luni, 11 iunie 2018

Lacrimi de îngeri - Dincolo de viață de Ioana Dumitrăchescu. Recenzie

dincolo de viata


Luna trecută am primit de la editura Celestium două cărți care, prin coperta lor, te fac să te gândești cât de bine le-ar sta în biblioteca ta. Este vorba de Război în doi și Lacrimi de îngeri.
Deși atunci când au ajuns la mine mă hotărâsem să încep cu Război în doi, când a sosit momentul am pus mâna pe Lacrimi de îngeri - Dincolo de viață. Nu știu exact de ce am făcut acest lucru... poate pentru că voiam să văd exact de la ce vine acest titlu interesant, poate că îmi era dor de puțină dramă sau poate că voiam să văd cât a evoluat Ioana Dumitrăchescu. Anul trecut am citit Visucy și eram foarte curioasă să văd în ce direcție merge această carte. Pot să spun că mi-a plăcut mai mult decât Visucy.

Despre Lacrimi de îngeri - Dincolo de viață


Alexandra este o persoană retrasă. Cristian este prietenul ei cel mai bun, deși au un istoric complicat. 
Când Alexandra l-a cunoscut pe Florin, Cristian și-a dat seama că e gelos și că spera ca ea să nu fie niciodată într-o relație cu altcineva. Cu toate acestea, Alexandra era fericită. L-a văzut prima dată pe Florin într-un vis, iar acum are o relație cu el. Florin este mai tânăr decât ea, dar acest aspect nu îi deranjează, povestea lor de iubire este exact așa cum trebuie.

Cristian și-a dat seama cât de mult ține la Alexandra și hotărăște să plece pentru o perioadă și să încerce să uite. Dar, probabil, soarta nu și-a dorit asta pentru ei și, din întâmplare, Florin și Alexandra călătoresc spre mare cu același tren. În această vacanță Florin bănuiește că între Alexandra și Cristian pare să fie mai mult decât o relație de prietenie. Totuși, relația lor începe să se destrame când se întorc de la mare și Alexandra nu reușește să ia legătura cu Cristian. Ea își face grji mari, Florin începe să se simtă lăsat la o parte și face o greșeală uriașă. Despre ce este vorba și ce o să facă Alexandra mai departe, vă las pe voi să aflați.


Lacrimi de îngeri nu este o carte pentru oricine


Lacrimi de îngeri nu este o carte pe care oricine ar citi-o. Lacrimi de îngeri se potrivește în biblioteca unui iubitor de dramă, a unui cititor care adoră să analizeze personajele și să încerce să înțeleagă chiar și cel mai ciudat comportament. Această carte nu se citește ușor și este nevoie să fii total concentrat când începi să o citești. Când te hotărăști să citești Lacrimi de îngeri - Dincolo de viață trebuie să fii deschis, să te aștepți la orice. Nu este genul de carte pe care eu l-aș citi zilnic.

Pentru mine Alexandra a fost un personaj ciudat. Am simțit-o ca pe o persoană predispusă spre suferință sau depresie. O tânără femeie mult prea naivă pentru a lua decizii corecte, mult prea complicată pentru a fi vreodată fericită cu adevărat.

 Se vede că autoarea Ioana Dumitrăchescu a pus mult suflet în această carte. Faptul că l-a cunoscut pe Florin și că îi dedică această carte spune totul. Eu te felicit, Ioana, și îți doresc mult succes!

Știați că...?


Știați că resursele de apă au rămas aceleași chiar dacă populația lumii a crescut exponențial în ultimele secole? Știați că  în 24 de ore, plămânii sunt traversați de 100.00 de litri de aer și de 800 de litri de sânge? Ei bine.. eu nu știam! Când mi-am dat seama de acest lucru, m-am bucurat și mai mult de decizia Maiei de a comanda această cărticică pentru ea. Deși eu îi arătam tot felul de cărți cu aventuri, vrăjitoare, animăluțe și alte minuni, din secțiunea de cărți pentrucopii de pe Libris.ro, ea mi-a spus clar că vrea să învețe despre tornade și de aceea își dorește cărticica Știați că…?

Ce informații găsim în cartea Știați că…?


În cartea Știați că…? găsim informații din diverse domenii. Atât copiii, cât și noi, învățăm lucruri interesante. Lucruri necesare pentru cultura noastră generală.

Ce este cerul? Cum se formează vântul? Ce este o tornadă? Ce sunt vulcanii? Ce sunt peșterile? Ce se întâmplă cu un strugure băgat la microunde? Ce conține pasta de dinți sau ce este stratul de ozon? Acestea sunt doar câteva din întrebările a căror răspunsuri se găsesc în Știați că…?

Una dintre cele mai intereseante informație descoperită în cartea Știați că…? A fost cea despre Lăcusta Weta Alpina. Voi știați că lăcusta Weta Alpina se transformă iarna într-un țurțure de gheață, iar primăvara revine la viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Eu chiar nu o știam pe asta

Maia a fost extrem de încântată și când a citit despre caracatiță, dinozauri, delfini, furnici sau despre fructe. După fiecare informație se lăsa cu un WOW! simpatic.


Colecția Lumea copilăriei


Știați că…? face parte din colecția Lumea copilăriei. Din această colecție mai fac parte și alte căticele interesante: Lumile anului – în română și engleză, Micul prieten – reguli de circulație pentru copii, Povești religioase pentru copii și Poezii religioase pentru copii. Nouă ni se par utile și ne gândim să le achiziționăm pe toate.

vineri, 8 iunie 2018

O REVOLTATĂ ÎN RUSIA BOLȘEVICĂ de EVGHENIA IAROSLAVSKAIA-MARKON recenzieCartea, O revoltată în Rusia Bolșevică, începe cu un cuvânt înainte scris de Alina Pavelescu, cu titlul O viață incredibilă. De aici aflăm ce ne va aștepta în carte și ne explică că, deși este un document istoric, are un aer persistent de ficțiune. Ficțiune ceva între Hugo si Dostoievski.


O revoltată în Rusia Bolșevică - o viață dedicată muncitorimii


În autobiografie facem cunoștință Evghenia Iaroslavskaia-Markon. Aflăm cum ajunge de la fata burgheză, dintr-o familie înstărită și cultă, să fie „regina hoților”. Chiar înainte de a merge la facultate, decizia ei de a-și schimba viața era un vis cunoscut doar de ea. Toată perioada liceului s-a comportat ca o adevarată rebelă. A fost revoluționară de mică, participând la tot felul de rebeliuni. A ales chiar sa se înfometeze alături de muncitori.

 E arestată de multe ori pentru furt, iar în cele din urma ajunge să fie condamnată.
 Evghenia alege să fure după ca i-a fost arestat soțul, pentru a-i putea oferi săptămânal un pachețel. Soțul său era un scriitor, Aleksandr Iaroslavski. El era împotriva partidului politic și după cuvântările sale din Germania, unde a dat câteva răspunsuri greșite pentru partid, se aștepta să fie arestat.


O revoltată în Rusia Bolșevică - orice cuvânt împotriva partidului te putea priva de libertate


Cei doi soti au vrut sa plece la Paris fiind siguri de arestarea ce il aștepta pe Aleksandr. Au reușit să ajungă acolo, desi nu au primit viza. Acolo ea s-a înhăitat cu tot felul de delicvenți, fiind atrasă de viața periculoasă. Abia la întoarcerea lor în Rusia, Aleksandr a fost arestat. Evghenia a rămas singură și invalidă, fiind nevoită să se descurce.

Per total Evghenia este un personaj interesant. Ea alege să se sacrifice de dragul oamenilor de rând. Deși o admir pentru curajul ei, consider ca ar fi putut face mai mult dacă ar fi luat decizii ceva mai inspirate. Tot timpul s-a bazat pe intuiție și pe atracția pentru pericol. Refuza ajutorul tuturor dorind să arate că se poate descurca singură.

În carte găsim imagini de la revoluție , chiar și portretul ei. Găsim imagini cu copii ai strazii și alte imagini tulburătoare din lagăre. La sfârșitul cărții avem anexe. Putem citi interogatorii, ordonanțe și alte documente din acea perioadă. Cartea conține detalii multe despre partidele politice și organizații.
Recomand cartea pentru iubitorii acestui gen sau celor ce sunt curioși să afle mai multe lucruri despre Rusia Bolșevică.

Mulțumesc editurii Corint pentru exemplarul oferit!

joi, 7 iunie 2018

P.S. ÎMI PLACI de KASIE WEST recenzie

Am o perioadă de când evit cărțile cu impact emoțional puternic. Deja sunt două sau trei luni de când prefer să citesc cărți ușurele care să mă ajute să mă relaxez. O astfel de carte este și P.S. Îmi placi de Kasie West, apărută la Editura Corint.


young adult


P.S. Îmi placi - despre fiorul iubirii adolescentine


În P.S. Îmi placi de Kasie West am întâlnit cel mai simpatic, inteligent, amuzant personaj feminin din cărțile young adult, de la Lumina iubirii încoace.
Lily este o adolescentă diferită. Are propriul stil, ascultă cu totul altă muzică față de colegii săi, îi place să cânte la chitară, să scrie versuri, este o prietenă bună și are o familie minunată. Deși uneori obligațiile familiale îi încurcă planurile, își iubește familia și le acordă o bună parte din timpul ei liber.

Lily urăște chimia și în fiecare oră își pierdea timpul scriind versuri în caietul său. Asta până când domnul profesor i-a cerut ca la ora lui să se prezinte cu o singură foaie pentru notițe și să i-o arate la finalul fiecărei ore. Dar știți și voi că inspirația vine în cele mai nepotrivite momente. Așadar, Lily a fost nevoită să noteze câteva versuri pe bancă. Mare i-a fost surpriza când, la următoarea oră, a găsit alte versuri sub ale sale. Așa a început Lily să îi scrie bilețele corespondentului său anonim și să aștepte cu nerăbdare orele de chimie.


P.S. Îmi placi de Kasie West - o carte relaxantă și amuzantă


Bilețelele erau un mod plăcut de a înfrumuseța ora de chimie, cu atât mai mult când au devenit tot mai profunde și intime. Lily îl plăcea pe corespondentul său anonim, dar ezita să afle care băiat din școală se afla în spatele bilețelelor, deși avea o listă cu „suspecți” sau, mai exact, cu preferințe. Totuși, nimic nu a pregătit-o pentru șocul pe care îl are când află cine îi scrie bilețelele care îi țin mintea ocupată atât de mult timp.


P.S. Îmi placi de Kasie West este perfectă de pus în bagaj atunci când plecați în concediu sau de citit într-o seară călduroasă, pe un balansoar comod, cu o limonadă rece în mână... așa cum am  făcut eu. V-o recomand cu drag!

miercuri, 6 iunie 2018

ÎNGER DE PAZĂ de ALINA COSMA recenzie

Cartea Înger de pază de Alina Cosma m-a atras, în primul rând, prin coperta incredibil de frumoasă. Apoi au mai apărut și câteva păreri în online și m-am hotărât că ar trebui să o citesc. Asta am și făcut și îi mulțumesc autoarei pentru această ocazie.


autori romani

Înger de pază de Alina Cosma - despre drama unei tinere


Înger de pază m-a sensibilizat încă de la primele pagini. Drama Selenei nu are cum să te lase indiferent. Aceasta a fost accidentată de un șofer și a rămas paralizată de la brâu în jos. Părăsită de tată încă de la o vârstă fragedă și cu mama moartă după o boală cumplită, Selena este nevoită să se descurce singură. Nemulțumită de serviciul ei, Selena își dă demisia și încearcă să își găsească ceva care să o mulțumească. Acest lucru nu este prea ușor, șansele scăzându-i considerabil din cauza hadicapului ei. 

Remus Ortan, cucerit de hotărârea de care ea dă dovadă, o angajează în fabrica Ortan. Acolo Selena se adaptează destul de ușor și își face prietene.


Înger de pază de Alina Cosma - despre secrete și încredere trădată


Selena își dă seama repede de neregulile din acte și i le arată lui Remus, șeful ei. Acesta hotărăște să o facă pe Selena mâna lui dreaptă și să-i prindă pe cei ce fură. Deși este sfătuită de către Sabina - colega și prietena ei - să plece, Selena rămâne alături de Remus, atrăgând ura celor a căror interese erau afectate de descoperirea ei. 

Selena este aruncată pe scări, iar Remus ajunge să aibă grijă de ea. Acum Selena îi cunoaște și altă latură, iar Remus își dă seama cât de mult îi pasă de asistenta lui. 

Tot Remus în găsește și pe tatăl Selenei, iar acesta o duce cu el în străinătate sperând că o va putea ajuta.

Înger de pază de Alina Cosma - despre dorința răzbunării 


În partea a doua a cărții, Selena se întoarce și este dornică de răzbunare. Știind  acum întreaga poveste ce a dus la despărțirea părinților ei, este dispusă să sacrifice orice pentru răzbunare. Întoarsă cu o nouă funcție în firmă și cu ajutorul său, Sabina, care era dornică să distrugă din propriile motive firma, Remus se trezește pus în situații imposibile. 

Și parcursul Sabinei a fost unul extrem de dureros, trecând prin diferite drame greu de digerat. Deși nu prea am simpatizat-o, spre final îmi venea să îi plâng de milă. 
Un mare plus are cartea pentru povestea de iubire și pentru modul în care este creat personajul Remus. 

Mi-aș fi dorit ca romanul să aibă mult mai multe pagini. Tot timpul parcă am fost pe fugă, trecând de la o întâmplare la alta fără să am prea mult timp să asimilez totul. Deși acest lucru m-a ținut „în priză” și am citit cartea în două reprize, mi-a fost puțin mai greu să mă acomodez cu personajele, să le cunosc.

Trădare, inșelătorii, răzbunare, dramă. răpiri și iubire... toate în Înger de pază de Alina Cosma, o carte potrivită pentru un weekend plăcut! 
Dacă vă doriți cartea, o găsiți aici.

marți, 29 mai 2018

DRAGOSTE ȘI MĂTASE ALBĂ de CORINA CÎNDEA recenzie


Tocmai ce am descoperit rețeta relaxării complete: se ia o zi însorită și liniștită, o înghețată delicioasă și o carte bună. Semnată de Corina Cîndea, evident.
Am citit toate cărțile autoarei Corina Cîndea în afară de seria Salem. Situația s-a schimbat când am primit, luna trecută, un colet surpriză de la autoare și profit de ocazia aceasta să îi mulțumesc din nou!seria salem de corina cindea

Dragoste și mătase albă - primul volum al seriei SalemDragoste și mătase albă este primul volum al seriei Salem scrisă de Corina Cîndea. Mie mi-a plăcut foarte mult și abia aștept să le citesc și pe următoarele.

Volumul se anunță incendiar, încă din primele pagini, când facem cunoștință cu trei tineri fermecători. Logan, Declan și Quinn se mută în Salem datorită serviciului, dar nu au o intrare prea reușită deoarece au un mic accident de mașină. Tot răul spre bine, căci cele trei fete din cealaltă mașină avariată sunt extrem de atrăgătoare, dar și foarte înțepate.

Între Logan și Faith există încă de la început o atracție puternică, deși niciunul nu își dorește acest lucru. Faith a fost de curând dezamăgită, iar Logan știe că imediat ce își termină treaba, va pleca din Salem și că nu are dreptul nici măcar să viseze la o viață normală, la un loc pe care să îl poată numi acasă. Faptul că sunt vecini nu îi ajută deloc să păstreze distanța, iar sentimentele ce îi învăluie le schimbă orice idee aveau despre iubire. Atracția dintre ei este atât de puternică, încât cei doi se trezesc într-o poveste de iubire cum nu au trăit niciodată până atunci.


Dragoste și mătase albă - o carte pasionalăDeși la prima vedere Logan pare un bărbat relaxat, pasionat de ceea ce face și lipsit de griji, lucrurile nu se dovedesc a fi chiar așa de simple. Din cauza unei greșeli făcute în tinerețe, Logan este legat de un contract care l-a ajutat să trăiască în libertate până acum, dar care acum îl împiedică trăiască așa cum își dorește. Conștient de problemele pe care le are, hotărăște să fie sincer cu Faith riscând ca povestea lor de iubire să se încheie chiar înainte de a începe cu adevărat.


La fel ca și în celelalte cărți ale autoarei, umorul a fost prezent. Replicile amuzante s-au găsit la tot pasul și zâmbetul nu m-a părăsit pe toată durata lecturii.

Dragoste și mătase albă este despre decizii proaste, inimi frânte, gelozie, pasiune și mai ales... iubire.

Cartea se găsește pe site-ul editurii Hathor, mai exact aici! Eu v-o recomand cu încredere și vă doresc lectură plăcută!


joi, 24 mai 2018

Grupul Editorial ALL la Salonul de Carte BOOKFEST 2018 - Comunicat de presăÎn perioada 30 mai – 03 iunie 2018, Grupul Editorial ALL va fi prezent la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest cu reduceri de până la 80%, noutăți editoriale pentru toate vârstele, lansări și cadouri dulci pentru cititori.


Evenimentele Grupului Editorial ALLJoi, 31 mai, ora 16.30, pe Scena ARCA, vom lansa volumul Practica medicală pentru studenții la medicină coordonat de Camelia Diaconu și Alexandru-Mihnea Găman, parte a unui proiect original care își propune să consolideze experiența clinică a studenților la medicină. Dr. Camelia Diaconu, prof. dr. Dan Mischianu și Marius Zaharie, student în anul IV la UMF Carol Davila, vor participa la eveniment în calitate de speakeri.
Sâmbătă, 02 iunie, ora 16.30, pe Scena ARCA vom prezenta publicului cea mai nouă revelație din domeniul cărților de nutriție și stil de viață sănătos: Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?, semnat de dr. Laura Ene. Autoarea va dezvălui, într-un discurs motivational, care sunt secretele unei vieți fără dietă, fără frustrări și restricții, dar aflată sub semnul echilibrului și al sănătății.
Festivalul Pisicilor războinice. Micuții cititori pasionați de seria de romane Fantasy Pisicile războinice vor pătrunde în universul personajelor preferate prin intermediul unui spațiu special amenajat în standul ALL, pe toată perioada târgului. Îi invităm apoi să posteze pe Facebook fotografiile realizate cu ajutorul accesoriilor personalizate, folosind hashtagul #pisicilerăzboinice, pentru a intra în cursa pentru primele două volume din seria Fantasy Foxcraft, de Inbali Iserles.


Noutăți editorialePisicile războinice. Noua profeție își așteaptă cititorii cu cea de-a XI-a carte, Amurg. Curajul și istețimea pisicilor sunt încă o dată puse la grea încercare, miza fiind chiar supraviețuirea clanurilor. Fanii seriei vor descoperi, alături de personajele îndrăgite, pericolele ascunse, dar și surprizele fantastice ale unei lumi necunoscute.

Romanul Perfecți, cel de-al doilea volum al seriei Defecți, de Cecelia Ahern, continuă aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”. Adresându-se publicului YOUNG ADULT, cele două romane înfățișează o societate distopică, în care perfecțiunea este obligatorie.

Volumul Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei prezintă un portret sensibil și complex nu doar al unei gigantice personalități din istoria Rusiei, ci și al unei femei în carne și oase.  Ecaterina cea Mare este a doua carte din monumentala trilogie pe care renumitul istoric american Robert K. Massie, laureat al Premiului Pulitzer, a dedicat-o familiei imperiale a Romanovilor.
Gena. O istorie fascinantă reprezintă, de fapt, povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei, spusă cu măiestrie de Siddhartha Mukherjee, autor distins cu Premiul Pulitzer. Genetica a marcat definitiv evoluția biologiei și a medicinei moderne.
Grant. Atlas de anatomie este cea mai nouă apariție din portofoliul de carte medicală al Editurii ALL. Volumul conține referințe vizuale uimitoare și informații de o relevanță clinică incontestabilă, adresându-se deopotrivă studenților și tuturor profesioniștilor din domeniul medical.
Partenerii Grupului Editorial ALL la Salonul Internațional de Carte Bookfest sunt: Kandia, prin intermediul brandurilor Rom, Ulpio Cookino și Sugus, Herbagen și Clinica de Nutriție Kilostop. Începând cu 1 iunie, o mulțime de surprize dulci îi vor aștepta pe cititorii de toate vârstele la standul Editurii ALL.


Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...