sâmbătă, 18 noiembrie 2017

FETELE de EMMA CLINE recenzieFETELE de  Emma Cline este o carte tristă... Dezamăgirea, senzația că a fost înșelată și vina faptului că s-a lăsat prea ușor dusă de val, vibrează în paginile acestei cărți. Drama unei adolescențe irosite și a unei vieți distruse, te apasă și te însoțește pentru mult timp.

Când te simți în plus în propria ta casă, când prietenia cu singura prietenă se încheie brusc, când dorința sexuală pare mult prea importantă și greu de stăpânit... te bucuri de orice dram de atenție, de orice semn de afecțiune sau indiciu că ai putea aparține cuiva, că lipsa ta ar putea ajunge să fie remarcată. Aceasta era Evie, un copil neglijat, o domnișoară ce se simțea neatrăgătoare, plină de defecte și a nimănui. Aceste lucruri au adus-o pe Evie într-o situație absurdă, o situație în care nu aș vrea să se regăsească nimeni și totuși, e plină lumea de tineri ce trec prin așa ceva. 

Evie a fost atrasă de libertatea pe care o emana Suzanne și prietenele ei. Evie le-a remarcat în timp ce scotoceau în gunoi. Când i s-a oferit ocazia să le însoțească, aceasta s-a dus fără să clipească. Ajunsă la fermă, a făcut cunoștință și cu alți tineri, dar și cu conducătorul lor - un bărbat cu o putere de convingere extraordinară, un om ce degaja o energie liniștitoare și pe care toate fetele îl iubeau. 

Evie a fost atât de incântată de ideea că aparține unui grup și atrasă de misterioasa Suzanne, încât a început să se ofere să facă lucruri pe care, în alte circumstanțe, nu le-ar fi acceptat. Mama ei, prinsă în propria redescoperire, a ignorat semnele vizibile a schimbării lui Evie.

Au fost multe lucruri care nu mi-au plăcut și faptul că sunt conștientă de cât de reale sunt, mi-au creat un sentiment de neputință și dezamăgire.

Când am terminat de citit cartea, m-am gândit că autoarea ar fi putut să pună puțin mai mult accent pe viața prezentă a personajului principal. Ne-a arătat-o pe Evie la maturitate, alături de alte personaje și mă așteptam ca și acel episod să aibă o finalitate. Acum, după ce s-a "așezat" cartea, am ajuns la concluzia că autoarea a vrut să sublinieze faptul că spectacolul continuă, se schimbă doar actorii.

E prima carte pe care o citesc, ce are ca subiect viața într-o sectă și motivele tinerilor de a ajunge acolo. Pentru mine a fost o surpriză plăcută și mulțumesc site-ului Libmag pentru exemplarul oferit. Cartea de poate achiziționa de aici.

joi, 16 noiembrie 2017

Reduceri de Black FridayÎncepe nebunia de Black Friday! Multe site-uri vin cu tot felul de oferte, care mai de care mai atrăgătoare. 
Printre cele mai bune oferte, se numără cele de la Târgul Cărții și Libmag unde găsiți și lichidări de stoc cu reduceri uriașe!!! Știu... chiar nu e de ratat!

Când reducerile sunt atât de mari, e foarte dificil să alegi, așadar, vin în ajutorul vostru cu un top 5 cărți reduse, ce nu trebuie ratate:

1. Belgravia- o carte frumoasă și captivantă ce te va purta în saloanele doamnelor din înalta societate.

2. Seria Outlander- știu că nu e doar o carte, dar reducerea este mult prea mare să nu profitați. Această serie este preferata mea până în prezent.

3. Fetele- această carte este inspirată dintr-o poveste reală și pe mine m-a cucerit.

4. Vălul pictat- deși anul trecut am citit destul de multe cărți, aceasta încă este vie în mintea mea. 

5. Dragă John- o poveste deosebită despre dragoste și sacrificiu, perfectă pentru perioada ce urmează.

Eu personal, mă tot uit după reduceri la cărți de copii că doar trebuie să vină și Moșu'...

Spor la cumpărături!!!!

marți, 14 noiembrie 2017

CERCUL DE PIATRĂ volumul 1 de DIANA GABALDONMi-a fost dor de personajele din OUTLANDER, de umorul lor, de modul în care își aleg prioritățile, de optimismul lor... Trebuie să recunosc că, până în prezent, seria Dianei Gabaldon este preferata mea și abia aștept să citesc și celelalte volume traduse la noi.

În CERCUL DE PIATRĂ volumul 1, Claire, Roger și Brianna, îi dau de urmă lui Jamie. Aceștia află din documentele istorice că Jamie nu a murit în acea bătălie și că a devenit o legendă a locului. Deși Brianna își iubea foarte mult mama, era dispusă să o lase să plece în căutarea tatălui ei, simțea nevoia ca tatăl ei să afle că sacrificiul lui nu a fost în zadar, că ea era bine...

Jamie a trăit într-o peșteră timp de șapte ani, ascunzându-se de englezi și rugându-se ca soția și fiica lui să fie în siguranță. 
Jamie era conștient că își putea ajuta familia și oamenii aranjând să fie prins, în schimbul recompensei.

Acest sacrificiu l-a dus într-o închisoare. Dar, după cum îl știm deja pe Jamie, nici acest lucru nu a făcut din el un egoist fără scrupule. Acolo, avea grijă de ceilalți deținuți și negocia, cu cei de la conducere, pentru a le fi cât mai bine. 
Norocul i s-a schimbat atunci când Sir Grey- tânărul ce a încercat să o salveze pe Claire de Jamie, în urmă cu mulți ani- a fost numit răspunzător al închisorii. Deși orgoliul tânărului a fost rănit, acesta nu a putut să îl urască pe Jamie și s-a atașat de el. Așadar, când deținuții au fost exilați, Jamie a prins un loc de grăjdar la ferma unor prieteni de ai lui Sir Grey.

Totul părea să meargă în sfârșit bine. Jamie avea grijă de cai, avea parte de aer curat, loc destul, mâncare și cărți. Reușise chiar să ia legătura cu sora lui și să își trimită periodic scrisori, liniștea fiindu-i deranjată doar de fiica angajatorului ce avea alte planuri cu el.
Dar oare viața lui Jamie poate fi vreodată așezată? Ce surprize îi rezervă viitorul? 

Mi-a plăcut foarte mult faptul că în acest volum a fost vorba mai mult despre Jamie, despre viața și chinurile îndurate de el. Cu siguranță este personajul meu, masculin, preferat. Este un tip complex, inteligent, corect, carismatic și amuzant, ce nu îți poate rămâne indiferent.

Volumul ia 5 steluțe pe goodreads și o recomandare sinceră!marți, 7 noiembrie 2017

NOPȚI ÎN RODANTHE de NICHOLAS SPARKS recenzieDacă simți nevoie de romantism, Nicholas Sparks este autorul potrivit pentru această stare. Cărțile lui au tot ce trebuie... iubire, dramă, poveste captivantă și stropul de magie necesar.

De când am citit prima carte semnată de el, fenomenul Sparks m-a cuprins și mă trezesc cu dorința de a citi ceva scris de el, de a trăi o poveste frumoasă de iubire ce mă face să apreciez ceea ce am, să mă bucur de fiecare clipă trăită alături de familia mea. Cărțile lui nu sunt doar „miere” și este renumit pentru lucrul acesta. Cărțile lui au dramă, personajele lui pot fi, la fel de bine, vecinii tăi, frații tăi sau chiar tu. Întâmplările create de el, pot fi parte din povestea de viață a cuiva apropiat ție sau, poate, o parte din viitorul tău.

Acum o să vă vorbesc puțin despre subiectul cărții și vă invit să ascultați piesa de mai jos, în timp ce citiți!


Adrienne este mama a trei copii și o fostă soție exemplară. Ea a fost părăsită de soțul ei pentru- surpriză- o colegă de muncă mai tânără și disponibilă. Chiar dacă lucrurile își continuau cursul firesc după divorț, ea fiind în continuare mama de care copiii ei aveau atâta nevoie, fără să își dea seama, a devenit o femeie singură!

Adrienne avea mare nevoie de bani. Cu tatăl bolnav și cu trei copii adolescenți, e de înțeles. Când o prietenă i-a propus să aibă grijă de hotelul ei din Rodanthe, aceasta a acceptat. Nu părea a fi o muncă grea, deoarece în aceea perioadă de iarnă doar un singur om și-a făcut rezervare. Acest om era un chirurg renumit. Paul venea în zonă cu treburi, dar nici măcar nu bănuia ce îl aștepta acolo.

Între cei doi a fost chimie de la început. Așa cum ne-a obișnuit Sparks, iubirea dintre ei s-a dezvoltat repede, relația lor fiind încărcată de respect și atracție, încă de la început. Iubirea s-a instalat comod în inimile lor, chiar dacă niciunul dintre ei nu s-a așteptat să se ajungă acolo.

Dar, fiind adulți, fiecare avea responsabilități și obligații. Totuși, Paul nu se lasă intimidat și îi promite că se va întoarce la ea. Oare va reuși acesta să își țină promisiunea? 

Mulțumesc, Libmag, pentru carte, am savurat-o cu adevărat! 
Nopți în Rodanthe se găsește aici!


duminică, 5 noiembrie 2017

FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII de GELING YAN recenzie
Am cumpărat și citit Fiica pierdută a fericirii fără să citesc vreo recenzie sau măcar descrierea de pe spate. Mă așteptam la o carte lejeră, cu o poveste de iubire clișeică, dintre o chinezoaică și un american, poate între adolescenți... ideea e ca m-am gândit la orice altceva, nu am fost nici măcar pe aproape. Am găsit o poveste plină de suferință și nu mă refer la suferința unei singure persoane, ci la suferința unei întregi națiuni, în perioada isteriei anti-chineze.

Autoarea scoate în evidență viața grea și umilințele suportate de imigranții chinezi din anii 1860, însistând pe chinurile prostituatelor. 

Fusang nu era o prostituată tipică. Pe ea nu o vânduseră părinții și nici nu luase hotărârea aceasta de bună voie. 
Ea a fost fiica unei familii nici prea bogată, nici prea săracă. Mirele ei a fost stabilit dinainte să se nască și nunta a avut loc în lipsa lui,  deoarece era plecat peste ocean pentru a își întreține familia.

În una din zile, fata a fost păcălită și urcată pe un vas ce a dus-o spre iadul său. 

Fusang și-a acceptat ușor soarta și a învățat să trăiască în acele condiții, degajându-se de ceea ce i se întâmpla. A fost martoră la lucruri oribile și a suportat adevărate chinuri. Fusang își primea clienții și îi uita cu aceeași ușurință.

Un lucru deloc neobișnuit în acea perioadă, era ca băieții tineri să își cheltuie banii de mâncare în locurile acelea. Chris nu făcea excepție. Deși avea doar 12 ani, făcuse o pasiune pentru Fusang. Deși banii oferiți îi dădeau ocazia să facă orice în acea cameră,  el se mulțumea să o privească sau să îi atingă faimoasele tălpi de 10 cm.

Deși era doar un copil, Chris are o mare impact în viața acestei chinezoaice, fiind acolo atunci când părea să nu mai aibă nicio șansă de scăpare.

Prin această carte, am simțit alături de acei oameni, ce înseamnă ura și discriminarea rasială, am văzut oameni schingiuiți, femei violate și omorâte din aceaste cauze. Este o carte dură, plină de nedreptate, dar și de resemnare. O recomand!

vineri, 3 noiembrie 2017

NU TE ÎMPIEDICA DE MINE, TE IMPLOR! de GEORGIANA VÂJU recenzie

Recunosc ca am am avut ceva  prejudecăți în privința acestei cărți. Deși sunt conștientă că o carte poate, în același timp, să placă cuiva și altcuiva să displacă total, tot am luat în seamă părerile negative auzite despre ea. Bineînțeles că am văzut și păreri pozitive, doar e plin net-ul de recenzii bune, dar știți cu toții că ce e bun se uită repede și ce e mai puțin ok, ramane într-un colțișor al minții. 
Da... să-mi fie rușine! Promit să încerc să  nu mai privesc nimic prin filtrul altuia. 

Știu că multă lume s-a plâns că este o carte statică, că nu are prea multă acțiune, dar eu nu mă pot plânge de lucrul acesta... cred că am fost prea ocupată să intru în mintea Annei, să îi înțeleg suferința,  când nici ea nu o înțelegea total. Sau poate, faptul că mă interesează mult modul în care reacționează lumea în diferite situații, m-a facut să mă concentrez pe ceea ce conta, pe trăirile unei persoane ce, după părerea mea, duce orice sentiment la extreme... ori nu-i pasă, ori exploatează trăirea respectivă mult prea intens. Poate greșesc, dar eu așa am perceput-o pe Anna  și mi-am dat toată silința să o înțeleg, ba m-am străduit să nu întrerup prea mult lectura,  nu cumva să uit sau să sar peste un detaliu important. 

Anna nu se mai recunoaște, este conștientă că este în pragul unei depresii și ia hotărârea să se interneze într-un sanatoriu. Încă de când ajunge acolo, își dă seama că se poate simți bine, că se poate relaxa și poate avea parte de liniștea de care avea atâta nevoie. 
Tot în prima zi îl cunoaște și pe medicul ei, Iv. Între cei doi există o conexiune și Anna e încrezătoare că o va putea ajuta. 
Mi-au plăcut foarte mult ședințele lor, acolo Anna trebuia să vorbească despre viața ei, despre motivul ce a adus-o acolo. Dar, Iv observă destul de repede că Anna își schimbă atitudinea când discuția ajunge într-un anumit punct,  când ajunge la EL- un bărbat din viața Annei. 
Cine este acest bărbat și ce a facut-o pe Anna sa ia decizia de a se interna acolo? Va reuși Anna să treacă peste toată durerea ei? Dar Iv... o va înțelege? 

Mi-ar fi plăcut ca Iv să nu cedeze atât de ușor. Știu că Anna este fermecătoare și  "iubibilă", dar am impresia că în viața reală nu s-ar fi întâmplat așa, cel puțin nu într-un timp atât de scurt. Presupun că este doar părerea mea, știu că Iv are multe "fane".

Toate acestea fiind spuse, mă alătur și eu persoanelor ce așteaptă următorul volum! 

joi, 2 noiembrie 2017

BELGRAVIA de JULIAN FELLOWES recenzie
Când am aflat că autorul serialului Downton Abbey a scris o nouă carte, mi-am zis că trebuie să o am! Acum, le mulțumesc celor de la Libmag pentru cartea aceasta minunată, Belgravia va rămâne una din cărțile preferate, ale anului 2017! 


Dragilor, eu nu suport fățărnicia și nu pot să vă spun cât de mult îmi place eleganța societății britanice. Adica... în zilele noastre, vizitezi pe cineva și de nu are chef de tine, nu răspunde la ușă, iar tu pleci cu ideea că sigur nu e acasă. Dar, în societatea britanică a secolului XIX, erai primit politicos de un valet(eh... cât de politicos putea fi un valet), te punea să te prezinți și ți se spunea: Merg să întreb dacă e acasă! Deci, foloseau un mod politicos să te expedieze în caz că erai în plus, dar măcar știai ce părerea îi făceai gazdei. Nu știu dacă înțelegeți ce vreau să spun, dar ideea e că ador comportamentul englezilor, chiar și modul lor necioplit de a-ți arăta ce cred, chiar și atunci când cuvintele le sunt politicoase. Erau, în aparență, oameni reci și tare mă simt bine în compania unei asemenea cărți!


Familia Trenchard nu făcea parte din înalta societate, chiar dacă capul familiei se străduia să fie invitați și acceptați în cercurile aristocraților. James Trenchard se pricepea foarte bine la afaceri, a făcut o adevărată avere din asta. De fiecare dată când făcea afaceri cu fețe importante ale societății, făcea în așa fel încât soția lui să primească o invitație la un ceai sau își asigura intrarea la un bal. De fiecare dată când acest lucru se întâmpla, James se simțea mândru și cu un pas mai aproape de scopul lui final.

Anne Trenchard nu împărtășea aspirațiile soțului ei, dar nu putea să îl refuze când vedea câtă bucurie îi aduc lui aceste lucruri.

Soții Trenchard locuiau împreună cu fiul lor, Oliver, și soția acestuia. Erau un cuplu nemulțumit și apăreau discuții continuu în casă. Și Sophia a făcut parte din această familie, dar a murit în urmă cu mulți ani, când era în floarea vârstei, lăsând după ea un secret ce poate distruge efortul lui James Trenchard de a fi primit în înalta societate....

Contesa Brockenhurst era o englezoaică în adevăratul sens al cuvîntului. Era, în aparență, o femeie rece, dârză, hotărâtă și mândră! Singurul fiu al soților Brockenhurst murise în război, iar acum titlul și averea lor mergea spre nepotul bun de nimic. Cei doi nu erau încântați de acest lucru, cunoșteau obiceiurile nedemne de lăudat ale moștenitorului și ale tatălui acestuia, dar  nu aveau de ales.

Contesa și Lady Trenchard s-au întâlnit pentru prima dată la un ceai organizat de o ducesă. Cele două aveau un subiect de discuție comun. Filul contesei și Sophia, au mers la un bal celebru împreună în trecut. Lucru deloc pe placul contesei. Dar Annie i-a ținut piept, era deja obișnuită cu ducesele și contesele... totuși, ceva din conversația lor i-a rămas în minte și nu a reușit să renunțe la ideea că a venit timpul ca secretul fiicei ei să fie împărtășit  acelei femei. 

Chiar dacă soțul ei s-a împotrivit, datoria morală a câștigat și astfel, viața celor două familii s-a schimbat radical. Făcând acest lucru, ies la suprafață și secretele soțului ei, lucru ce o face pe Annie să nu își mai recunoască bărbatul. 

Oliver își arată tot mai mult nemulțumirea și își dezamăgește tatăl de fiecare dată când neglijează afacerile. Faptul că tatăl lui acordă mai multă atenție unui investitlor necunoscut, decât unicului lui fiu, îl face pe Oliver să se înfurie și războiul dintre ei începe. 
Oliver nu o duce prea bine nici pe plan sentimental, nevasta lui pare plictisită și interesată să facă o impresie bună domnilor cu care intră în contact. 

Ce se va alege de familia Trenchard? Va reuși James să ajungă acolo unde și-a propus? 
Recomand cu încredere cartea, mi-a plăcut foarte mult, m-a ținut captivă între pagini, m-a făcut să mă atașez de personaje și m-a surprins într-un mod plăcut cu intorsătura situației!

Google+ Followers

Afișări de pagină