vineri, 16 februarie 2018

CÂND VINA NE DESPARTE de LIANE MORIARTY recenzie

Liane Moriarty


După ce am citit Am uitat să fim fericiți de Liane Moriarty, mi-am propus să mai citesc și alte cărți scrise de ea. De ce? Pentru că mi-am dat seama că Liane Moriarty nu crează povești, ea doar le etalează pe cele deja existente... poveștile reale din jurul nostru. Povestea unui necunoscut, povestea vecinului sau chiar povestea noastră. Am primit de la Libmag, Când vina ne desparte și am savurat-o așa cum merită. Încă nu aș putea să spun care din cele două cărți scrise de Liane Moriarty, pe care le-am citit, mi-a plăcut mai mult, încă mă gândesc la asta. Dar ce pot să vă spun este că, deși sunt total diferite, amândouă ne predau lecții valoroase, lecții de la care nimeni nu ar trebui să chiulească.


Când vina ne desparte - despre cum să fii un om mai bun


Clementine și Erika se cunosc încă din copilărie. Practic au crescut împreună, deoarece mama lui Clementine a încercat să îi ofere Erikăi ceva ce nu avea acasă: liniște, mese gătite, igienă sau viață de familie. Clementine nu era tocmai fericită de prietenia aceasta cu cea mai murdară și ciudată fetiță de la școală, dar pentru a nu-și dezamăgi mama, își dădea toată silința.

Erika a crescut într-un mediu care i-a afectat dezvoltarea și a ajuns un adult cu destul de multe probleme. Soțul ei, Oliver, este un bărbat foarte bun și ei aveau în comun o copilărie nefericită.
Clementine s-a căsătorit cu Sam. Cei doi aveau o viață frumoasă alături de fiicele lor. 
Chiar și după atâta timp, Clementine și Erika țineau legătura și se vizitau regulat, dar sentimentele lor erau aceleași ca și în copilărie: Clementine o tolera pe Erika, iar Erika... nu prea poți să-ți dai seama din prima ce gândea aceasta, dar cu siguranță era recunoscătoare.


Când vina ne desparte - despre prietenii, relații sau căsnicii


Tiffany și Vid erau vecinii Erikăi și ai lui Oliver. Vid era un om sociabil și îi plăcea ca tot timpul să aibă musafiri. Tiffany îl iubea și îi permitea să se simtă bine, chiar dacă ea ar fi preferat, uneori, să aibă casa goală.

Vid a invitat celelalte două cupluri la un grătar, chiar dacă pe Sam și pe Clementine nu îi cunoștea prea bine. Grătarul a început cum nu se mai poate mai bine, pe ritm de muzică și mirosuri apetisante. Copiii se jucau împreună, Tiffany, Vid, Sam și Clementine se simțeau tot mai bine împreună, iar Oliver și Erika încercau să ia și ei parte la distracție, în modul lor reținut.


Când vina ne desparte - despre vinovăție 


Totuși ceva s-a întâmplat la acel grătar. Cele două prietene își vorbesc diferit, vecinii se ocolesc, Dakota a devenit un copil trist, iar între Clementine și Sam s-a căscat o prăpasite uriașă. 

Misterul lucrurilor ce s-au petrecut în acea zi, m-a urmărit până spre sfârșitul cărții. Îmi doream să nu o mai închid, să aflu ce s-a întâmplat în ziua grătarului. Ce lucru le-a putut da viețile peste cap? Trebuie să fi fost ceva oribil, nu? Sau poate doar ceva banal care să fi declanșat atâtea reacții? Căci doar ”Viața este un șir de consecințe”...

Eu am aflat și ma declar mulțumită de Când vina ne desparte de Liane Moriarty, iar pe voi vă invit să aflați singuri ce s-a întâmplat în ziua grătarului.

luni, 12 februarie 2018

AVOCATUL REBEL de JOHN GRISHAM recenzie

Avocatul rebel ( Rogue Lawyer) - thriller juridic


Acum cu #duelulculorilor din grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit, am cam căutat prin bibliotecă după cărți cu copertă albastră( Hai, #echipaalbastră!!!). Una dintre cărțile cu copertă albastră din biblioteca mea este Avocatul Rebel de John Grisham. Mi-am dorit foarte mult cartea, mai ales după ce am citit recenzia Cătălinei, dar, cu toate acestea, tot a stat ceva timp pe raft în așteptare.

Mă bucur mult că în sfârșit am reușit să o citesc. Mi-a plăcut enorm! Avocatul rebel este un thriller juridic plin de suspans, ce scoate la suprafață lucrurile întrunecate ale condiției umane, corupția ce există în poliție și ușurința cu care se descotorosesc cei aleși de oamenii de rând, dacă dă bine politic.
Avocatul rebel- un avocat atipic


Avocatul rebel, pe numele său, Sebastian Rudd, este un avocat atipic. Reprezintă, de cele mai multe ori, oameni de cea mai joasă speță, oameni de care preferi să nu auzi și dacă totuși se întâmplă asta, preferi să crezi că nu sunt în jurul tău.

Sebastian Rudd este arogant și plin de el. Joacă murdar atunci când situația o cere și este conștient de faptul că tot timpul este în pericol. De aceea este de acord cu fosta sa soție care nu îi permite să stea prea mult în preajma fiului său. Totuși, nu dorește să  iasă total din viața lui și are de dus lupte grele ca acest lucru să se întâmple.


Avocatul rebel este împărțit în șase părți. Fiecare parte ne arată câte o față a lui Sebastian, dar și a sistemului.
Sebastian Rood alege să reprezinte oameni diferiți. Mafioții sau criminalii nu fac excepție, dar apără și oameni corecți, de sistemul defect. Avocatul rebel se folosește de tot ceea ce poate pentru a-și ajuta clienții, chiar dacă uneori iese el în pierdere.


Pentru iubitorii genului, Avocatul rebel de John Grisham , este un must read. Recomand cu drag!

duminică, 11 februarie 2018

Cel mai frumos cadou pentru ZIUA FEMEII. Book tag


Cel mai frumos cadou în Luna Femeii


Se apropie luna martie, acea perioadă din an considerată luna femeii. În luna martie sexul feminin este răsfățat... fie că este vorba despre mame, soții, logodnice, domnișoare, fetițe sau surori, trebuie să le arătăm cât sunt de speciale pentru noi.
Cel mai frumos cadou pentru o femeie de ziua femeii este o carte. Indiferent de temperamentul fiecăreia, o carte pe gustul ei tot se găsește.Cel mai frumos cadou pentru ZIUA FEMEII. 


Am pus la cale tag-ul „Cel mai frumos cadou pentru ziua femeii”, împreună cu Cătălina- prietena mea de la Porția de citit și intenționăm să vă ajutăm cu câteva recomandări. Articolul Cătălinei va apărea curând, dar vreau să provoc să preia acest tag și pe Oana de la Crâmpeie de suflet și pe Anca de la Anca și cărțile.
O femeie de carieră

Aici pot să recomand cartea Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnes Martin-Lugand.
 Mamă! O carte în  care femeia este un exemplu de mamă perfectă.

Nopți în Rodanthe de Nicholas Sparks este alegerea cea mai bună.
 Carte in care femeia este un personaj malefic.

Aici trebuie să recomand un thriller scris de Peter Robinson, Dosarul Cameleonul.
O fetiță/adolescentă puternică

Predestinați de Josephine Angelini. Este prima carte din serie.
 Carte în care o femeie aparent slabă, își găseste drumul.

Fericirea îmi scapă printre degete de Agnes Martin-Lugand. 
O femeie psihopată

Recomand Misery de Stephan King. 
O femeie supusă, dominată de alții.


Erin din Refugiul de Nicholas Sparks a fost supusă, până la un moment dat ;-)
O femeie de moravuri usoare


Fiica pierdută a fericirii de Geling Yan
Cărți în care personajul feminin este o femeie puternică


Arsă de vie - Suad. 
Personajul feminim preferat...

Personajul meu feminin preferat este greu de ales, dar o alegere inspirată ar fi Elisabeth din Martora de Nora Roberts.Acest tag poate fi preluat de oricine, nu doar de fetele nominalizate, cu cerința de a specifica sursa.
Aștept cu drag și recomandările voastre!sâmbătă, 10 februarie 2018

Muzica și cărțile lunii IANUARIE

Muzică și cărți


Pe lângă faptul că îmi place să citesc, îmi place și să ascult muzică. Ascult muzică cam tot timpul, pop, rock, uneori clasică, folk, muzică veche sau nouă, românească sau străină... nu contează, singura condiție e să sune bine. 
Consider muzica o pasiune, la fel ca și lectura, iar de cele mai multe ori le combin. Poate ați mai observat în recenziile mele că mai pomenesc de diferite melodii, dar să știți că rar scapă o carte fără să o asociez cu vreun cântec minunat. Poate nu tot timpul subiectul este asemănător, dar dacă încep să fredonez melodia în timp ce citesc o carte, aia e! Până termin de citit cartea, doar melodia aia o am în minte. Pățiți și voi din astea?

Lectura, muzica


În ianuarie am citit șapte cărți deosebite, deci șapte piese au cam fost pe repeat pe parcursul lunii ianuarie, iar acum o să vi le prezint:Păzitoarea tainei de Kate Morton


Păzitoarea tainei am asociat-o cu OneRepublic- Secrets.
Inima de foc de Linda Howard


Inimă de foc a fost asociată cu Blero- Sexy moves. Trebuie să vă spun că nu am mai ascultat piesa asta de ani buni, dar a revenit odată cu Inima de foc de Linda Howard.


O sută de nume de Cecelia Ahern


O sută de nume a fost asociată cu P!nk- Fuckin' perfect.

Dincolo de Nil de Nicole C. VosselerDincolo de Nil a primit piesa Dive- Ed Sheeran


Cine mi-a pus albinele-n piept?


Cine mi-a pus albinele-n piept? a fost asociată cu Am să te iubesc- Vasile Mardare și Adi Bezna. Asocierea aceasta, mai mult ca sigur, am făcut-o deoarece artiștii erau pe scenă când am cumpărat cartea.


Ultima amintire


Ultima amintire m-a dus cu gândul la Remember the rain- Bob Lind.

Dosarul Cameleonul


Dosarul Cameleonul m-a dus cu gândul la o piesă veche și diferită, zic eu: All about us-  t.A.T.u .


Cam astea au fost melodiile lunii IANUARIE... să știți că și FEBRUARIE a început promițător.

vineri, 9 februarie 2018

ȘOAPTE DE IUBIRE de JAMIE McGUIRE și TERESA MUMMERT recenzie

Atât Jamie McGuire cât și Teresa Mummert, mi-au fost total străine, deși ambele sunt autoare de bestselleruri New York Times. Când am primit Șoapte de iubire de ziua mea( vezi aici ce cărți am mai primit), m-am bucurat foarte mult că am ocazia să citesc și eu ceva scris de Jamie McGuire, în special, căci ea este peste tot pe grupurile unde sunt iubitori de romance. Ce părere mi-am făcut veți afla în această recenzie.

romance


Despre ȘOAPTE DE IUBIRE de JAMIE McGUIRE și TERESA MUMMERT


Probabil datorită serialului Anatomia lui Gray, apreciez cărțile în care personajele lucrează într-un spital. Așadar, când am aflat că protagoniștii din Șoapte de iubire lucrează într-un astfel de loc, m-am așezat ceva mai comod în fotoliu și m-am asigurat că am o cană plină de cafea lângă mine.
Avery lucra ca asistentă. Îi plăcea ceea ce făcea și aprecia mult faptul că putea lucra alături de prietena ei, Deb.
Josh era paramedic și un mare cuceritor. Era cunoscut ca „domnul chiloței” și tot timpul căuta o cucerire nouă. 
Josh o plăcea de Avery, dar aceasta îl cam evita, cunoscându-i reputația. 
În una din zile, cei doi s-au oprit la semafor și discutau prin geamurile deschise, dar acel moment aparent banal, le-a schimbat viața, deoarece au avut un accident.


Șoapte de iubire- o poveste de dragoste 


Avery s-a trezit la spital șocată de ceea ce tocmai se întâmplase. Josh și-a dat seama că era pe punctul de a o pierde pe Avery, deși încă nu devenise a lui. Hotărât că Avery merită, a început operațiunea de cucerire a acesteia, deși era puțin descurajat de atenția pe care unul din doctori i-o acorda lui Avery, dar și de zâmbetul ei adresat doctorului.
Deși Avery îl evitase până acum pe Josh, după accident a început să îl privească cu alți ochi și a acceptat să se întâlnească cu el. Doar oare Josh chiar s-a schimbat? Va putea Avery să treacă peste fantomele trecutului ce-l bântuie pe acesta?


Șoapte de iubire. Iubirea învinge orice obstacol?


Mi-a plăcut cartea, deși au fost vreo două capitole care mi s-au părut că sunt acolo doar pentru numărul de pagini. Ultima sută de pagini mi se pare că a ridicat mult cartea și i-a oferit o cu totul altă direcție, ducând-o departe de o poveste de iubire banală.

Recomand cartea iubitorilor genului romance și vă invit să îmi spuneți de părere aveți despre Șoapte de iubire, dacă ați citit-o!

joi, 8 februarie 2018

Operațiunea nor de furtună - biroul de investigații nr.2 de Jorn Lier Horst și Hans Jorgen Sandnes. Maia povestește

Cărți pentru copii de la Editura Paralela 45


Trebuie să fiu sinceră cu voi și să recunosc că până de curând nu am intrat pe site-ul editurii Paralela 45, deși am cumpărat și cumpăr cărți de copii pentru Maia. Nu am avut un motiv anume, doar că nu le observasem. Acum, pot să spun că îmi pare rău că nu am aruncat o privire pe Paralela45, ceva mai devreme. Pe lângă faptul că poveștile sunt foarte interesante și captivante, cărțile arată foarte bine. Sunt pline de ilustrații foarte frumoase și fiecare pagină dată se lasă cu un „WOW!”, cel puțin în cazul nostru. Dar zic să încercați și voi, cu singuranță copilul va fi foarte încântat.


copiii citesc

Maia a mai citit de la Editura Paralela 45, cartea Hoțul de cuvinte- o carte amuzantă ce este, deocamdată, în topul cărților pentru copii pe care ea le-a citit sau ascultat. Îmi aduc aminte că foarte încântată a fost și de Tafiti și călătoria la capătul lumii, dar parcă Hoțul de cuvinte i-a rămas mai mult în minte.


Operațiunea nor de furtună - biroul de investigații nr.2 de Jorn Lier Horst și Hans Jorgen Sandnes


Operațiunea nor de furtună - biroul de investigații nr.2 de Jorn Lier Horst și Hans Jorgen Sandnes, apărută la Editura Paralela 45, este o carte pentru copiii curioși. Orice copil își imaginează, la un moment dat, că este detectiv. Această carte este pentru el. Dovezile apar la fiecare pagină și copilul are ocazia de a le aduna în același timp cu personajele simpatice create de Jorn Lier Horst și Jorgen Sandnes. 

Maia a fost foarte încântată și de surpriza aflată la sfârșitul cărții. Lista cu teste care să  stabilească dacă are stofă de detectiv sau nu, a fost mai mult decât suficientă să-i întărească dorința de a citi cât mai multe cărți din Biroul de investigații nr. 2.

Maia povestește Operațiunea nor de furtună


Vă invit să o urmăriți pe Maia care vă povestește despre cartea ce tocmai a citit-o, Operațiunea nor de furtună- Biroul de investigații nr2. de Jorn Lier Horst și Hans Jorgen Sandnes, apărută la Editura Paralela 45 și care are un preț foarte bun acum.luni, 5 februarie 2018

ÎN SPATELE UȘILOR ÎNCHISE de B. A. PARIS recenzie

Thriller


În luna ce tocmai a trecut, mi-am dorit foarte mult să citesc câteva thrillere bune. Nu știu de ce, pur și simplu simțeam nevoia ca adrenalina oferită de o astfel de carte, să mă cuprindă. Din fericire, această dorință mi-a fost satisfăcută și am găsit în categoria Literatura universală de pe Libris, cărți bune pe care să le recomand.

thriller psihologic


O astfel de carte este În spatele ușilor închise de B. A. Paris. Un roman de debut care m-a impresionat. În spatele ușilor închise m-a făcut să îmi doresc să analizez mai mult oamenii și să nu mă las impresionată de prima impresie. M-a făcut să îmi doresc cu disperare ca astfel de oameni să nu existe în lumea reală, dar știu că fost doar un gând naiv... lumea e plină de nebuni.


În spatele ușilor închise


În spatele ușilor închise este Best seller New York Timesc și US Tuday. Acest lucru mi-a creat mari așteptări. Sunt de părere că își merită titlul, deși am găsit două- trei scăpări ale autoarei... să nu uităm, totuși, că este un roman de debut.

Când am văzut descrierea cărții (încă o carte care abordează subiect asemănător este Înainte să adorm- recenzia aici), În spatele ușilor închise de B.A. Paris, m-am gândit că este încă o carte cu același subiect care mă intrigă. M-a tentat și am ales-o bucuroasă, dar recunosc că am fost surprinsă plăcut când am observat că acțiunea acestei cărți se detașează puțin ce alte cărți pe aceeași temă. Sincer, chiar nu mă așteptam la o astfel de direcție, care a sensibilizat mult cartea.


Despre În spatele ușilor închise de B.A. Paris


Grace l-a cunoscut pe Jack- soțul ei perfect-, într-o zi frumoasă pe care și-o petrecea în parc cu Millie, sora ei diagnosticată cu Sindromul Down. Jack s-a dovedit a fi bărbatul perfect pentru Grace. O accepta pe Millie, ba chiar mai mult, o iubea. De asemenea, era cel mai manierat bărbat pe care l-a cunoscut vreodată. Ținea cont de părerile ei și își dorea să petreacă mult timp cu ea. Înțelegea nevoile lui Millie și nu se împotrivea dorințelor lor.

Când Jack a cerut-o pe Grace în căsătorie, aceasta a fost extrem de fericită și s-a grăbit să fie de acord cu cerințele lui. Jack își dorea ca ea să renunțe la slujba ei și să se ocupe de nevoile lui. Fiind nevoită să muncească de la o vârstă destul de fragedă pentru a o întreține pe Millie, Grace a fost ușor de convins că nu ar fi tocmai rău să fie casnică o perioadă.


Viața perfectă?


Basmul s-a încheiat în noaptea nunții, când Grace este forțată să vadă o nouă față a soțului ei... o față ce o bagă în sperieți. Dar oare mai are vreo șansă să dea înapoi? Cum va fi viața ei după căsătorie? Ce urmărește Jack, de fapt? De ce își dorește să pozeze în omul perfect, soțul perfect? Credeți-mă, o să vă placă!
În spatele ușilor închise de B. A. Paris, nu este o carte ce se poate lăsa pe a doua zi, suspansul este atât de mare încât nu poți face mari pauze după ce începi să o citești.

Cartea se găsește pe Libris.ro, o recomand cu încredere.

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...