miercuri, 24 mai 2017

duminică, 21 mai 2017

REDUȘI LA TĂCERE de KRISTINA OHLSSON recenzieAm primit această carte cadou de la prietena mea, Cătălina de la Porția de citit, căreia îi mulțumesc din nou pentru cadourile minunate pe care mi le face. Dacă ați citit REDUȘI LA TĂCERE, îmi înțelegeți entuziasmul!

Deși povestea cere atenția maximă a cititorului, este atât de bine scrisă, încât nici nu îți dai seama când o parcurgi. Atunci când începi această carte, totul se rezumă la nevoia de a afla finalul, de a arunca un ochi sub umbra așezată peste familia Ahlbin.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit la această carte, a fost modul de operare a inspectorului Alex Recht și a echipei lui. Deși fiecare membru a grupului avea propriile probleme în viața personală, nu le afecta munca și a fost o mare plăcere să descâlcesc ițele misterului alături de ei.

"Care ar fi cel mai rău lucru care ți s-ar putea întâmpla astăzi?"

Anchetatorii au parte de cazuri aparent fără legătură între ele... un vicar- ce ascundea imigranți în propria casă- și-a ucis soția și apoi s-a sinucis când a aflat de moarte fiicei lui preferate, iar un tânăr a fost victima unui accident de mașină în timp ce își plimba câinele.  Deși pentru noi, muritorii de rând, totul este clar, pentru echipa lui Alex totul este un mister ce are nevoie de întreaga lor atenție.

Anchetatorii au aflat că vicarul, Jakob Ahlbin, a crescut alături de soția lui, Marja, două fiice, iar Karolina- a murit de curând în urma consumului exceziv de droguri. Se pare că Jakob milita pentru cauza în care credea atât de mult și nu s-a oprit nici când amenințările au început să apară. El avea în jur persoane ce îi împărtășeau părerile, dar și prieteni de care s-a înstrăinat din cauza opiniilor diferite. Așa ceva s-a întâmplat și cu familia Ljung, cei ce i-au găsit morți pe soții Ahlbin. Domnul și doamna Ljung erau gata să bage mâna în foc că Jakob nu ar fi fost în stare de așa ceva și că Karolina- fiica ce a fost declarată moartă de curând- nu ar fi pus niciodată mâna pe droguri. Totuși... Karolina a fost identificată de sora ei, Johanna, care a anunțat doctorii de problema surorii ei cu drogurile, înainte să dispară.

După cum v-ați dat deja seama, povestea este una amplă și interesantă, dar vreau să mai adaug faptul că deznodământul este cu adevărat surprinzător.Reduși la tăcere de Kristina Ohlsson a apărut la editura Univers în Colecția Enigma, anul 2014.


duminică, 14 mai 2017

FATA DINAINTE de J. P. DELANEY recenzieȘtiți care e avantajul unei zile ploioase? Ei bine, poți te ghemuiești sub o pătură călduroasă și să citești aproape fără întreruperi. Da, azi a fost una din zilele acelea lipsite de griji, în care am reușit să intru foarte bine în acțiunea unei cărți și să nu ies de acolo până la final. De fapt, în timp ce scriu aceste rânduri, încă sunt acolo, mă întreb ce o să se întâmple mai departe, cum o să se descurce noua chiriașă în acea casă... Cum care casă? Păi vă lămuresc imediat:

Emma și Jane sunt două femei ce nu au avut niciodată ocazia să se cunoască, dar au în comun mult mai multe lucruri decât multe alte persoane ce își petrec ceva timp împreună. Deși în perioade diferite, cele două femei au fost chiriașele aceleiași case ieșite din comun, au ajuns acolo după o perioadă dificilă din viața lor și au fost fermecate de același bărbat.

Edward- arhitectul acelei case- nu accepta pe oricine în acel loc, pentru a avea ocazia să închiriezi, trebuia să completezi un chestionar ce conținea o mulțime de întrebări care mai de care mai ciudate, trebuia să accepți faptul că ești monitorizat, să respecți tot felul de reguli și că răspunzi periodic altor chestionare. Dacă arhitectul te considera potrivit, erai invitat la un interviu față în față. Nu multă lume reușea să ajungă să locuiască acolo, dar și mai puțină lume rezista să locuiască în acea casă.

Emma s-a mutat acolo împreună cu iubitul ei, Simon, după ce fostul lor apartament a fost jefuit. Deși acea casă trebuia să fie un nou început pentru ei, nemulțumirile și minciunile au început să se ridice la suprafață și ce doi s-au separat. Emma a rămas în casă și a acceptat avansurile arhitectului.

Jane s-a mutat acolo după ce a suferit o pierdere uriașă... copilul ei mult dorit, s-a născut mort. Un chin pentru orice mamă, o perioadă greu de depășit, dar se pare că ea a găsit în acea casă liniștea de care avea mare nevoie. Pe lângă liniștea specifică locului, a găsit și un bărbat deosebit. Arhitectul i-a propus să aibă o relație și a încântat-o mereu cu atențiile lui.

Dar ce se întâmplă când toată lumea îi vorbește despre fata dinainte? Când observă cât de bine seamănă cu ea și cu soția moartă a lui Edward?

 Dacă te gândești că ești un bun "detectiv", că intuiești repede criminalul, sau că urmărești foarte ușor indiciile strecurate printre rânduri... e timpul să citești FATA DINAINTE!

vineri, 12 mai 2017

PERECHEA LUI MEGAN de NORA ROBERTS recenziePERECHEA LUI MEGAN este ultima carte a seriei SURORILE CALHOUN, cea mai bună din serie, după părerea mea. E posibil ca părerea mea să fie influențată de faptul că iubesc familiile mari, fericite și gălăgioase, iar familia Calhoun prezentată în acest volum, se încadrează perfect în tipar.

Megan este sora lui Sloan, soțul Amandei (despre povestea lor de iubire am scris aici), dar legătura ei cu familia Calhoun nu se rezumă doar la asta... când avea doar șaptesprezece ani, a fost fermecată de fostul soț al Suzannei și în urma relației lor, s-a născut Kevin. Atât Suzanna cât și familia ei, au înțeles că Megan nu avea habar de faptul că Baxer avea la acea vreme vreo legătură cu altă femeie și au primit-o cu brațele deschise în sânul familiei. Când aceștia i-au oferit un post de contabil, Megan și Kevin s-au mutat la Turnuri.

Multe lucruri s-au schimbat la Turnuri de la nunta la care a participat și Megan. Acum fiecare cuplu era înzestrat cu o minune de bebeluș, iar Holt- soțul Suzannei- avea un nou partener de afaceri. Nathaniel a copilărit alături de Holt și toată lumea îl cunoștea ca pe băiatul ce mânca zilnic bătaie de la tatăl său. Când a fost suficient de mare, a plecat pe mare și până de curând nu simțise nevoia să se întoarcă acasă. Acum era un bărbat în toată firea, ce atrăgea privirile femeilor, iar umorul său încânta pe toată lumea.

Deși Megan nu părea genul lui de femeie, l-a atras într-un mod inedit și i-a stârnit curiozitatea. Curând a început să simtă că Megan și Kevin ar trebui să-i aparțină, să-i fie familia de care avea atâta nevoie! Dar, experiența avută cu tatăl copilului său nu o lăsa pe Megan să se bucure așa cum ar trebui de acea nouă relație. 

Pe lângă munca ei, Megan a primit și un registru vechi de al lui Fergus- soțul Biancăi. Cu ajutorul lui, familia a reușit să afle detalii importante pentru ei.

Colleen m-a impresionat iar cu personalitatea ei și cu modul de a pune problema, s-a dovedit a fi o femeie în adevăratul sens al cuvântului.

Dacă nu ați citit seria, e timpul să faceți rost de ea!

miercuri, 10 mai 2017

URLET ÎN TĂCERE de MARINA NEAGU recenzieTrebuie neapărat să-i mulțumesc Cătălinei pentru provocarea dată în grupul Prefață de carte și Porția de citit. Deși aveam în plan să citesc URLET ÎN TĂCERE, tot amânam și foarte rău făceam. Am descoperit un autor ce acum ocupă un loc în lista mea de autori preferați și o carte ce va rămâne mult timp în mintea mea. Stilul de scriere și umorul subtil plasat între rânduri, m-au făcut să nu simt când am citit cartea și am regretat că nu am și volumul II la îndemână. 

Deși pare o poveste încâlcită, treaba este foarte simplă... Sara a trecut printr-o traumă greu de imaginat. Să îți vezi părinții uciși cu sânge rece și să simți pe pielea ta cum apa îți invadează plămânii, fără să poți face ceva să te salvezi, este cu adevărat un lucru greu de imaginat. Inițial nu mi-am dat seama dacă faptul că Sara a fost salvată, a fost o minune sau blestem. Ea și-a petrecut următorii cinci ani într-o clinică, încercând să îngroape acea noapte în cel mai ascuns cătun al minții.

Când doctorii au hotărât că este pregătită, Sara s-a mutat din clinică la mătușa ei, a început cursurile și își petrecea timpul cu verișoara ei și prietenii acesteia. 

Deși toată lumea o avertiza în legătură cu cei mai "periculoși" băieți din școală, se pare că Sara îi atrăgea ca un magnet. 

Atât Damian cât și Markus, stăteau în jurul Sarei. Niciunul nu îi era indiferent, dar Markus avea ceva ce îi răscolea sufletul și o făcea să se simtă cu totul altă persoană.

Când Sara spera că poate avea o viață normală, lucrurile au început să se complice, simțea că cineva o urmărește continuu și avea tot felul de accidente ce ar fi trebuit să o omoare. Totuși, se trezea de parcă nimic nu s-ar fi petrecut... De ce semnele fizice nu erau, dar amintirea durerii era mai vie ca oricând? De ce Markus îi știa gândurile și de unde știa tot ce trăise ea în urmă cu cinci ani? Cine era Markus și de ce toți o sfătuiau să stea departe de el?

Multe întrebări mi-au ținut mintea ocupată și multe altele le-au luat locul după ce am terminat cartea, iar acum îmi doresc foarte mult următorul volum și orice a scris Marina Neagu. <3


marți, 9 mai 2017

CUCERIND-O PE SUZANNA de NORA ROBERTS recenzieSeria surorilor Calhoun va rămâne una din preferatele mele. Știu că Nora Roberts are și alte cărți mult mai pline sau cu subiecte mult mai ample și foarte bine dezvoltate, dar în această serie( recenziile celorlalte carti ale seriei aici) accentul este pus pe familie, pe susținere, pe istoria familiei și legăturile de durează chiar și peste zeci de ani. Aceste lucruri fac seria deosebită și de aceea o recomand!

În aceast volum este vorba despre Suzanna, cea mai încercată de soartă dintre femeile Calhoun. Ea a avut parte de o căsnicie ratată, dar din care s-a ales cu doi copii minunați, Jeny și Alex. Cei doi i-au dat putere să învingă toate încercările, să treacă peste nedreptățile puse la cale de soțul ei și să pună pe picioare o afacere.

Deși, acum pare o femeie împlinită, tristețea ei nu trece neobservată de cei apropiați,

După cum știm deja din celelalte volume, surorile Calhoun încearcă să găsească smaraldele Biancăi, acele bijuterii ce au îndemnat hoții să hoinărească prin turnuri.

Max, cumnatul Suzannei, a reușit să dea de urma nepotului lui Christian, iubitul Biancăi și Suzannei i-a revenit sarcina de a discuta cu el și de a-l convinge să îi ajute cu informații. Holt și Suzanna aveau un fel de istorie împreună. Se cunoșteau din adolescență și au fost implicați într-un accident. Holt nu era cea mai prietenoasă persoană și nu prea își descrețea fruntea. El era un polițist retras acum, ce vroia să-și ducă viacul acolo, în casa plină de amintiri a bunicului lui.

Deoarece Suzanna era sigură că Holt nu prea o place, a fost plăcut surprinsă să vadă că farmecul ei încă are efect asupra bărbaților și că soțul ei nu a avut dreptate nici în privința aceasta. Dar cel ce cu adevărat a fost luat prin surprindere a fost chiar Holt, se pare că ce simțea el pentru Suzanna nu era doar atracție fizică.

Personajul ce m-a luat prin surprindere și mi-a plăcut în mod deosebit, a fost mătușa fetelor- fiica Biancăi, ce s-a dovedit a fi o persoană sensibilă și iubitoare, chiar dacă masca ei sugera altceva. O altă surpriză plăcută a fost faptul că, autoarea a înlocuit bucățile din jurnalui Biancăi cu părți din jurnalul lui Christian- iubitul ei, bunicul lui Holt.

Vor reuși să dea de urma smaraldelor și să scape de tâlharul ce le tot dă târcoale? Va reuși Holt să o convingă pe Suzanna că nu toți bărbații sunt la fel și că o va face fericită? Răspunsurile le găsiți în CUCERIND-O PE SUZANNA de Nora Roberts.