AMOR LA PARIS de JULIETTE SOBANET



Multă lume se plânge atunci când sezonul rece se apropie, în schimb, eu nu mă plâng deloc.
 Zilele acestea am fost mai visătoare... Nu am mai avut demult o astfel de stare și când s-a instalat, oricât m-am împotrivit pur și simplu nu am putut să ies din ea. Zilnic am ascultat multă muzică bună, m-am trezit visând cu ochii deschiși, m-am bucurat de fiecare lucru mărunt, am petrecut timp cu prietenele mele nebune(fie față-n față, fie pe net) și am citit o carte ce s-a potrivit perfect stării mele. 

După ce am terminat VIAȚA E UȘOARĂ, NU-ȚI FACE GRIJI-recenzia aici- eram foarte nehotărâtă(știu că asta nu e o surpriză, dar chiar am fost mai nehotărâtă ca niciodată) în legătură cu următoarea carte pe care o voi citi. Așa că Maia și-a asumat rolul, cu bucurie, de a-mi alege ea una. În felul acesta, AMOR LA PARIS, a contribuit la weekend-ul meu relaxant. Nici nu se putea altfel, cartea este extrem de amuzantă, dar și sensibilă, în același timp. Deși inițial am privit cu neîncredere numărul de pagini, trebuie să spun că nu am avut ocazia să mă plictisesc nicio secundă pe parcursul celor 458 de pagini. Pe lângă umor, am avut parte de relații frumoase de prietenie, povești de viață și multă iubire.

Charlotte află că logodnicul ei o înșeală, înainte cu două zile de a se muta împreună la Paris, unde ea urma să studieze franceza. Pe lângă că inima i-a fost sfâșiată și încrederea în bărbați distrusă, ea a constatat că se află într-un mare impas. Renunțase la serviciul ei de profesoară de franceză și la apartamentul închiriat. Practic, a realizat că viața ei în Washington este suspendată. Așadar, într-un moment în care s-a simțit mult prea curajoasă, a hotărât să se mute singură la Paris.

Ajunsă acolo, realitatea o lovește! Noua ei viață nu e deloc cum și-a imaginat-o! Locuiește într-un cămin pentru studenți fără prea multe condiții, relația cu doamna ce i-a devenit consilieră are un început deloc promițător, dorul de fostul logodnic, Jeff, i s-a instalat în tot corpul și așa ea adună tot mai multe resentimente. Așa de naște AMOR LA PARIS- blog unde Charlotte și spune oful, unde împărtășește cu alte femei reguli necesare pentru a-ți proteja inima. Ea hotărăște șă folosească bărbații doar pentru plăcerea personală, să nu se atașeze emoțional și să povestească pe blog aventurile ei.

Încă din prima seară, s-a ciocnit la duș cu un coleg de cămin, pe nume Luc, mult prea atrăgător. Acesta o invită în oraș să petreacă alături de alți prieteni. Așa Charlotte și Lexi se cunosc și leagă o prietenie frumoasă. Cele două ies deseori în oraș și agață francezi atrăgători. Fiona- o colegă de a lui Charlotte, ce trece și ea printr-o despărțire- se alătură grupului, chiar dacă nu este la fel de îndrăzneață ca prietenele ei.

Deși Charlotte, se convinge singură că totul e spre binele ei, începe să simtă un gol ce-l nu se lasă umplut de nicio ieșire în oraș. În schimb, serile petrecute cu Luc o fac să uite de toate supărările. Dar Luc are și el secretele lui, iar telefoanele urgente primite la ore nepotrivite, o duc pe Charlotte la aceeași concluzie... TOȚI BĂRBAȚII SUNT NIȘTE NEMERNICI ȘI MERITĂ FOLOSIȚI!

Dar oare chiar așa este? Nu există niciun bărbat demn de încrederea ei? Nu cumva dragostea i se plimbă pe sub nas, dar ea e prea furioasă să o recunoască? Dacă aveți ocazia să citiți cartea, nu ezitați! O să vă distrați pe cinste!

Ca să vă las într-o stare de bine, vă învit să ascultați melodia aceasta grozavă!


Etichete: , , , ,