DELICATEȚE de DAVID FOENKINOS




Dacă ești în căutarea unei cărți pe care să o poți citi într-o după-amiază de dumincă, o carte emoționantă cu o poveste diferită de iubire, cu un dram de dramă și presărată cu umor subtil, DELICATEȚE este titlul ei. 

Mi-a plăcut modul în care a fost scrisă cartea, trecerea de la fericire și nepăsare, la dramă și disperare iar mai apoi, la încercarea normalității, a fost atât de fină încât abia le-am simțit și doar zâmbetul de mulțumire m-a făcut să-mi dau seama că am ajuns la ultima pagină.

Nathalie a fost abordată de viitorul ei soț pe stradă. Deși relațiile ce încep în acest fel nu îmi inspiră niciun fel de încredere, în cazul lor a fost începutul perfect pentru șapte ani fericiți, fiecare zi fiind unică în felul ei, fiecare întâmplare banală marcând iubirea dintre ei.

După șapte ani, între ei a intervenit... destinul ce, fără delicatețe, a hotărât că Nathalie trebuie să o ia de la capăt, că trebuie să trăiască chinul unei tinere văduve, să evite avansurile bărbaților și să încerce să se adune, să învețe să trăiască fără el.

Șeful său și-a arătat interesul pentru ea mult prea repede și nu la mult timp după ce s-a întros la muncă, a fost nevoită să îl asigure că niciodată nu îl va privi ca pe un potențial partener.

Reputația văduvei neiteresată de relații, i s-a răspândit în firmă și toți au fost luați pe nepregătite când Nathalie a început să iasă cu unul din cei mai puțin atragători bărbați de pe planetă, care se întâmpla să lucreze în echipa ei. Acest lucru a ajuns și la urechile șefului ei,ce era rănit în orgoliul său de cuceritor. 

Cum a ajuns Nathalie în această situație și cum se va încheia povestea aceasta, o să aflați singuri. 
Nu pot să spun că această carte a fost wow, dar spun că mi-a plăcut și că am găsit ponturi utile despre viață și fericire.

Etichete: , , ,