CADOUL de CECELIA AHERN recenzie




Am citit CADOUL de Cecelia Ahern anul trecut, dar din diferite motive, nu i-am făcut o recenzie. Anul acesta, gândindu-mă la ce titluri pot recomanda în această perioadă, cartea mi-a revenit în minte și, pur și simplu, nu pot să nu vă vorbesc despre ea. Va fi o recenzie puțin diferită deoarece nu îmi aduc aminte toate detaliile, dar o să vă vorbesc despre lucrurile ce mi-au rămas în minte, probabil cele mai importante...



Chiar și acum, țin să-ți mulțumesc, dragă Cătălina , pentru acest cadou deosebit. Mi-a plăcut enorm. Am avut ceva indoieli în privința ei, am avut emoții la gândul că poate nu se ridică la nivelul celorlalte cărți ale autoarei, dar temerile mele au fost nefondate... am găsit în această carte exact ceea ce ador eu în creațiile Ceceliei Ahern: o temă serioasă, puțină dramă, multe sentimente, umor, multe lecții importante ascunse printre rânduri și o poveste deosebită.




Cartea merită citită în această perioadă a anului și nu spun acest lucru pentru că acțiunea cărții se petrece în preajma sărbătorilor, o spun pentru că acum, mai mult ca niciodată trebuie să conștientizăm importanța timpului petrecut cu cei din jur, trebuie să înțelegem că nimic nu poate fi mai important ca acele momente petrecute în familie și CADOUL, practic, îți bagă cu forța în cap această idee. Recunosc sincer că m-a mișcat enorm finalul și că, deși sunt conștientă că timpul nu stă în loc, uneori fac greșeala de a lăsa câte ceva pe mâine sau mai bine zis, pe data viitoare...



Mi-a plăcut enorm de mult și m-a lăsat plină de gânduri și sentimente ce îmi vor ține companie în toată perioada sărbătorilor... probabil în fiecare an voi petrece câteva momente rememorând această carte.



Personajul principal al cărții este Lou- un om de afaceri mereu ocupat, mereu dornic să fie cel mai bun și veșnic dispus să își petreacă timpul la birou. Lou simțea competiția din compania în care lucra și nu avea de gând să se lase mai prejos.



Lou nu era genul de persoană care să se preocupe de soarta celor din jur, nici măcar familiei sale nu îi oferea o prea mare atenție. Într-una din zile, uimindu-se chiar și pe el însuși, oferă unui cerșător o cafea și petrece câteva momente alături de el. Ceva îl atrăgea la acel cerșetor și curând i-a făcut rost de un loc de muncă. Dar acest om nu prea își vede de pătrățica lui și se implică prea mult în treburile lui Lou. Pe când acesta începuse să regrete gestul făcut, Gabe vine cu un cadou de neprețuit pentru Lou...



Răsfoind cartea, am găsit un semn în dreptul unui paragraf, probabil l-am considerat demn de a fi însemnat și asta e ceva, deoarece eu nu prea fac din astea:


„Oamenii, aidoma caselor, își păstrează bine secretele. Uneori secretele sălășluiesc în ei, alteori ei își adăpostesc secretele. Își înfășoară brațele strâns ca să le țină aproape, își împletesc limbile mincinoase în jurul adevărului. Dar, în timp, adevărul triumfă, se ridică deasupra tuturor lucrurilor. Se agită și se zvârcolește până când limba umflată nu mai poate să se înfășoare în jurul minciunii, până când vine momentul în care trebuie să scuipe cuvintele și să trimită adevărul plutind prin aer și prăbușindu-se în lume. ADEVĂRUL ȘI TIMPUL MERG ÎNTOTDEAUNA MÂNĂ ÎN MÂNĂ.”




Dacă nu ai citit CADOUL, e timpul să îți oferi acest dar! Vă doresc sărbători fericite!

Etichete: , , , , ,