DROGUL DRAGOSTEI de GUY DE MAUPASSANT recenzie



Se spune despre ultimul roman al autorului Guy de Maupassant, Drogul dragostei, ca ar fi printre cele mai bune creații ale sale, așadar, am fost atrasă să văd și eu despre ce este vorba. 

În acest roman este vorba despre iubire... despre iubirea pătimașă, plină de pasiune, despre iubirea reținută, despre nevoia de a te simți iubit, de a fi adorat și prețuit. Romanul scoate în evidență puterea adevăratei iubiri și chinul pe care îl îndură un suflet ce a capitulat în fața ei. 

Michaèle de Burne este foarte cunoscută în lumea ei. După ce soțul ei îngrozitor a murit, ea a preferat să nu se recăsătorească, dar să fie în permanență înconjurată de bărbați ce o adorau.  Michaèle organiza întâlniri cu toți artiștii din Paris, se asigura că este adorată și se hrănea cu această iubire, oferind în schimb, o iluzie...

"Se poate judeca dacă iubești bine sau rău? A iubi mult e tot una cu a iubi puțin! Iubești, pur și simplu! Nu mai poți adăuga nimic."

Când îl cunoaște pe André Matiolle, jocul reîncepe. Michaèle își etalează armele seducției și primește exact ceea ce își propune. André se îndrăgostește până peste cap, iar prietenii îl asigură că se va vindeca, că toți cei ce stau în preajma tinerei femei,  au trecut prin asta. André îi scrie scrisori pline de pasiune, exprimându-și iubirea cum putea el mai frumos. 

Când Michaèle este constrânsă de tatăl ei să plece pentru câteva zile din Paris, aceasta îl convinge pe André să o urmeze și au pus la cale o întâlnire "întâmplătoare", pe care nimeni nu ar putea contesta-o. 
André a luat acest lucru ca pe o fărâmă de speranță, dar oare se poate schimba Michaèle? Oare se va îndrăgosti cu adevărat de André sau dezamăgirea îl va lovi pe acesta? 

Mi-a plăcut cartea, am citit-o cu drag și o recomand celor ce iubesc clasicii și nu numai!

Etichete: , , ,