joi, 23 noiembrie 2017

LA MARGINEA APEI de SARA GRUEN recenzieTocmai ce am terminat de citit La marginea apei și nu mai pot de încântare. 
Am făcut cunoștință cu stilul autoarei, Sara Gruen, cu ajutorul cărții Apă pentru elefanți. Amândouă mi-au plăcut foarte mult, deși La marginea apei(At the water's edge), este total diferită de prima.  Poate că au în comun o poveste reușită de iubire, dar asemănările se  opresc aici.


Maddy ducea o viață mulțumitoare alături de soțul ei, Elis. Ei erau mai tot timpul însoțiți de Hank- cel mai bun prieten al lui Elis.
Deși era vreme de război, cei doi tineri nu s-au înrolat din motive medicale. Tatăl lui Elis a fost extrem de dezamăgit de nereușita fiului său și nu se ferea să își arate supărarea. Soacra lui Maddy era o femeie acră și deloc încântată de căsătoria fiului său.


Stilul de viață al celor trei tineri, nu era pe placul părinților și una din petrecerile scăpate de sub control, a dus la o ceartă mare în familie. Au curs tot felul de acuzații și în final, Maddy și Elis au fost dați afară din casă.


În tinerețea lui, tatăl lui Elis, susținea că a văzut celebrul monstru din lacul scoțian, dar a fost luat în derâdere. Elis a hotărât că cea mai bună cale de a intra în grațiile tatălui său, este să dovedească existența monstrului. Așadar, Maddy s-a trezit constrânsă să îi însoțească pe cei doi în Scoția.
Drumul pe mare a fost de coșmar! Maddy a văzut grozăvii ce au marcat-o. Ea nu a reusit să rămână imună la ororile razboiului si încet, încet, a început să își dea seama ce viață superficială ducea... Acest lucru nu i s-a întâmplat  și lui Elis, iar problemele au început să apară între ei!

Ajunși în Scoția, au reușit să se cazeze la un han, deloc demn de standardele vieții lor. Dacă Maddy s-a adaptat situației, cei doi prieteni încercau să își arate superioritatea, atrăgându-și antipatii, iar lui Maddy îi era interzis să se apropie de cei ce nu erau din clasa lor socială.


În timp ce vânătorii de monștri își petreceau zilele pe lac, bând peste măsură, Maddy era tot mai conștientă de viața ce o ducea, tot mai rușinată să fie asociată cu soțul ei și tot mai hotărâtă să schimbe ceva.


Am îndrăgit-o pe Maddy, este unul din personajele feminine demne de admirație. Deși a fost crescută și educată să fie cea mai frumoasă din încăpere, să nu dea ocazia oamenilor inferiori să se simtă egali, să fie veșnic servită și să fie o soție supusă, aceasta a descoperit potecuța ce părea să ducă spre fericirea ei și nu a mai ținut cont de regulile absurde ale societății.


Cartea face parte din colecția Raftul Denisei. Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit! 

38 de comentarii:

 1. Ce îmi place cum suna! O trec și eu pe lista !

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce frumoasa e recenzia, iar cartea pare chiar interesanta! Sa mai zic cat de minunata e si poza pe care ai facut-o?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am citit cartea dar mai facut tare curioasa de ea, multumim petru recenzie :*

  RăspundețiȘtergere
 4. Hmm, nu am mai auzit de carte până acum, dar pare destul de interesantă!
  Nu am citit nici Apa pentru elefanți, deși este foarte celebră si lăudată!
  Cartea sună bine, așa că o trec pe listă!
  Felicitări pentru recenzie!😊

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitări pentru recenzie! <3 Așteptam de ceva timp o părere despre acest nou roman al autoarei. Am citit „Apă pentru elefanți” și am cumpărat și „La marginea apei”, dar mi-era oarecum teamă să nu am așteptări prea mari... Din descrierea ta, cred că este cel puțin la fel de bună, așa că abia aștept să o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 6. Colectia Raftul Denisei are titluri interesante.

  RăspundețiȘtergere
 7. Am cautat-o si eu acum pe site si nu am gasit-o, voiam sa o trec in wishlist pentru o viitoare comanda

  RăspundețiȘtergere
 8. Oh daca e cu monstrii si cu mult suspans atunci trebuie sa o caut si eu

  RăspundețiȘtergere
 9. Este sigur ca aceasta carte trebuie sa o citesc si eu.

  RăspundețiȘtergere
 10. Pare genul meu de carte asa ca o trec pe lista de lectura mai ales ca nu am mai citit nimic de aceasta autoare.

  RăspundețiȘtergere
 11. Desi mi-am propus anul acesta sa citesc mai mult, programul prelungit de la munca mi-a cam pus bete in roate. Mereu sunt in cautare de carti, le trec pe wishlist, si le citesc cand am timp. O sa o scriu si pe aceasta. <3 Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 12. Nu stiu daca s-a publicat primul com, spuneam totusi ca nu am citit aceasta carte, momentan am multe carti care asteapta sa fie citite.

  RăspundețiȘtergere
 13. Foarte impactant titlul cartii! Multumim pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 14. N-am citit niciuna din cele doua carti, dar acum m-ai facut curioasa.

  RăspundețiȘtergere
 15. Ce frumos ai scris, m-ai facut tare curioasa de carte. O trec si eu pe lista, desi am o lista luungaaaa!!!

  RăspundețiȘtergere
 16. Îmi place recenzia și aș fi curioasă de finalul cărții, sunt curioasă de schimbările pe care, presupun, mai trebuie ea să le facă și ce lecție putem lua de-aici.

  RăspundețiȘtergere
 17. Citind recenzia ta cred ca am putut sa-mi fac o idee despre carte. Parte o poveste interesanta chiar daca nu este tocmai pe stilul meu

  RăspundețiȘtergere
 18. Ai citit numai cărți minunate. ❤ Abia aştept să o citesc şi eu, imi place Sara Gruen.

  RăspundețiȘtergere
 19. Eu am vazut filmul ”Apa pentru elefanti” si mi-a placut tare mult! Imi place viziunea acestei autoare, chiar voi cauta si ”La marginea apei” :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am văzut filmul. După ceva ani, am luat si cartea care, mi-a plăcut și mai mult!

   Ștergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...