MISERY de STEPHEN KING recenzie



Luna aceasta, #carteade10, pe grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit, a fost Misery. 
E prima carte horror și prima carte semnată de Stephen King, pe care am citit-o și sunt extrem de încântată. Nu puține au fost momentele în care pielea mi s-a făcut de găină și adrenalina a pus stăpânire pe mine. 

Cartea nu este cu fantome sau alte lucruri ce sar de nicăieri băgând spaima în tine... cartea are în prim-plan un autor faimos și un fan cu probleme  mintale. Paul este nevoit să treacă prin niște chinuri incredibile, făcându-l să își restabilească prioritățile și să lupte pentru a nu se pierde pe el.

Paul a vrut să sărbătorească într-un mod inedit încheierea seriei Misery și faptul că tocmai a scris SFÂRȘIT pe noul său manuscris, de care era extrem de mândru. El a plecat la drum fără să spună nimănui, luând cu el doar un schimb, manuscrisul și aburii alcoolului atât de familiari.

Poate că destinul a vrut să îi dea o lecție sau poate că a fost doar ghinionul, dar Paul a pierdut controlul mașinii, părăsind drumul. Adevăratul ghinion a apărut acum! Annie- o fostă asistentă medicală și fană înflăcărată- l-a găsit, l-a recunoscut și l-a dus acasă, fără să anunțe autoritățile.

Autorul nostru s-a trezit în cel mai negru coșmar al oricărui om... izolat de lumea exterioară, cu o durere insuportabilă și cu o nebună depresivă, pe post de îngrijitoare.

Paul și-a dat repede seama că, pentru binele lui, nu trebuie să o supere, dar și că nu va avea ocazia să părăsească acea casă.

Annie se înfuria din orice și se răzbuna pe Paul în cele mai oribile moduri. Dar, când a citit ultimul volum din seria Misery- seria ei preferată și noul manuscris- a simțit că e de datoria ei să-l facă să revină pe drumul cel bun și atunci începe adevărata tortură! 

Cu siguranță o să mai citesc și alte cărți scrise de acest autor. Mi-a plăcut mult faptul că tot timpul povestea a rămas ancorată în realitate, nu am găsit lucruri pe care le-aș putea contesta, la fel de bine ar fi putut fi o carte mărturie și nu un scenariu închipuit de autor.

Etichete: , , ,