miercuri, 20 septembrie 2017

OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA de AGNES MARTIN LUGAND

Când viața ți se dărâmă și nimic nu mai are sens, când tot ce e mai important pe lume îți este luat, când nici măcar nu îți poți plânge durerea din cauza părinților ce pun prea mult accent pe aparențe, când nu-ți dorești decât să te ascunzi și să nu mai vezi pe nimeni care să-ți spună că ți-ai plâns durerea prea mult, lași totul și pleci!Diane nu mai putea suporta, ea nu era pregătită să renunțe la lucrurile ce o legau de soțul și fiica ei ce au murit într-un accident. Ea dormea cu o jucărie de pluș și se îmbrăca cu hainele soțului său. Ea se dădea cu parfumul lui și își spăla părul cu șamponul fetiței. Trecuse un an de la tragicul accident când Diane a ales unul dintre cele mai mici sate din Irlanda și și-a cumpărat bilet de avion. Nu a avut susținerea părinților nici de data aceasta și cel mai bun prieten al ei, a încercat să o convingă să rămână. Dar Diane știa că e timpul să-și plângă durerea nestingherită, să își ducă veacul în singurătate, înconjurată doar de amintiri dureroase, dar indispensabile.

Ajunsă în noua sa locuință, a făcut cunoștință cu proprietara, o femeie drăguță ce a invitat-o acasă la ea pentru a se apropia. Pentru Diane era o propunere nepotrivită și a încercat șă o evite cât de mult a putut, încercând să nu fie nepoliticoasă.

Planul ei de autoizolare merge destul de bine, dar când și-a cunoscut vecinul necioplit, lucrurile s-au schimbat. Deși era un om atrăgător, caracterul său lăsa de dorit și curând a început un adevărat război între cei doi.

Probabil vă imaginați deja continuarea, dar eu spun să nu vă grăbiți! La fel am făcut și eu și lucrurile au luat o întorsătură total neașteptată. Cât de repede o să ajungă volumul următor la mine, o să-l și citesc. 

Recomand cu toată încrederea această cărticică! Are o doză mare de dramă, dar îndulcită cu umor și cu fiorii dragostei. Mi-a plăcut foarte mult faptul că autoarea a pus accent puternic de stările sufletești și pe pașii mici făcuți spre revenire. Sper din sufletul ca totul să se termine cu bine, dar mai revin cu păreri după ce termin și volumul următor!

16 comentarii:

 1. Trebuie sa citesc si eu aceasta serie. M-ai facut foarte curioasa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un must read! Sigur ti-ar plăcea!

   Ștergere
  2. Daca vine din partea ta acest sfat, stiu ca e genul ala de sfat pe care trebuie sa-l duc la bun afarsit. Nicio carte recomanata de tine nu m-a dezamagit.

   Ștergere
 2. Deși o vreau de când a apărut..mereu a intervenit cate ceva. Sper sa apuc sa o citesc și eu. Felicitări pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mie mi-a plăcut mult mai tare cel de al doilea volum... Frumoasă recenzie, felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur ca si ție ți-a plăcut cartea. Se vede din recenzie!! Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 5. Am citit-o, dar cumva nu am fost chiar pe aceeasi lungime de unda cu autoarea. Nu a fost taman pe placul meu, dar nici nu pot spune ca nu as recomanda-o. Adevarul este ca depinde de gusturile fiecaruia, de momentul in care citesti cartea, de starea de spirit etc.
  Al doilea volum mi s-a parut cumva mai interesant decat primul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu tocmai l-am terminat pe al doilea... tot qcesta rămânepreferatul meu :-D

   Ștergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...