Magie îndepărtată de Mary Jo Putney. Titlul original: A distant magic

Mi-era dor să citesc o carte scrisă de Mary Jo Putney... Deși am descoperit alte autoare, în colecția cărților romantice, ce se cer mai des citite, Mary Jo Putney incă mă atrage cu poveștile ei pline de magie și cu modul lejer de a scrie.




Am ales Magie îndepărtată după copertă, m-a atras cu frumusețea ei, promitea multă magie și pasiune, dar  subiectul ales este unul serios și sensibil. Autoarea ne-a prezentat prin cartea sa cruzimea scalviei și puterea oamenilor ce apare din dorința de a-i pune capăt. 

"Nu te îndoi niciodată că un grup restrâns de oameni hotărâți poate schimba lumea. De fapt, așa se întâmplă dintotdeauna."- Margaret Meade

Căpitanul Nikolai Gregorio ne este prezentat de mic copil. Acesta se încrede într-un lider al Protectorilor care i-a promis că o să-l accepte în familia sa și că îl va ajuta să își dezvolte magia, dar pe mare corabia lor a fost atacată și Nikolai a fost răpit și făcut sclav. Deşi avea o vârstă fragedă, Nikolai a jurat să se răzbune pe toată familia Macrae. 

Jean Macrae a avut parte de toată educația necesară, dar puterile ei nu erau printre cele mai puternice. Ea s-a obișnuit cu acest gând și ajuta comunitatea Protectorilor prin alte moduri.

Nikolai și Jean se întâlnesc întâmplător și acesta o răpește și o ia cu el pe mare când află cine era tatăl ei. Deși, Jean îl considera un pirat periculos, i-a citit energia și a început să-l cunoască cu adevărat. Cu toate acestea, incertitudinea că Nikolai este sau nu capabil să renunțe la răzbunare, ne cam ține în șah- atât pe noi, cititorii, cât și pe Jean.

Adia ne este prezentată în paralel cu Jean. Aflăm despre ea că a ajuns sclavă de mică după ce ea și fratele ei  au fost răpiți. Deși fratele ei nu  a rezistat prea mult, Adia ajutată de sfaturile strămoșilor ei și a puținei magii ce o știa, a reușit să supravețuiască și să se dezvolte atât cât era posibil. Ea a reușit să ajungă servitoare într-o casă și să-și convingă stăpâna să o învețe să scrie și să citească. Adia a trecut prin momente grele, viața de sclav lăsându-și amprenta asupra sufletului ei. În cele din urmă ea l-a cunoscut pe Daniel și împreună au avut o fată. 

Povestea celor două femei ne este prezentată în paralel până în momentul ce Adia face o călătorie în timp și după ce îi găsi pe cei doi, îi convinge să facă și ei călătorii în timp și să ajute la oprirea sclavismului.

Cei doi au parte de multe peripeții pe parcursul călătoriilor și atracția dintre ei crește tot mai mult. Își fac mulți prieteni cu acelaşi scop, dar și răul are resursele lui. 

Oare vor reuși să pună capăt sclavismului? Nikolai va lăsa deoparte răzbunarea și își va asculta inima? Dar Adia se va întoarce la familia ei sau va rămâne blocată în altă perioadă? O să vă las să vă faceți scenarii și să descoperiți singuri.

Mi-au plăcut mult descrierile și ritualurile triburilor africane... Chiar m-am bucurat de prezența lor și am încercat să îmi imaginez totul în amănunt :). 

Cartea se bucură de  3,5 stele pe goodreads și eu i-am dat 4.



Etichete: , , ,