joi, 7 decembrie 2017

CIOCOLATĂ, DRAGOSTE ȘI CRĂCIUN de ANNE K. JOY recenzie

Ciocolată, Dragoste și Crăciun
Anne K. Joy


Dacă nu i-ai scris încă moșului, apucă-te repede și trece pe listă și Ciocolată, Dragoste și Crăciun de Anne K. Joy! Eu mă bucur că am luat decizia de a o comanda, m-am bucurat de o poveste frumoasă de iubire, cu gust de ciocolată caldă și miros de plăcintă proaspăt scoasă din cuptor. 

Cartea aceasta de citește sub o pătură pufoasă, cu o cană uriașă de ciocolată caldă în mână și în surdină să cânte Mariah Carey - All I want for Christmas is you sau Wham!- Last Christmas, sau... mai bine vă spun câte ceva despre carte, muzica alegeți-o singurele!

Încă de pe acum vă spun că autoarea a reușit să mă surprindă cu nota de sensibilitate dată poveștii. Am găsit în acest roman suferință, vinovăție, bunătate, iubire, senzualitate, dar am putut observa și modul în care destinul își urmează cursul, cum, aparent, două întâmplări fără legătură, duc la un lucru măreț, cum orice decizie luată schimbă viața multora.

Julia Baily a devenit Grinch pentru angajații, familia și prietenii săi (doi la număr), de când soțul ei a murit. Măcinată de vinovăție și de tristețe, Julia a renunțat să se mai bucure de sărbătoarea magiei și a bucuriei, dar și la orice plăcere oferită de viață.

Atunci când Duncan McKendrick apare în viața ei, Julia își adună toate forțele să îl țină la distanță, deoarece este hotărâtă să își ducă restul existenței la fel ca și până acum. Dar, Duncan, nu este genul de bărbat care să se lase descurajat de puțină insolență sau de răutățile gratuite pe care Julia i le servea. Considera că rolul de văduvă ursuză nu i se potrivea și era hotărât să o scoată la suprafață pe adevărata Julia.

Încet, încet, Julia se atașează și se trezește gândindu-se la el, atunci când se așteptă mai puțin, dar comportamentul lui, uneori enigmatic, îi aduce aminte că, de fapt, sunt doar doi străini. 

Trebuie să recunosc că, inițial, Julia m-a enervat foarte tare. Îi înțelegeam supărarea, dar nu puteam ignora felul în care îi făcea să se simtă pe cei din jurul ei...

Vă invit să descoperiți întreaga poveste și să reveniți cu impresii!

14 comentarii:

 1. 100% mi-ar plăcea. Trebuie să mi-o iau si eu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase și pentru recenzie.
  Mă bucur că ți-a plăcut.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cât de bine sună! Abia așteptam părerea ta, felicitări pentru recenzia minunată! <3

  RăspundețiȘtergere
 4. Suna tare bine! Coperta este foarte frumoasă!♥️♥️

  RăspundețiȘtergere
 5. Super recenzia! Azi a ajuns si la mine cartea. Îmi pare rau ca nu pot comenta pe blog...�� Tot încerc de câteva zile bune si nu mă lasă... Geo- Just reading my books

  RăspundețiȘtergere
 6. Lectură plăcută, Geo! Nu inteleg de ce nu te lasa...

  RăspundețiȘtergere
 7. Trebuie sa adaug neapărat și cartea asta pe lista pentru ca mi se pare genială, îmi place la nebunie povestea. Mulțumim pentru frumoasa recenzie a cărții 😍

  RăspundețiȘtergere
 8. Adriana, esti ispita! Cred ca incep sa maresc lista mosului. Multumesc pentru sugestie :P

  RăspundețiȘtergere
 9. Îmi place descrierea si ce ai spus despre personaje. Îmi plac nume personajelor, mai ales Duncan, ma duce cu gândul la un scoțian si eu iubesc scotienii.

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...