vineri, 1 decembrie 2017

CRONICA ZEIȚEI de NATSUO KIRINO recenzie


Cronica zeitei
Cât de groaznic poate fi să te naști și să trăiești pe o insulă săracă, dar plină de reguli și tradiții, care mai de care mai absurde? Oare cum e să trăiești într-o lume în care ai un rol bine stabilit încă dinainte să te naști, doar că tu îți afli menirea exact când este momentul să îți joci rolul? Dar oare cum e să te trezești pe un tărâm total străin, conștientă de faptul că propriul soț te-a aruncat în acel infern? Din experiența Namimei, vă spun eu că e groaznic, că sufletul și se umple de ură și neliniște…

Namima s-a născut pe o insulă cu reguli stricte și de neînțeles. Insua era și extrem de săracă și acest lucru, forța căpetenia să ia măsuri crude. Cu toate că locuitorii aproape mureau de foame, nu încălcau legea insulei și uneori, iroseau bucate alese, dar o să vă vorbesc despre acest obicei ceva mai târziu.
Pe insulă, tot timpul trebuia să trăiască o mare preoteasă și o miko ce slujea partea întunecată.

Marea Preoteasă se ruga pentru locuitorii insulei, pentru bărbații plecați la pescuit, iar miko locuia printre cei morți, izolată de ceilalți locuitori. Bunica Namimei era Marea Preoteasă, iar sora ei era miko. Prima născută slujea lumina, a doua, întunericul- Yin și Yang!

Namima nu știa despre ce este vorba, nu i se explicase prea multe. Într-o zi s-a organizat o masă importantă, iar sora ei, Kamikuu, a fost îndepărtată de ea, până atunci au fost extrem de apropiate, dar totul s-a schimbat din acel moment.
Kamikuu a fost luată de bunica sa și pregătită pentru a deveni Marea Preoteasă. Namima a fost desemnată să îi ducă în fiecare seară coșul cu mâncărurile alese, făcute de mama ei. Kamikuu trebuia hrănită bine, dar aproape de fiecare dată, lăsa măcar jumătate din mâncare în coș. Namima era instruită să arunce resturile în mare, nu avea voie să se atingă de nimic din coșul rămas, chiar dacă era în permanență înfometată.

În una din seri, Mahito- un tânăr dintr-o familie renegată de locuitorii insulei-, a așteptat-o pe Namima și a rugat-o să îi dea resturile pentru mama lui însărcinată. Namima nu a fost niciodată de acord cu această irosire și nu i-a trebuit mult să cedeze, deși se temea de pedeapsa zeilor.
Între cei doi tineri, s-a legat o prietenie și, în curând, au ajuns să se iubească. Nu după mult timp Namima a rămas însărcinată, evenimentul a coincis cu moartea bunicii ei, deci cu momentul în care ea a fost informată că va trebui să trăiască printre sicriele celor ce au părăsit insula.

Namima nu s-a împăcat cu propria soartă, mai ales că era însărcinată și o miko nu avea acest drept. Mahito a pregătit o barcă și au fugit de pe insulă. Namima a născut în acea barcă o frumoasă fetiță, iar soțul ei a omorât-o. De ce a făcut acest lucru? Care a fost planul său ascuns? Aceste întrebări au bântuit-o pe Namima și de aceea a ajuns pe Tărâmul morților, locul unde ajungeau cei ce au murit cu regrete. Acolo a cunoscut-o pe Zeița Izanami, care purta și ea o mare suferință.

Va reuși Namima să afle de ce soțul ei a trădat-o? Va putea suporta adevărul? Ce viață va duce Mahito? Care este povestea zeiței? Vă invit să aflați citind Cronica zeiței de Natuso Kirino.

Carte face parte din categoria Literatura contemporană pe Libris.ro


29 de comentarii:

 1. Pare extraordinara cartea asta. Ce curioasa m-ai facut. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Pare tare interesanta povestea cărți și chiar merită citita deci trebuie neapărat sa o citesc și eu

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesanta poveste, multumim pentru prezentare :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu siguranta mi-ar placea sa citesc cartea si o voi trece in lista. M-a ajutat recenzia ta sa iau aceasta hotarare

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt mare adepta a liberului arbitru, eu cred ca nu as suporta sa traiesc acolo :)
  Paula

  RăspundețiȘtergere
 6. Cărțile despre cultura asiatica sunt printre preferatele mele. Am cartea, dar nu am citit-o încă. ♥️♥️ Pare grozava!

  RăspundețiȘtergere
 7. Pare sper interesantă cartea!💝💝 Știam eu că trebuia sa mi-o cumpar atunci când am avut ocazia :))
  Nu am citit foarte multe cărți despre cultura asiatica, de fapt, nu am citit mai deloc cărți de genul aceasta, iar lucrul asta trebuie sa ne schimbe!😁
  Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 8. Este o carte interesantă. Mulțumim pentru recenzie! <3

  RăspundețiȘtergere
 9. Mi-ai stârnit curiozitatea cu acest roman, pare extrem de tulburător și de sfâșietor... Felicitări pentru recenzia minunată! 😍

  RăspundețiȘtergere
 10. Intr-o vreme ma pasionau foarte mult cartile de acest gen, insa acum mi-am cam schimbat sfera de interes. Totusi, aceasta pare o lectura tare placuta. Multumim pentru recenzie :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Waw! Pare foarte faina din câte îmi dau seama din recenzia ta. Cu siguranta mi-as dori sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 12. Suna bine, m-am cam pierdut eu in intriga, dar o sa ma descurc citind cartea.

  RăspundețiȘtergere
 13. Cartile astea par interesante, nu am citit-o pana acum dar subiectul ma cam atrage

  RăspundețiȘtergere
 14. M-a atras recenzia ta si m-a facut sa-mi doresc sa aflu si restul povestii!

  RăspundețiȘtergere
 15. Nu am citit cartea, ma tentează, dar cred ca trebuie sa fii intr-o stare foarte bună pentru a o citi.

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...