ARDOARE de LILY PRIOR




Când vezi o copertă atât de frumoasă, nu ai cum să nu cumperi cartea și nu-ți rămâne decât să speri că se va ridica la înălțimea așteptărilor. În cazul acestei cărți, trebuie să recunosc că am rămas puțin dezamăgită... nu a fost deloc ceea ce mă așteptam, am citit-o destul de greu, dar nici nu am reușit să renunț la ea, are totuși ceva ce m-a ținut acolo, ceva ce mă făcea să-mi doresc să aflu cum se termină toată nebunia. Am aflat și repet... o adevărată nebunie! Scenariul se aseamănă mult cu cel al filmelor italiene ce mă făceau să schimb progamul TV în adolescență. Într-adevăr, te amuzi pe parcursul cărții, te amuzi de absurdul situațiilor create.

Fernanda este o femeie frumoasă ce se lasă purtată foarte des de instinct. Acum poposește în satul unde sora ei geamănă a trăit și mare i-a fost șocul când a aflat că aceasta a murit. Totuși, hotărăște să rămână acolo până se întoarce cumnatul ei. 

Arcadio este un cultivator de măslini, un bărbat sătul de singurătatea sa, ce cumpără câteva semințe ale dragostei, fiind astfel singur că iubirea mult așteptată își va face apariția. Deși și-o imagina pe Fernanda într-un mod inedit, când a văzut-o i s-a părut perfectă și s-a hotărât să-i cânte dragostea, lucru ce l-a făcut să se întoarcă acasă ud din cap până în picioare!

Dar Fernanda nu a atras doar atenția cultivatorului și venirea sa este asociată cu unele fenomene neobișnuite, astfel, spiritele se agită în tot satul. 

Povestea este una încâlcită, toată lumea este îndrăgostită de cineva, acel cineva nu e tocmai interesat și așa mai departe. Pasiunea italienilor se face simțită și oferă cărții puțin dinamism. 

Dacă ați citit cartea, sunt foarte curioasă să aflu și părerea voastră!

Etichete: , , , ,