duminică, 26 martie 2017

HOTARUL de LIVIA FURIA recenzie


Nu am mai fost atât de captivată și încântată de o carte scrisă de un autor român contemporan de foarte mult timp... poate chiar de la I. R. En încoace. Nu mă credeți? Păi atunci o să argumentez puțin:

Personajele principale ale acestei cărți sunt trei copii inteligenți, cu vieți diferite, trăiri diferite, aptitudini diferite, și puteri diferite! Da, da, PUTERI, nu ați citit greșit 😃.  Deși inițial ne sunt prezentați separat, fiecare în mediul său, soarta face în așa fel încât să îi aducă împreună, să studieze împreună și să își petreacă aproape tot timpul împreună. Dar până ajungem acolo, o să vă vorbesc puțin despre fiecare în parte:

Adrian este un copil extrem de deștept și curios, înnebunindu-l astfel, pe tatăl său ce făcea tot mai greu față creșterii lui. Tatăl său era conștient că Adrian este un copil diferit, dar nici prin gând nu-i trecea cu ce este înzestrat acesta. 

Miky este verișorul lui Adrian, dar se întâlneau extrem de rar. Miky locuia cu mama lui, Mina, o femeie ce veșnic se plânge de câte ceva.

Răzvan locuiește cu bunicile lui ce îl răsfață peste măsură, îi oferă orice își dorește, sperând să compenseze lipsa părinților. Când bătrânele s-au simțit depășite de situație, l-au luat pe Baron să le ajute cu treburile casnice și cu educația băiatului. 

Miky și Adrian sunt aduși împreună de moartea Minei. Miky a rămas inițial la țară alături de mătușa lui, dar acolo a avut parte de șocul vieții lui. Gândește-te cum ar fi să îți vezi la geam mama moartă, chinuindu-se să între în cameră? Vi s-a făcut pielea de găină? Ei bine... și mie! După acest incident și nu numai, Miky s-a mutat acasă la Adrian. 

Baron s-a oferit să aibă grijă și de ceilalți doi copii când Garth este la muncă. Acesta își dorea să îi aibă pe toți trei sub supraveghere, dar care este motivul său ascuns? 

Lucrurile se schimbă, viața lor aparent liniștită este zdruncinată de accidentul lui Garth și Adrian începe să-și conștientizeze aptitudinile. Încălcând toate legile Hotarului, își întoarce tatăl înapoi în lumea celor vii, atrăgând asupra acestuia spirite ce vor să sa îl trimită unde i-ar fi fost locul, dacă Adrian nu ar fi intervenit. . Copilul nu se lasă intimidat și le luptă cu toate forțele pentru viața tatălui său. 

Fantome, strigoi, păzitori, vise, premoniții, o crimă din trecut și un legământ cu diavolul. Toate acestea și nu numai, vă vor ține blocați în paginile acestei cărți grozave. 

Vă asigur că HOTARUL este o surpriză literară extrem de plăcută și îi mulțumesc autoarei pentru ocazia de a o citi!  Vă felicit și vă doresc multă inspirație, eu aștept cu interes următorul volum.  

Hotarul-cartea I a seriei Jocul de-a Moartea,  se poate cumpăra de pe site-ul editurii Celestium, adică de Aici.

joi, 23 martie 2017

O MESERIE NEPOTRIVITĂ PENTRU O FEMEIE de P. D. James

Deși am cumpărat cartea asta în urmă cu aproximativ un an, abia acum i-a venit rândul la citit și mă bucur de acest lucru.Pentru început o să vă spun că O MESERIE NEPOTRIVITĂ PENTRU O FEMEIE a fost distinsă cu premiul pentru Cel mai bun roman, acordat de Asociația Mystery Writers of America. Dacă chiar îl merită? ei bine... DA! Am avut parte de muuult mister și neprevăzut, au avut parte răsturnări de situație ce m-au făcut să întrerup lectura pentru a  face legătura și pentru a căuta în memorie indiciile ce au dus acolo.

Cordelia Grey este nevoită să se descurce singură cu sentimentele și cu ținerea pe linia de plutire a afacerii ce o avea împreună cu partenerul ei, ce tocmai se sinucise. Totul mergea și mai greu când în jurul ei auzea doar că unei femei nu i se stătea să facă investigații, să fie detectiv particular, că aceasta este O MESERIE NEPOTRIVITĂ PENTRU O FEMEIE.

Când Cordelia se întorcea de la înmormântarea partenerului ei, domnul Pyde, în holul biroului găsi o doamnă ce îl aștepta pe partenerul ei. Deși nici eu și nici Cordelia, nu am crezut că aceasta va dori să îi ofere cazul, Cordelia a fost invitată la Cambridge să îl convingă pe angajator că poate prelua acel caz.

Ajunsă la Cambridge, l-a cunoscut pe Sir Ronald Callender- un om de știință extrem de cunoscut, ce dorea să afle motivul pentru care fiul său. Mark, s-a sinucis. După ce a considerat că poate pune această responsabilitate în mâinile Cordeliei, au stabilit prețul și i-a oferit informațiile cerute de aceasta.

Se pare că Mark s-a retras de la facultate și a hotărât să se angajeze ca gradinar. Angajatorul său i-a oferit o căsuță în care acesta locuia-căsuța unde a fost găsit spânzurat. Cum Cordelia nu a putea face naveta, a hotărât să locuiască în acea casuță până își termina treaba.

Cunoștințele împărtășite de domnul Pryde, s-au făcut repede simțite și, analizând probele ce îi erau puse la dispoziție, Cordelia bănuia că, de fapt, ar fi vorba de o crimă. Dar cine și-ar dori să ucidă un tânăr la locul său, ce nu atrăgea atenția și nu deranja pe nimeni?

Cordelia a făcut cunoștință cu prietenii lui Mark-ce se chinuiau să pară total neimplicați- și și-a început investigația tot mai amănunțită, până când s-a trezit cu un sac în cap și aruncată într-o fântână. Cine ar dori să o oprească pe Cordelia? De ce viața îi era amenințată? Va reuși aceasta să își ducă la capăt cazul și să salveze agenția de detectivi?

E prima carte semnată de P. D. James pe care o citesc, dar sigur o să mai caut și altele!

miercuri, 22 martie 2017

INTENȚII VINOVATE de Lorraine HeathÎncă de la Ispitirea unui lord, prima carte a seriei, Rafe m-a atras ca un magnet. Am fost atât de curioasă să-i aflu povestea, să văd ce l-a determinat să devină ceea ce a devenit și mai ales, să văd ce demoni îl țin atât de departe de frații săi. 

Deja am început să mă obișnuiesc și să îndrăgesc peronajele și scenele create de Loraine Heath, dar cu INTENȚII VINOVATE, s-a întrecut pe sine!

I-am admirat mult și pe ceilalți doi frați, dar pe Rafe l-aș ridica undeva sus pe un piedestal ca toată lumea să-l poată admira și să se minuneze de omul ce a devenit, în ciuda vieții mizerabile ce a fost nevoit să o trăiască. O să spuneți că toți trei erau doar niște copii când au fost nevoiți să fugă pentru a nu fi uciși de unchiul lor, că toți au avut parte de greutăți și că nu putem măsura suferința sau hotărî care frate a suferit mai mult, dar eu am simțit că drumul lui Rafe ducea direct în iad și el s-a încăpățânat să-i schimbe cursul la o vârstă frageda. 

Un personaj aparte ca Rafe, avea nevoie de o femeie deosebită, iar Evelyn se încadrează perfect în peisaj! Evelyn este fiica  nelegitimă a unui conte. Încă de mică, Evelyn locuia cu tatăl ei, mama vitregă și fratele vitreg. A avut o copilărie fără lipsuri materiale și ferită de răutățile ce i le-ar fi putut aduce statutul ei.... practic a fost izolată de lumea exterioară și cunoștințele ei se limitau la familie și servitori.

Acum, după ce tatăl ei a murit, Evelyn a fost adusă cu picioarele pe pământ! Deși fratele ei îi promisese contelui că va avea grijă de ea, acesta s-a hotărît să o vândă pentru a putea să-și acopere datoriile avute la Rafe Easton. Inocenta Evelyn nu l-a crezut în stare de așa ceva, iar realitatea dură a lovit-o când se aștepta mai puțin. Cu toate acestea, și-a revenit repede și a cântărit posibilitățile avute. Deși avea dreptul să facă orice vroia cu ea, Rafe a lăsat-o să aleagă dacă dorește să devină amanta lui sau dorește să plece. 

Evelyn a hotărât să devină amanta lui, să scoată ce-i mai bun din asta și să se răzbune pe fratele ei, chiar dacă știa că alegând această cale era posibil ca viața de familie ce și-o dorea, să rămână doar un vis.
Rafe a hotărât să-i ofere orice iși dorește, să se folosească de ea după bunul plac până se plictisește și să o țină departe de secretele lui întunecate, apoi să se întoarcă înapoi la viața lui singuratică.
Cât de mult se vor modifica dorințele și nevoile lor pe parcurs?

Mi-a plăcut faptul că Tristan nu a acceptat ușor refuzurile fratelui său și că cei trei au început să ierte, să accepte trecutul nemilos și să se bucure de prezent.

INTENȚII VINOVATE este al treilea volum al seriei LORZII PIERDUȚI. Pot să spun că această serie este preferata mea, până în acest moment, din carțile ce fac parte din colecția IUBIRI DE POVESTE.


duminică, 19 martie 2017

Să o cunoaștem mai bine pe Nieves F. JoyAm avut ocazia să discut cu Nieves F. Joy  și am avut plăcerea să descopăr un om cald și plin de umor, o adevărată plăcere să vorbești cu ea!
Vă invit să cunoașteți și voi o părticică din autoarea romanului SUFLET REBEL- primul volum al seriei PARADOXUL IUBIRII:

1.        Descrie-te într-un cuvânt!
Un cuvânt? Normală. Sunt o persoană care nu iese în evdență și nici nu caută acest lucru. Mai sparg tiparele, cu temperamentul meu, dar asta e alta poveste. 🙂

2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?
Bey, visam să devin educatoare. Am mizat pe Pedagogic, dar a intervenit ceva și mi-a schimbat planurile. Acum, c-a fost soarta sau cine știe cum s-au aliniat planetele în perioada aceea, nu regret.
3.       Calități....cum le pui în evidență?
Unica calitate pe care o etalez nestingherită, este scrisul, pe care îl pun în evidență cu pasiunea cu care mă implic în fiecare proiect al meu. Restul... Nu prea sunt o persoana care să stea să analizeze dacă și câte calități are, așadar, nu știu dacă am și câte sunt.

4. Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Nu ascund nimic. Am afirmat întotdeauna că sunt cea mai dificilă persoană. Că din pricina caracterului meu mai reticient, cei care nu ajung să mă cunoască cu adevarat, mă etichetează într-un fel sau altul. Dar niciodată nu m-am dat altfel decât sunt. Prefer să știe lumea cu cine stă de vorbă, ca să mă scutesc de probleme pe parcurs.

5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
Simpluuu! Aș scrie! Am inceput să scriu pe caiete și uneori îmi lipsește chestia asta. Dar dacă nu aș avea nici posibilitatea asta, ca mod de relaxare, aș asculta muzică. E o alta manie de-a mea.

6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi?
Te-ai aștepta să-mi ridic părinții în slăvi, sau o persoană anume. N-o voi face. Consider că singurile chestii care m-a ajutat să devin cine sunt, au fost experiențele prin care am trecut. După ce mi-a crescut fiica, ea a fost cea care a definitivat procesul de maturizare. Pentru ea mă străduiesc să fiu un om care merită această denumire. Pentru ca ochii ei să strălucească de mândrie că sunt mama ei, sunt dispusă să fac absolut orice.

7. Cine este cel mai mare fan al tău?
Fan? E mult spus! Nu sunt Fuego! 😁 Pot spune, cel mult, că am cititori fideli, dar și asta ar însemna să-ți înșirui toată lista mea. Eu le mulțumesc pentru susținerea permanentă și necondiționată, pentru oamenii care sunt și pentru toate momentele când îmi dau imboldul să mă așez la taste. Ei se știu care sunt și știu cât îi apreciez pe fiecare în parte. Știu că nu voi găsi niciodată cuvinte să le mulțumesc doar că sunt acolo. Știu că se gândesc la mine, așa cum și eu 
mă gândesc la ei, de fiecare dată când scriu.

8.Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Pot să-ți spun ce să nu se învețe în școli? Tot ce ține de științele exacte, asta în cazul în care un elev nu are intenția să facă o carieră într-un domeniu în care să-i fie trebuincios cumulul acela de informații care cam multora le intră pe o ureche și le iese pe amandouă. Te-ai prins că am ceva cu științele exacte, nu? Să nu ne înțelegem greșit! Nu cu matematica de bază, fizica de bază, chimia, istoria, geografia, biologia. Dar când intervine chimia organică, fizica quantică, la niște elevi de clasa a zecea, ah, sincer iți spun că mi se zbârlește părul pe mine. 🙂

9. În loc de "la revedere".

Nu uitați să visați! Nu neapărat întotdeauna cu ochii deschiși. Nu la fiecare pas. Ci cu moderație. Visurile sunt singurele care nu costă nimic, iar când unul ajunge să fie realizat, nu există satisfacție mai mare. Uitând să visăm, uităm să ne detașăm de problemele cotidiene și inevitabil, ajungem roboți. Îți multumesc, Adriana, pentru că te-ai gâdit la mine și vouă, celor care citiți aceste rânduri, vă trimit una bucată îmbrățișare de urs! 🙂Îți mulțumesc mult și îți doresc mult succes!!! SUFLET REBEL se găsește pe site-ul Editurii Librex.

vineri, 17 martie 2017

ISSABEL de Magdalena Iugulescu
Când citești o carte ca Issabel, nu poți să o citești cu indiferență și asta pentru că oricare dintre noi cunoaște măcar o persoană ce a plecat în străinătate cu gândul de a strânge ceva mai mult decât ar putea să strângă în țară. Cu siguranță acest lucru, dar și modul în care este scrisă cartea, m-au făcut să o citesc cu drag. După ce citești ISSABEL, nu o să mai privești cu aceeași ochi femeile ce se sacrifică plecând din țară lor pentru a îngriji bătrânii Europei.

Când Mara a ajuns în casa doamnei de care trebuia să aibă grijă, m-am gândit că a dat norocul peste ea, că va avea parte de o experiență plăcută și în același timp își va atinge și scopul propus. Dar cum deseori aparențele înșală, drăguța Issabel, s-a transformat în coșmarul  oricărei îngrijitoare.

Gândește-te cum ar fi să fii umilită când tu îți dorești să ajuți, să fii ironizată și jignită când tu îți dai tot interesul ca ea să se simtă bine, să fii trezită în mod repetat noaptea doar pentru distracția doamnei... e groaznic, cu siguranță eu nu aș putea suporta așa ceva, dar Mara a dat dovadă de prea multă bunătate și și-a adunat toate forțele să reziste măcar celor trei luni promise prietenei ei ce a recomandat-o.

Issabel era o persoană imprevizibilă , nu prea știai la ce să te aștepți de la ea, ba era rece sau răutăcioasă , ba era indiferentă și pierdută în propriile gânduri. Când Mara a descoperit cutia cu scrisori, am sperat ca acolo să fie răspunsul comportamentului ei și totodată drumul spre inima ei și liniștea Marei.

Mara a reușit să își facă cunoștințe și să aibă parte de ieșiri relaxante ce îi ridicau moralul.

Mi-a plăcut perseverența de care a dat dovadă, mi-au plăcut foarte mult plimbările Marei la mare, mi-a plăcut modul în care împrejurimile erau descrise... aproape că am simțit răcoarea apei și razele soarelui pe piele. Deasemenea, jurnalele Marei de călătorie mi-au oferit momente plăcute și noi locuri de vizitat la lista de dorințe.

Dacă doriți să aflați întreaga poveste a Marei și a Issabelei, dar și a Issabelei și a lui Georggio, vă invit să cumpărați cartea de la Editura Tipomoldova
.
miercuri, 15 martie 2017

Să o cunoaștem mai bine pe Corina OzonDeși Corina Ozon este deja un nume în literatura noastră contemporană și toată lumea o cunoaște, vreau să vă vorbesc puțin despre proiectele ei literare:

Corina a debutat în 2014 cu ZILELE AMANȚILOR la Editura Herg Benet. Acest proiect a început pe unul din blog-urile autoarei. Ideea avut un impact deosebit și cititorii au cerut tot mai mult după fiecare postare. ZILELE AMANȚILOR este urmată de NOPȚILE AMANȚILOR și AMANȚII 3.0, apărute tot la Editura Herg Benet

Dar autoarea nu se oprește aici- și bine face, căci ne place- ea a început un proiect numit 35+, by Corina Ozon, ce stă la baza cărții PÂNĂ CÂND MĂ VOI VINDEVA DE TINE (recenzia mea aici). 

În 2016 a apărut și TENTAȚII (recenzia mea aici), da... acea carte despre care v-am tot vorbit și am recomandat-o peste tot.
 Tentații se bucură de un mare succes printre noi, la fel și proiectul Corina Ozon Connection, ce ne prezintă poveștile de reinventare a mai multor femei din diferite colțuri ale lumii. 
Toate aceste informații, dar și multe altele la fel de interesante, le găsiți pe site-ul editurii Herg Benet sau pe blog-urile autoarei, corinaozon.comdupa35.com, unde Corina este foarte activă.

După cum se vede, autoarea este o persoană extrem de ocupată și vreau să îi mulțumesc pentru timpul acordat acestui interviu.


Vă invit să vă bucurați de el:

1. Descrie-te într-un cuvânt!
Tenacitate.

2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?
Ziarist.

3. Calități....cum le pui în evidență?
Calitățile se reflectă în ochii celorlați, prin acțiuni și atitudine. De regulă, mă port natural, nu țin să demonstrez ceva anume.

4. Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Încerc să le înțeleg. Uneori, ceea ce unii consideră a fi o calitate, poate fi un defect pentru alții și invers.

5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
Cărțile sunt și o formă de comunicare. Sigur aș fi fost altă specie într-o lume fără cărți. O specie lipsită de empatie.

6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi?
Tot ce m-a atins, sub orice formă, de la cei care mi-au dat viață și până azi, m-a format ceea ce sunt acum.

7. Cine este cel mai mare fan al tău?
Eu, pentru că fără încrederea în tine nu poți construi nimic durabil.

8.Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Ar fi o listă prea lungă.

9. În loc de "la revedere".
Cred în puterea de reinventare pentru a merge mai departe. Mulțumesc pentru întrebări.Eu îți mulțumesc, din nou!
Iar pe voi, dacă doriți să câștigați una din cărțile Corinei Ozon, vă invit să participați la concursul organizat impreună cu Porția de citit. Acest concurs îl găsiți pe paginile blogurilor noastre până pe data de 8 aprilie, adică aici și aici.


Concurs aniversar încheiat

Mulțumesc participanților! Câștigătoarea este Bianca Fazacaș-nr.108! Felicitări! Aștept în privat o adresă de livrare de pe teritoriul României, până la sfârșitul săptămânii!