Homo in fabula de Mircea Rotaru




Nu am mai citit piese de teatru de când îl studiam în școală pe Caragiale și de aceea atunci când Mircea Rotaru mi-a oferit cartea sa, nu am stat deloc pe gânduri.

Atunci când cartea a ajuns la mine, am fost plăcut surprinsă de frumoasa copertă, semnul asortat și paginile de calitate, ce au reușit să-mi creeze o primă impresie bună!

Cartea cuprinde patru piese de teatru, STÂLPUL INOCENȚEI, ȘI DUMNEZEU GREȘEȘTE, UN PAHAR DE VIN, ULTIMUL MAREȘAL și o prefață ce ne pregătește pentru ceea ce urmează să trăim citind HOMO IN FABULA!

Autorul se folosește de personajele sale pentru a ne purta prin diferite stări sufletești, ne împinge să ne punem tot felul de întrebări și să căutăm răspunsurile, în diferitele situații expuse în carte, cu ajutorul umorului omniprezent ce ne îndulcește misiunea și al dramei ce învăluie situațiile.



În STÂLPUL INOCENȚEI facem cunoștință cu Matei- un tânăr scriitor ce a ajuns la capătul răbdarilor și este hotărât să își ia viața, dar planurile îi sunt încurcate de prietenul său, Alex, ce insistă să stea de vorbă cu el și să îl scoată din acel nor de depresie. 

Cei doi vorbesc depre Diana- femeia din viața lui Matei, o femeie ce nu se mulțumește doar cu compania partenerului său, lucru ce îl sfâșâie pe bărbatul ce se încăpățânează că nu ar putea trăi fără ea.
Deși mi-a lăsat o primă impresie neplăcută, pe parcurs am înțeles de ce Matei o iubea... ea îl înțelegea, îl lăsa să fie el însuși, îi ținea hangul atunci când diseca diferite teorii. Dar oare aceste lucruri sunt de ajuns? Cum vor decurge lucrurile între cei doi? 



În ȘI DUMNEZEU GREȘEȘTE, Atanasie a ajuns între lumi. El are ocazia să discute cu Sfântul Petru și cu Dumnezeu. El întreabă lucruri care, la un moment dat, bântuie gândurile oricărui muritor și primește răspunsuri ce merită toată atenția noastră! Dar ce păreri și idei are Lucifer? Oare merită și el atenția noastră?



UN PAHAR DE VIN, scoate în față relațiile familiale și frica de a nu dezamăgi oamenii apropiați.

Deși Flavius și Violeta sunt împreună de aproape doi ani, Violeta nu își cunoaște viitoarea soacră. Flavius a evitat această întâlnire de frică să nu își dezamăgească mama. El știa că Violeta nu ar fi nora potrivită în ochii mamei lui. Cu toate acestea, a sosit momentul să facă și acest pas și și-a vizitat mama pentru a o pune la curent cu viața lui personală. Cum a reacționat aceasta? Avea Flavius motive să fie îngrijorat?



În ULTIMUL MAREȘAL avem parte de istorie... Partea aceasta debutează cu o discuție aprinsă între 
Horea Sima și mareșalul Ion Antonescu. Suntem martori la iubirea dintre Ion și Maria Antonescu și la măiestria acesuia în lansarea strategiilor.

Mulțumesc autorului pentru ocazia de a citi  HOMO IN FABULA și pe voi vă invit să citiți cele patru piese de teatru cumpărând cartea de aici!

Etichete: , , ,