duminică, 31 decembrie 2017

FERICIȚI PENTRU TOTDEAUNA? de TAYLOR JENKINS REID recenzie

Fericiti pentru totdeauna? after I do


La ce te gândești când vezi scris pe o copertă: „Să te îndrăgostești este partea cea mai ușoară”? Dacă ești ca mine, te gândești că neapărat trebuie să citești cartea! Eu așa am făcut și le mulțumesc celor de la Grup Editorial Corint pentru exemplarul oferit pentru recenzie!


Nu am mai citit nimic semnat de Taylor Jenkins Reid, dar mi-a plăcut foarte mult modul în care scrie. Are un stil lejer, știe să strecoare umorul chiar și în cele mai profunde lecții, știe să își facă personajele plăcute și să le ofere personalități diferite și complexe.Nu vei întâlni personaje banale în cartea ei, fiecare are o poveste, o experiență, un parcurs pe care vei dori să îl urmărești. Dar pot fi cu toții, fericiți pentru totdeauna?

Consider că Fericiți pentru totdeauna? este o carte atât pentru ea, cât și pentru el. Cu alte cuvinte, este un must read. Orice persoană implicată într-o relație va avea parte de revelații citind-o, își va conștientiza greșelile și își va studia comportamentul. 


Lauren și Ryan s-au cunoscut la facultate și au rămas nedespărțiți, până acum, la treizeci de ani. Cei doi erau îndrăgostiți în adevăratul sens al cuvântului, trăiau unul pentru celălalt, se agățau de următorul email sau următoarea întâlnire, își doreau un viitor împreună și nu se vedeau capabili să trăiască unul fără celălalt. Și totuși ceva s-a schimbat! Ceva ce a făcut ca acel cuplu ce părea menit să îmbătrânească împreună, să nu mai poată sta fără să își arunce reproșuri, să își dorească să vină momentul când își vor zice "Noapte bună!" și își vor întoarce spatele. A fi îndrăgostit este diferit de a iubi? 


După ce au terminat studiile, cei doi s-au mutat împreună, deși existau și certuri, toate se terminau cu bine. Erau un cuplu pasional, își petreceau destul de mult timp în intimitate, își făceau pe plac unul altuia. Când Ryan a cerut-o în căsătorie, Lauren nu a stat pe gânduri. Știa că viața nu ar fi la fel fără Ryan, știa că el este alesul. 


Și-au dorit un pat uriaș, și l-au cumpărat; și-au dorit o casă mai mare, s-au mutat; și-au dorit un câine, și l-au luat; nu s-au simțit pregătiți pentru a avea un copil, l-au amânat de comun acord, fără discuții. Și atunci, dacă toate au mers așa de bine, de ce au ajuns în situația aceasta?


După atâția ani petrecuți împreună, cei doi au ajuns la concluzia că nu se mai iubesc, că simt nevoia de a fi singuri, poate chiar să cunoască alți oameni. Așadar, au hotărât să se separe timp de un an. În tot acest timp, nu vor ști unul de celălalt, nu vor vorbi la telefon, nu își vor da mesaje, nu se vor vizita. Oare când s-a pierdut magia? Când relația lor perfectă, a trecut de cealaltă parte a baricadei? Oare căsnicia lor mai are vreo șansă să fie salvată?


Mi-a plăcut foarte mult familia lui Lauren. Aceasta și-a petrecut foarte mult timp în preajma lor, după plecarea lui Ryan și a ajuns să cunoască părerile lor despre ceea ce înseamnă viața de cuplu și căsătoria. Fratele lui Lauren, a fost o adevărată surpriză, mi-a plăcut mult hotărârea și încăpățânarea lui, m-au emoționat trăirile lui și l-am admirat pentru deciziile luate. Deasemenea, am savutat evenimentele petrecute în preajma Crăciunului și mă bucur că am ales să citesc cartea în această perioadă. Am oferit un mare plus cărții și pentru piesele alese, neapărat să le ascultați!

Recomand Fericiți pentru totdeauna? ! Va rămâne una din cărțile mele de suflet. 


 • Cartea a apărut la Grupul Editorial Corint- Leda Edge
 • Titlul original: After I do


39 de comentarii:

 1. Ce mult ma tentează cartea aceasta,încă de când a aparut,mai ales datorită coperți care imi place foarte mut,apoi am citit si cateva păreri pozitive.Felicitari pentru recenzie si pentru ca ai citit-o.

  RăspundețiȘtergere
 2. Abia astept sa o citesc si eu. Asteapta la rand.

  RăspundețiȘtergere
 3. Tare mult mi-a plăcut și mie cartea asta. Îți preda o grămadă de lecții.

  RăspundețiȘtergere
 4. O prezentare foarte buna, care ma face sa vreau sa citesc cartea. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pare o carte interesanta si coperta e frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 6. Este super frumoasă. Da, coperta m-a atras și pe mine, inițial!

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu e tocmai genul meu de care pe care as citi-o dar ma bucur ca se citeste din nou asa cum se facea odinioara

  RăspundețiȘtergere
 8. Exact asta citesc si eu acum. Am trecut de jumatate si chiar ma gandeam ca ar trebui citita de toata lumea, tineri sau trecuti prin viata :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitări pentru recenzia ta extrem de tentantă! <3 Se observă cât de tare ți-a plăcut cartea. O am și eu trecută pe lista mea interminabilă de lecturi pe care mi le doresc...

  RăspundețiȘtergere
 10. Pare o carte care e pe placul meu! Am pus-o pe lista pentru acest an, chiar vreau sa ma apuc de citit caci am cam stat pe tusa.

  RăspundețiȘtergere
 11. Cartea își așteaptă rândul anul acesta!

  RăspundețiȘtergere
 12. Am trecut-o si eu pe lista de lectura fiindca imi doresc sa o citesc. Cred ca am ce invata din ea in privinta relatiilor de cuplu.

  RăspundețiȘtergere
 13. Deja m-ai facut curioasa, niciodata n am citit nimic de la el.

  RăspundețiȘtergere
 14. Din cand in cand merge genul asta de lectura usoara

  RăspundețiȘtergere
 15. Frumos titlu, dar si povestea. Am sa o citesc si eu anul acesta. Mulțumesc pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 16. Chiar zilele trecute am vrut sa o comand ca m-a atras coperta, stiam eu ca e o poveste buna. Data viitoare nu mai scapa.

  RăspundețiȘtergere
 17. Cum vreau si eu sa fiu fericita pentru totdeauna o sa citesc aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
 18. Atat recenzia ta cat si comentariile de aici, m-au convis. La urmatoarea comanda e musai sa o iau.

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...