joi, 21 septembrie 2017

VIAȚA E UȘOARĂ, NU-ȚI FACE GRIJI de AGNES MARTIN LUGANDCu riscul de a mă repeta, vă spun că pur și simplu nu m-am putut opri după ce am citit primul volum (recenzia aici). Nevoia de a mă asigura că Diane, Edward și cei din jurul lor, sunt bine, că necazurile chiar pot fi lăsate în urmă, că soarele răsare și acolo unde, aparent, nu își are locul, a pus stăpânire pe mine. Nu mă așteptam să îmi placă așa de mult și sunt conștientă că nu foarte curând mă voi mai atașa atât de tare de personajele unei cărți. Recunosc că în fiecare carte citită mă atașez de un personaj și după ce o citesc, încerc să mă gândesc la viitorul său, dar, de data aceasta, m-am atașat de întreaga familie extinsă a Dianei și mai că aș face o petiție ca autoarea să mai scrie o continuare. :)))))) Bine, nu o să fac asta, dar trebuia să împărtășesc cu voi acest gând ce a încolțit în mintea mea atunci când am terminat cartea.


În VIAȚA E UȘOARĂ, NU-ȚI FACE GRIJI, Diane își revine încet și sigur. A pus cafeneaua pe picioare și a reușit să devină proprietar unic, chiar dacă acest lucru a produs o ruptură între ea și părinții ei. A acceptat propunerea lui Felix de a-i aranja întâlniri și, din păcate, se întorcea dezamăgită de fiecare dată. Se gândea des la Irlanda și la familia creată acolo. Abby- proprietara casei unde a locuit- și Edward- vecinul ei, erau primii în gândurile ei. 


Curând, lucrurile mergeau tot mai bine și Oliver apare în peisaj. Era total opusul lui Edward, era calm, liniștit și așezat. Era tot ce își dorea Diane de la o nouă relație. Cei doi au început șă se vadă tot mai des și acesta a înțeles decizia Dianei de nu a mai avea copii vreodată. Pur și simplu îi aduceau aminte de Clara și durerea era prea mare ca să o poată suporta. Era tipul perfect și ea avea să profite de acest lucru!


Dar soarta nu ne întreabă pe cine vrem sau dacă suntem cu adevărat hotărâți. Soarta îți scoate în față problema și te pune să te lupți cu ea și cu tine însuți. Edward apare din nou în viața ei. Același Edward, aceleași sentimente ce se luptă să iasă la suprafață, plus câteva vești rele din Irlanda, îi scutură fragilul echilibru abia dobândit.

În acest volum, Diane, mi s-a părut egoistă uneori, dar la câte a îndurat, parcă avea acest drept și nu am reușit să mă supăr pe ea. Știu că rolul lui Felix trebuia să fie altul, dar pe mine nu m-a atins cu farmecul lui, mi-ar fi plăcut să fie altfel construit.


Recomand aceste două cărticele și, de asemenea, vă propun să ascultați melodia ce e pe repeat  la mine, de când am terminat primul volum:
miercuri, 20 septembrie 2017

OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEA de AGNES MARTIN LUGAND

Când viața ți se dărâmă și nimic nu mai are sens, când tot ce e mai important pe lume îți este luat, când nici măcar nu îți poți plânge durerea din cauza părinților ce pun prea mult accent pe aparențe, când nu-ți dorești decât să te ascunzi și să nu mai vezi pe nimeni care să-ți spună că ți-ai plâns durerea prea mult, lași totul și pleci!Diane nu mai putea suporta, ea nu era pregătită să renunțe la lucrurile ce o legau de soțul și fiica ei ce au murit într-un accident. Ea dormea cu o jucărie de pluș și se îmbrăca cu hainele soțului său. Ea se dădea cu parfumul lui și își spăla părul cu șamponul fetiței. Trecuse un an de la tragicul accident când Diane a ales unul dintre cele mai mici sate din Irlanda și și-a cumpărat bilet de avion. Nu a avut susținerea părinților nici de data aceasta și cel mai bun prieten al ei, a încercat să o convingă să rămână. Dar Diane știa că e timpul să-și plângă durerea nestingherită, să își ducă veacul în singurătate, înconjurată doar de amintiri dureroase, dar indispensabile.

Ajunsă în noua sa locuință, a făcut cunoștință cu proprietara, o femeie drăguță ce a invitat-o acasă la ea pentru a se apropia. Pentru Diane era o propunere nepotrivită și a încercat șă o evite cât de mult a putut, încercând să nu fie nepoliticoasă.

Planul ei de autoizolare merge destul de bine, dar când și-a cunoscut vecinul necioplit, lucrurile s-au schimbat. Deși era un om atrăgător, caracterul său lăsa de dorit și curând a început un adevărat război între cei doi.

Probabil vă imaginați deja continuarea, dar eu spun să nu vă grăbiți! La fel am făcut și eu și lucrurile au luat o întorsătură total neașteptată. Cât de repede o să ajungă volumul următor la mine, o să-l și citesc. 

Recomand cu toată încrederea această cărticică! Are o doză mare de dramă, dar îndulcită cu umor și cu fiorii dragostei. Mi-a plăcut foarte mult faptul că autoarea a pus accent puternic de stările sufletești și pe pașii mici făcuți spre revenire. Sper din sufletul ca totul să se termine cu bine, dar mai revin cu păreri după ce termin și volumul următor!

marți, 19 septembrie 2017

ȘI DACĂ E ADEVĂRAT... de MARC LEVY
Cât de important este timpul pentru noi? Câtă atenție dăm celor din jur și frumuseților ce ne înconjoară? Chiar apreciem cu adevărat viața sau o lăsăm să treacă pe lângă noi?
Cum ar fi dacă ne-am trezi într-o zi conștienți de tot ceea ce ne înconjoară, dar incapabili să atingem ceva? Cum ar fi să-i vedem zilnic pe cei dragi și să nu putem interacționa cu ei? Să fim martori la suferința lor, dar să nu putem interveni în niciun fel...

În această situație este Lauren. Un tânăr medic ce intră în comă după un accident de mașină. Corpul ei nu prezintă răni grave, dar creierul ei e adormit. Mama ei suferă enorm, dar Lauren- fantoma, aparent, e împăcată cu situația și încearcă să se bucure de clipele petrecute în afara corpului ei.

Când Lauren ținea un concert privat în propriul dulap din baie, se trezi cu un spectator neașteptat. Arthur a închiriat apartamentul lui Lauren și acum încerca să își dea seama ce nebună cântă în dulapul său.

Destul de greu. dar acesta a reușit să lase prejudecățile și să creadă povestea ei. Ba ca să fie sigur, a fost la spital să-i vadă corpul adormit.

În toată această poveste, Arthur a văzut o șansă ca viața lui să fie importantă. Prin faptul că era singurul ce reușea să o vadă și să o audă, a descoperit un scop. Era hotărât să încerce să o ajute, să se documenteze și să încerce să o trezească, fără să bănuiască că se va îndrăgosti de ea. Cei doi sunt tot mai apropiați, lucru care îi aduce ceva probleme lui Arthur ce, deodată, părea nebun în fața tuturor. 

Are vreo șansă povestea lor de iubire? Vor reuși cei doi să fure suficiente clipe împreună? Lauren- fantoma, există cu adevărat sau este doar o femeie perfectă creată de Arthur? Vă invit să aflați răspunsurile citind această carte profundă, plină de umor și iubire!

sâmbătă, 16 septembrie 2017

SECRETE DE FAMILIE de SIDNEY SHELDONPentru mine, Sidney Sheldon, este un autor nou. Bineînțeles că am auzit de el, bineînțeles că îi vedeam cărțile la chioșcurile de ziare, dar nu  știu din ce motiv, le evitam. Cineva a lăudat atât de tare SECRETE DE FAMILIE, încât am vizitat toate chioșcurile din oraș ca să dau de ea. Și am dat și am citit-o și... mi-a plăcut!

Stilul lui este puțin diferit față de alți autori citiți de mine și, mai ales, față de alti autori publicați în colecția cărților romantice. În primele pagini am strâmbat puțin din nas deoarece totul se anunța întortocheat și greu de urmărit, dar după ce m-am acomodat cu personajele și acțiunea a început, totul a mers ca pe roate. Totul s-a elucidat și nu au rămas întrebări fără răspuns.

Harry Stanford era un magnat nesuferit și plin de el. Niciun om ce ajungea să-l cunoască nu îl plăcea, era doar tolerat și pe el nu-l deranja deloc, atât timp cât își arăta superioritatea. A fost un tată groaznic și copiii lui nu se fereau să recunoască că îl urau.

Când Harry Stanford a murit înecat, trei dintre copiii lui s-au întors acasă pentru citirea testamentului. Cei trei nu aveau nimic în comun, exceptând evenimentul ce i-a unit. După moartea mamei lor, Harry și-a trimis copiii la școli cu internat diferite și cei trei se întâlneau rar.

Acum, cu toții erau adulți, cu probleme, cariere și SECRETE. Când au fost anunțați de valoarea averii ce urma să fie împărțită între copiii lui Harry, fiecare își făcea deja planul și așteptau cu nerăbdare să se încheie evaluările și să devină bogați.

Lucrurile s-au complicat când Julia a apărut la ușa lor. Julia era fiica nelegitimă a lui Harry și dorea cu orice preț să își cunoască familia. Cei trei frați auveau ceva bănuieli în privința persoanei ce tocmai le-a invadat viața și s-au hotărât să angajeze un detectiv particular pentru a afla adevărata origine a fetei. Ce vor afla aceștia? Ce își dorește cu adevărat Julia? Vor ieși toate secretele la suprafață? Este totul așa cum pare?

Dacă ar fi să-i dau o notă, nu știu cât i-aș da, așa că mă bucur că nu e cazul! Cu siguranță voi mai citi și alte cărți semnate de el și recomand cartea celor ce iubesc un puzzle bun!

Aceasta este prima carte citită de mine în cadrul jocului #duelulgenurilor pe care îl puteți urmări în grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit.

joi, 14 septembrie 2017

TOLBA CU POVEȘTI de CLAUDIA GROZA - Maia povestește

Tolba cu povești este o cărticică cu povești diferite pe care Maia o adoră și despre care vă povestește în videoclipul de mai jos! Cărțile Claudiei de găsesc aici.


miercuri, 13 septembrie 2017

PASIUNI MISTUITOARE de JOHANNA LINDSEYCe te faci atunci când două domnișoare din familie își fac debutul în societate în același timp? Dar ce te faci când conștientizezi că ai promis ca fiica ta să  aibă parte de două prezentări în societate? Parcă nu ar fi de ajuns că riști să se îndrăgostească și să plece de acasă, datorită acelei promisiuni vechi, acum riști șă se căsătorească peste ocean. În situația aceasta este James Malory! El a promis cumnaților săi, pe care abia dacă îi suportă, că fiica sa, Jacqeline, își va face debutul și în America. Cumnații lui consideră că Jack nu ar avea altfel vreo șansă să se căsatorească, deoarece toată lumea îi cunoaște reputația lui James și a familiei lui.

Jack și Judith sunt verișoare și cele mai bune prietene. Ele și-au făcut demult o promisiune și acum sunt pe punctul de a fi nevoite să o încalce. Cele două prietene și-au promis că vor fi mereu nedespărțite, iar faptul că au debutul în același sezon și Jack e nevoită ca prima jumătate a sezonului să o petreacă la neamuri, le pune planul în primejdie.

Cum au reușit sau dacă le-a fost ușor sau greu, nu vă spun. În schimb, vă spun că cele două verișoare, părinții lui Jack și mama lui Judith, însoțiți de un verișor îndepărtat și sora acestuia, pleacă împreună pe vasul familiei.

Jack este o persoană foarte directă și tranșantă. Ea preferă să umble în pantaloni și cu părul împletit, în schimb, verișoara ei, este puțin mai feminină. Preferă lucrurile strict femeiești și este de o delicatețe pură.

Pe același vas se află și Nathan- un contrabandist ce e nevoit să plece în America pentru a-și recupera vasul furat și libertatea. El călătorește, alături de familia Malory, în calitate de tâmplar.

Mare a fost surpriza, atât pentru Judith, cât și pentru Nathan, când și-au dat seama că se cunosc, că au avut parte și de alte întâlniri în trecut. 
Judith îl spune de intenția ei de a-și informa familia cu privire la ocupațiile lui, dar Nathan reușește să sădească îndoiala în mintea ei și o convinge să îi dea ocazia să îi explice.

Întâlnirile lor fugare nu rămân fără rezultat și Judith se simte tot mai atrasă de el și uită de regulile înaltei societăți. 

Când totul pare să meargă perfect, Judith este total dezamăgită de întâmplările de pe corabie, ce sapă o prăpastie uriașă între ei. 

Și pe James se pare că trecutul îl ajunge din urmă și pare să îi fure tot ce are mai scump pe lume.

Cum se va termina aventura familiei Malory în America? Cum va ieși Judith din asta și mai ales... cine e cu adevărat Nathan?

PASIUNI MISTUITOARE a fost o carte amuzantă, plină de aventură și pasiune, pe care o recomand iubitorilor genului!

marți, 12 septembrie 2017

CAPCANA PAIANJENULUI de ANDRADA COSMINA POSEDARU
În CAPCANA PĂIANJENULUI ne sunt prezentate patru cazuri interesante. Patru cadavre ce au ajuns pe masa lui Kai de disecție. Fiecare cadavru cu povestea și misterul lui, mister ce îl atrage pe Kai ca pe un magnet. Lui Kai îi place să facă parte din acțiune, să participe la interogatorii, să caute indicii și să scoată adevărul la suprafață. Oriunde cineva obișnuit vede o sinucidere, Kai găsește dovada că întregul caz este scena unei crime.

Kai este un medic legist singuratic, cu o înclinație spre deslușirea misterelor. Cu cât cazul pare mai complicat, cu atât el este mai încântat. Lucrează alături de doi detectivi ce, cu timpul, i-au devenit prieteni, chiar dacă el nu prea vrea să recunoască. Acesti doi detectivi îi cer ajutorul ori de câte ori au nevoie și sunt impresionați de puterea lui de deducție. 


Kai obișnuiește să își ajute o prietenă din facultate, ce acum e scriitoare, să aibă tot timpul materiale pentru cărțile sale. Olivia știe detaliile celor mai interesante cazuri, dar oare doar acest lucru o ține în preajma lui Kai? Cât timp își va mai duce acesta viața de singuratic?

Un bărbat ce s-a sinucis, o femeie ușoară înecată în cadă, modele ucise în cele mai bizare poziții și un copil dispărut. Toate acestea, aparent, nu au nicio legătură între ele, dar Kai începe să își dea seama că ceva nu e așa cum trebuie, că cineva îi urmărește toate mișcările. Cine să fie păianjenul ce se joacă cu viața lui Kai?  Cine face legătura între toate aceste cazuri și de ce?

Mi-a plăcut cărticica, deși am avut impresia că a fost încheiată puțin cam brusc. Mi-ar fi plăcut ca PĂIANJENUL să fie ceva mai greu de găsit. Mi-ar fi plăcut ca inteligența lui Kai să iasă și de data aceasta în evidență și să îl găsească într-un mod ceva mai ingenios!

Vă spun cu sinceritate că îmi place stilul autoarei, e diferit și reușește să te acapareze total. De curând am citit și NECUNOSCUTUL- recenzia aici, ce mi-a lăsat o părere și mai bună! 

Cărțile Andradei Cosmina Posedaru se găsesc aici.