marți, 18 iulie 2017

Colaborare RODICA MIJAICHE- SERIA PASIUNI

Rodica Mijaiche e plină de surprize! Ea a hotărât să-mi ofere cele două volume apărute în SERIA 
PASIUNI. Bineînțeles că s-a gândit și la voi! Urmăriți pagina, deoarece curând o să aveți ocazia de a câștiga cele două volume!
Mulțumesc mult, Rodica! Sunt extrem de încântată de ele!

duminică, 16 iulie 2017

SEPTEMBRIE ÎN SHIRAZ de DALIA SOFER recenzieM-am tot gândit ce face cartea aceasta specială și am ajuns la concluzia că experiența autoarei în Iran oferă o originalitate cărții,consider că emoțiile au fost foarte bine transmise și acest lucru se datorează faptului că mare parte au fost reale!

Deși nu e genul de carte ce te ține în priză prin acțiunea ei sau prin suspansul creat, nu o poți lăsa din mână. Ești acolo cu ei, te înfurii pentru nedreptățile acelea și cugeți asupra unor subiecte scoase în evidență prin suferința acelor oameni.

 Deși acțiunea se învârte în jurul familiei Amin, poți simți durerea unei întregi națiuni. Isaac Amin este arestat pe nedrept... sau poate pentru modul în care a trăit înaintea revoluției din Iran. După cum ziceam, degeaba! Par furioasă? Păi sunt! Mi se pare absurd ca un om ce a muncit cinstit pentru a ajunge cineva, pentru a putea oferi familiei ceva mai bun, o viață liniștită sau vacanțe, să fie judecat, umilit și înjosit! 

Amin a fost nevoit să suporte chinuri groaznice, alături de alți deținuți, să se supună și să accepte felul în care gardienii se comportau cu ei. Partea pe care Isaac a ieșit câștigat, a fost cea în care și-a dat seama care sunt adevăratele comori. A început să regrete toate serbările sau cinele de la care a lipsit, a început să îi pară rău pentru fiecare seară în care și-a ignorat soția. Acum nu i-a mai mai rămas nimic, doar speranța că într-o zi va avea ocazia să se revanșeze de cei dragi, doar gândul că îi va revedea cândva.

Soția lui a trecut prin propriile transformări, a fost nevoită să treacă brusc de la viața tihnită și organizată, la o viață plină de incertitudine și aparent fără sfârșit fericit.

Fiul lui Isaac s-a mutat la New York pentru a studia. Cum era de așteptat, faptul că Isaac a fost arestat îl afectează și pe el. Pe lângă tristețea firească, faptul că nu mai era sprijinit financiar l-a adus într-o stare neașteptată. El nu era obișnuit cu lipsa mâncării sau să fie dator celor din jur. Ce va face Parviz? Va supravețui sau se va da bătut?

O simpatie aparte mi-a stârnit Shirin- fiica lui Isaac. Deși era doar un copil ce trebuia să se bucure de tot ceea ce face o copilărie fericită, ea este nevoită să ducă dorul tatălui ei, să vadă cum toate obiceiurile familiei se destramă sub ochii ei, să adoarmă fără siguranța că a doua zi își va mai vedea mama. Ea a demonstrat că dragostea pentru aproapele tău și dorința ca acesta să nu treacă prin momentele ce te-au sfâșiat pe tine, poate fi simțită indiferent de vârstă și e mai puternică decât teama urmărilor. Shirin a început să fure din dosarele celor ce vor fi anchetați, din casa prietenei ei, cu gândul că salvează un om de închisoare, o fiică de dorul ce ar trebui să i-l poarte tatălui ei. Dar era conștientă și de ceea ce s-ar întâmpla dacă cineva ar afla ce făcea ea... o povară mult prea mare pentru un copil!

Cum se sfârșește povestea familiei Amin și cum îi transformă aceste întâmlpări, aflați citind Septembrie în Shiraz.

Mulțumesc, Oana! Mă bucur că am avut ocazia să citesc această carte!

miercuri, 12 iulie 2017

AM UITAT SĂ FIM FERICIȚI de LIANE MORIARTY recenzie

Am primit AM UITAT SĂ FIM FERICIȚI ca și recomandare în provocarea #alegeocarte pe grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit. Am fost extrem de încântată deoarece cartea era pe lista mea de lectură și amânată fără motiv.Tristețe, deznădejde, disperare, suferință, umor, fericire, familie... acestea sunt cuvintele ce descriu cel mai bine cartea, după părerea mea! Fiecare trăire a personajelor am simțit-o de parcă era a mea, fiecare episod, fericit sau trist, a avut un farmec aparte ce m-a inclus în poveste, ce m-a ținut acolo lângă personaje, am fost un susținător imparțial, mi-am dorit ca totul să se termine cu bine, ca fiecare să fie fericit. Dacă am primit ce mi-am dorit, nu vă mai spun. ;-)

Alice a avut un accident la sala de sport în urma căruia a rămas fără amintirile din ultimii zece ani. 
S-a trezit la fel de iubitoare, iertătoare și timidă ca atunci când avea 29 de ani. Mare i-a fost surpriza când a observat în cine s-a transformat, care îi sunt noile obiceiuri și ce persoane are acum în preajmă. Acum era o persoană mai dură, mai slabă, mai înțepată, implicată peste măsură în comunitate, organiza evenimente și avea grijă ca cei trei copii să aiba programul plin de activități extrașcolare- copii pe care, apropo, acum nu și-i amintea.

Când a văzut-o pe Elisabeth- sora ei, ea a reluat relația de unde o lăsase în urmă cu zece ani,dar ușor, ușor a început să-și dea seama că o prăpastie se afla acum între ele și nu reușea să și-o explice. Șocul a fost și mai mare când și-a sunat soțul pentru a se plânge de accidentul ei, așa cum obișnuia să se alinte când i se întâmpla ceva, iar el i-a răspuns cu răutate, cu o voce pe care ea nu o cunoștea, dar în care se simțea ura și dezgustul.

Elisabeth se lupta de mulți ani cu infertilitatea, acest proces a ajuns să o scoată din minți, să o împingă facă lucruri pe care nu le-ar face în alte circumstanțe. Acum merge periodic la un psiholog și ține un jurnal adresat lui, ce ne aduce lacrimi în ochi, dar ne provoacă și să râdem fără oprire. Știți cum e? E ca atunci când un lucru groaznic se întâmplă, dar în circumstanțe atât de ciudate încât nu te poți opri din râs, chiar dacă știi că nu ar trebui să o faci. Așa se întâmplă și cu jurnalul ei, pe cât de tragic e, pe atât de amuzant.

Cum analizele i-au ieșit normale, Alice nu avea ce face doar să aștepte ca amintirile să îi revină. Nu trecea clipă să nu se frământe în legătură cu căsnicia ei. Ea și-o amintea ca fiind perfectă, nu își imagina cum ar fi să trăiască fără soțul ei- Nick, bărbatul care mereu a susținut-o și a făcut-o să se simtă bine în pielea ei.

Întâlnirea dintre cei doi a fost emoționantă (sau poate că așa am simțit-o eu, deoarece speram ca totul să se rezolve când se vor privi în ochi), dar și ciudată. Ea a rămas puțin uimită de felul cum arăta el acum, el era în gardă, încruntat și pregătit să riposteze. 
Deși nu a mers totul perfect, Alice a hotărât că nu ar trebui să divorțeze, dar el a fost dispus să parieze că atunci când își va recăpăta memoria se va răzgândi și va vedea asta în ochii ei. Ce lucruri oribile s-au putut întâmpla între ei? Și mai ales, cine e Gina? Întrebările astea m-au obsedat până spre sfârșitul cărții!

M-au încântat promisiunile făcute de Nick la începutul căsniciei lor. Era sigur că va multa și munții, în caz că vor avea probleme în căsnicie, că nu se va da bătut până nu le va rezolva. Garanta că nu va putea iubi pe nimeni în afară de ea... și totuși peste ani a permis să se separe. Nu am putut să nu mă întreb de ce? Ce se întâmplă, de fapt? Ce îi fac pe acești oameni dispuși să își dea și viața unul pentru celălalt în tinerețe, să ajungă să își dorească să divorțeze? Oare... se plictisesc sau chiar nu mai reușesc să suporte tabieturile celuilalt? Sau pur și simplu obosesc să lupte? Oare poți obosi atât de tare încât să vezi doar partea rea a vieții petrecute în cuplu? Moriarty ne-a răspuns în stilul ei în această carte, vă propun să o citiți!

 Cartea merită cinci steluțe și i le voi oferi pe Goodreads.

Colaborare nouă- Mircea Rotaru

MIRCEA ROTARU mi-a oferit cartea sa pentru recenzie. Mulțumesc mult!

 Este vorba de HOMO IN FABULA ce se poate achiziționa de Aici.

Cartea cuprinde piese de teatru și va fi o pauză plăcută de la romanele ce pe citesc în mod normal.

La prima vedere am fost foarte încântată de coperta și mai ales de semnul asortat, așadar, abia aștept să mă las cucerită și de conținut.luni, 10 iulie 2017

MICUȚA BALERINĂ de CORINA CÎNDEA recenzie


În ultima vreme am tot lăsat puțin timp înainte să scriu despre cartea  proaspăt terminată... nu mult, dar am tot avut impresia că trebuie să las subiectul să "se așeze" măcar câteva ore. Ei bine, acest lucru nu s-a aplicat și în cazul cărții MICUȚA BALERINĂ de Corina Cîndea, încă de când eram la ultimile pagini abia așteptam să vă vorbesc despre ea și să vă recomand să nu uitați să o puneți în bagajul ce-l luați în concediu, această carte o să vă relaxeze și o să vă încânte seara dedicată lecturii.  

Deși urmărește cam aceeași linie ca și TRIPLU H(recenziile Aici și Aici) și MĂȘTI ȘI SECRETE( recenzia Aici ), MICUȚA BALERINĂ mi-a plăcut mai mult, iar acest lucru i se datorează Ryei și comportamentului ei matur.

Cu același stil lejer, Corina nu-i prezintă pe Rya și Jay, două persoane diferite ce ajung să aibă parte de o iubire cum alții pot doar visa. 

Rya are doar șaptesprezece ani și iese în evidență prin faptul că strălucește atunci când dansează.  Jay- fotbalist cunoscut și bărbat dorit de toate femeile- a fost fascinat de modul în care dansa și de zâmbetul ei. Deși este conștient de faptul că este minoră și nu ar trebui să se atingă de ea, atracția mult prea mare nu-l lasă să o îndepărteze. Rya simte aceleași lucruri pentru el și acceptă să înceapă o relație chiar dacă era conștientă că le va fi extrem de greu... pe lângă programul încărcat, mai erau și paparazzi ce aveau de gând să expună cele mai picante detalii.

Rya și prietena ei mergeau într-un depozit unde pasionații dansului se adunau și făceau ce le plăcea mai mult. Acolo l-a cunoscut pe Shane care s-a arătat interesat de ea, lucru deloc pe placul lui Jay. Deși Shane știa de existența lui Jay, nu își putea înfrâna sentimentele și încerca să fie cât mai mult în preajma ei.

Adevăratul chin a început atunci când Jay a intrat în campionat și Rya a început cursurile departe de casă. Cei doi se vedeau mai rar și Jay  era tot mai gelos. Vor reuși cei doi să treacă peste toate obstacolele apărute? Relația lor va rezista sau faptul că dragostea nu ține cont de distanță e doar un mit? 

Mă bucur mult că am avut ocazia să citesc această carte, singurul lucru oarecum deranjant a fost faptul că balerina de pe copertă este brunetă în condițiile în care Rya este o blondă superbă- acest lucru m-a debusolat într-o oare care măsură până am reușit să-mi fixez imaginea ei în minte.
  Rya va rămâne unul din personajele mele preferate, deoarece m-a încântat cu hotărârea de care a dat dovadă și modul în care își stabilea prioritățile. Deasemenea, caracterul lui Shane m-a cucerit și părinții ei m-au încântat. O felicit sincer pe autoare pentru modul în care crează personajele. 

sâmbătă, 8 iulie 2017

UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE de JOJO MOYES recenzie
Deși anul acest am citit doar cărți bune și mai avem câteva luni până la sfârșitul anului, de pe acum vă spun că UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE va rămâne în topul celor mai bune cărți citite în 2017. 

Mă așteptam la o poveste frumoasă de dragoste, poate puțin prea siropoasă, cu ceva dramă, dar totuși plăcută. Insă, această carte mi-a întrecut mult așteptările... da, a avut o poveste frumoasă de dragoste, dar nicidecum prea siropoasă sau clișeică, am avut și dramă, dar nu genul acela de dramă des întâlnită în cărțile de dragoste. Drama acestei cărți s-a concentrat mai mult pe nedreptatea din lume, pe încercarea de a fi corect chiar dacă primești răutăți și probleme în schimb. Autoarea a scos această nedreptate în evidență, s-a jucat cu emoțiile mele, dar mi-a oferit și siguranța că în cele din urmă lucrurile bune li se întâmplă oamenilor buni, că ajutorul vine din cele mai neașteptate locuri și că nicio problemă nu este veșnică.

Jess își crește cei doi copii singură, de când soțul ei s-a hotărât că totul este prea mult și s-a mutat la mama lui mult prea departe de ei, undeva în Scoția.

Jess muncea mult, nu avea niciodată timp de ea și chiar dacă își iubea nespus copiii, nu reușea să stea prea mult cu ei.

Nikie a intrat în viața lui Jess când avea opt ani. El este copilul soțului ei, dar niciodată nu a arătat că asta ar fi o problemă. El este diferit de ceilalți adolescenți și acest lucru îi aduce doar probleme. Veșnic este agresat verbal sau fizic și de aceea își petrece tot mai mult timp în fața calculatorului.

Tanzie este un copil foarte deștept, iubește matematica și este foarte încântată de oferta primită de la una din școlile private de prestigiu. Deși i se oferă o reducere de 90% a taxei, diferența tot îi face probleme lui Jass ce se târăște de pe o zi pe alta, neprimind niciun ajutor de nicăieri. Probabil vă gandiți că Tanzie are și tată, dar el refuză să îi ajute spunând că nu își permite.

La insistențele profesorului de matematică, Jess hotărăște să își ducă familia în Scoția pentru ca Tanzie să poată participa la o olimpiadă ce i-ar putea aduce suma necesară pentru a putea începe studiile la acea scoală privată.

Cei trei și câinele lor uriaș, Norman, au pornit în rabla lăsată de tatăl lor spre Scoția. Bineînțeles că nu au ajuns prea departe și au fost opriți de poliție. Jess se confrunta acum cu alte probleme ce includeau o sumă prea mare de bani pentru bugetul ei, dar și cu grija că nu aveau cu ce se întoarce înapoi acasă sau să ajungă în Scoția.

Dar apare în peisaj domnul Ed Nicholas, un tip bogat dar plin de propriile probleme- unele amenințându-i libertatea. Mânat de dorința de a face ceva bun, se oferă să ducă familia menajerei lui (Jess îi făcea curat în una din case) acasă și ulterior în Scoția. 

Acum imaginați-vă un  câine uriaș și plin de bale, doi copii puțin cam ciudăței și doi adulți ce nu s-au cunoscut în circumstanțe tocmai plăcute, înghesuiți într-o mașină scumpă, făcând un drum de aproape 1000 de km cu 60/h, deoarece Tanzie suferea de rău de mașină. Așa au parte de diferite întâmplări plăcute și mai puțin plăcute, ce le dă ocazia să se cunoască mai bine și să se atașeze unul de celălalt.

Va reuși Tanzie să facă ceea ce și-a propus? Oare ideea lui Jess de a duce copiii în vizită la tatăl lor se va dovedi a fi una bună? Va reuși Ed să își rezolve problemele? Cum va reacționa acesta când va afla ce îi ascunde Jess? Vă invit să citiți cartea și să aflați răspunsurile. Eu îi ofer cărții 5 steluțe pe Goodreads!

joi, 6 iulie 2017

Top cele mai citite cinci recenzii ale cărților românești contemporane

Autorii români contemporani sunt la mare căutare în ultimul timp și pe bună dreptate, deoarece ei ne oferă lecturi deosebite... de la SF-uri ce ne țin cu sufletul la gură- la fantasy-uri ce ne pun imaginația la muncă, de la povești frumoase de iubire- la povești de viață ce te impulsionează și te încurajează exact când ai nevoie. Eu nu pot decât să vă felicit, dragi autori contemporani și să vă urez multă inspirație!

Cele mai citite cinci recenzii ale cărților românești contemporane, pe blogul Prefață de carte, sunt:

1. Triplu H de Corina Cîndea- recenzia aici. Cred că nu este nicio surpriză, știm cu toții cât de iubită e Corina. 

2. New York Pasiuni Ascunse- recenzia aici. Mi-a făcut plăcere să o descopăr pe Rodica, imi place stilul ei și intenționez să îi citesc și restul cărților. 

3. Nebunul Alb de Allex Trușcă- recenzia aici.Recomand cu toată încrederea această carte tuturor iubitorilor de fantasy. Cartea se poate câștiga pe grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit.

4. Rebela de Corina Cîndea- recenzia aici. Din tot ce am citit eu scris de Corina, Rebela a ieșit favorită.

5. Tentații de Corina Ozon- recenzia aici. Dacă nu ați citit-o e cazul să o faceți, un must read, după părerea mea.


Fiecare carte își merită locul în acest top și le recomand cu drag! Vă mulțumesc că mă urmăriți!