FERICIREA ÎMI SCAPĂ PRINTRE DEGETE de AGNES MARTIN-LUGAND recenzie


Ce faci când îți dai seama că cei ce ar fi trebuit să te susțină, ți-au sabotat viitorul? Ce faci când îți dai seama că îți urăști serviciul  și că ai ajuns în situația aceasta doar din cauza părinților tăi? Până vă gândiți voi la asta, o să vă spun ce a făcut Iris:

Iris s-a infuriat și și-a plâns de milă câteva zile. Apoi, și-a anunțat soțul că și-a dat demisia de la banca unde lucra și că vrea să încerce să își îndeplinească visul… Iris iubea să creeze haine, îi plăcea să coasă și avea de gând să se înscrie la un curs de perfecționare.

Înainte să vă spun cum a reacționat soțul ei, o să vă spun ce fel de relație aveau cei doi.
Pierre era un doctor în plină ascensiune. Își iubea soția, dar mai tot timpul lipsea de acasă. Iris era obișnuită că, în orice moment, era posibil ca soțul ei să plece, că orice cină- indiferent de ocazie- era posibil să fie amânată. Iris mai era obișnuită și cu oboseala lui veșnică, ce îl ținea la distanță chiar și în intimitate sau cu dorința lui de a fi tot timpul însoțiți de prieteni sau familie. Iris era obișnuită… dar oare îi plăcea?

Când Pierre a aflat de planurile soției lui, s-a ivit o mare ceartă. Până la urmă, avea și el propriile planuri, era pregătit să aibă un copil și cum ar fi putut Iris să fie o mamă ideală și o soție model, dacă se apuca de diferite cursuri fără sens, din punctul lui de vedere?

În cele din urmă, Pierre a acceptat ca Iris să studieze timp de șase luni la Paris, cu condiția ca, mai apoi, să lucreze de acasă și să îi facă copilul mult dorit.

Ajunsă la Paris, Iris o cunoaște pe Marthe- o femeie frumoasă și cu un real succes în acea lume. Aceasta o ia sub aripa ei, îi spunea că doar ea știe ce e mai bine pentru viitorul ei și că are de gând să o facă celebră.

Iris s-a adaptat foarte ușor acolo și a fost atrasă de strălucirea acelei lumi, atât de diferită de cea în care trăia ea. Când l-a cunoscut pe Gabriel, a început să resimtă plăcerea de a fi dorită, de a fi admirată și în ea a început o adevărată luptă. Ce se va întâmpla cu Iris? Sunteți curioși?

Am avut momente când am judecat-o pe Iris, mă gândeam că este mult prea slabă, prea ușor de modelat, dar am încercat să o înțeleg și am reușit… cu siguranță, nu e prea ușor să stai atâția ani în umbra soțului, fără nici o speranță că visele ți se pot îndeplini. Dar când apare o ocazie, ce faci?  Așadar, vă sfătuiesc să nu fiți prea duri cu ea și să savurați această poveste frumoasă!

Pentru mine, Agnes Martin-Lugand, este o Danielle Steel a zilelor noastre. Îmi place foarte mult stilul ei și apreciez faptul că toate cărțile apărute până acum, sunt diferite. Toate abordează subiecte 
diferite și în toate descoperim personaje cu trăiri și frământări reale.

Recenziile altor cărți scrise de Agnes Martin-Lugand, se găsesc aici.

Etichete: , , , ,