. Are un stil lejer, știe să strecoare umorul chiar și în cele mai profunde lecții, știe să își facă personajele plăcute și să le ofere personalități diferite și complexe.Nu vei întâlni personaje banale în cartea ei, fiecare are o poveste, o experiență, un parcurs pe care vei dori să îl urmărești. Dar pot fi cu toții, fericiți pentru totdeauna?

Consider că Fericiți pentru totdeauna? este o carte atât pentru ea, cât și pentru el. Cu alte cuvinte, este un must read. Orice persoană implicată într-o relație va avea parte de revelații citind-o, își va conștientiza greșelile și își va studia comportamentul. 


Lauren și Ryan s-au cunoscut la facultate și au rămas nedespărțiți, până acum, la treizeci de ani. Cei doi erau îndrăgostiți în adevăratul sens al cuvântului, trăiau unul pentru celălalt, se agățau de următorul email sau următoarea întâlnire, își doreau un viitor împreună și nu se vedeau capabili să trăiască unul fără celălalt. Și totuși ceva s-a schimbat! Ceva ce a făcut ca acel cuplu ce părea menit să îmbătrânească împreună, să nu mai poată sta fără să își arunce reproșuri, să își dorească să vină momentul când își vor zice "Noapte bună!" și își vor întoarce spatele. A fi îndrăgostit este diferit de a iubi? 


După ce au terminat studiile, cei doi s-au mutat împreună, deși existau și certuri, toate se terminau cu bine. Erau un cuplu pasional, își petreceau destul de mult timp în intimitate, își făceau pe plac unul altuia. Când Ryan a cerut-o în căsătorie, Lauren nu a stat pe gânduri. Știa că viața nu ar fi la fel fără Ryan, știa că el este alesul. 


Și-au dorit un pat uriaș, și l-au cumpărat; și-au dorit o casă mai mare, s-au mutat; și-au dorit un câine, și l-au luat; nu s-au simțit pregătiți pentru a avea un copil, l-au amânat de comun acord, fără discuții. Și atunci, dacă toate au mers așa de bine, de ce au ajuns în situația aceasta?


După atâția ani petrecuți împreună, cei doi au ajuns la concluzia că nu se mai iubesc, că simt nevoia de a fi singuri, poate chiar să cunoască alți oameni. Așadar, au hotărât să se separe timp de un an. În tot acest timp, nu vor ști unul de celălalt, nu vor vorbi la telefon, nu își vor da mesaje, nu se vor vizita. Oare când s-a pierdut magia? Când relația lor perfectă, a trecut de cealaltă parte a baricadei? Oare căsnicia lor mai are vreo șansă să fie salvată?


Mi-a plăcut foarte mult familia lui Lauren. Aceasta și-a petrecut foarte mult timp în preajma lor, după plecarea lui Ryan și a ajuns să cunoască părerile lor despre ceea ce înseamnă viața de cuplu și căsătoria. Fratele lui Lauren, a fost o adevărată surpriză, mi-a plăcut mult hotărârea și încăpățânarea lui, m-au emoționat trăirile lui și l-am admirat pentru deciziile luate. Deasemenea, am savutat evenimentele petrecute în preajma Crăciunului și mă bucur că am ales să citesc cartea în această perioadă. Am oferit un mare plus cărții și pentru piesele alese, neapărat să le ascultați!

Recomand Fericiți pentru totdeauna? ! Va rămâne una din cărțile mele de suflet. 




Etichete: , , , , ,