REGĂSIRE de KRISTIN HANNAH recenzie

Aceasta nu este prima mea întâlnire cu Kristin Hannah. În urmă cu vreun an am citit A doua șansă și mi-a plăcut enorm modul în care autoarea abordează problemele întâlnite, la un moment dat, în orice familie. M-a făcut să o îndrăgesc și să îmi doresc să mai citesc și alte cărți scrise de ea. A fost greu să aleg de pe Libris una dintre cărțile ei, dar până la urmă m-am oprit asupra acesteia. Titlul ei, Regăsire, mi-a rămas în minte și m-a făcut să cred că voi descoperi o poveste de viață, o femeie puternică și un final optimist.


kristin hannah



Regăsire - Oare dragostea este de ajuns?


Deși avea 46 de ani, două fiice minunate și o căsnicie pe care mulți o invidiau, Elisabeth se simte tristă și neîmplinită. Ea și Jack s-au căsătorit de tineri și s-au iubit cu adevărat. Jack a devenit un nume în fotbal, iar Elisabeth l-a urmat oriunde, fără să se opună, renunțând la visurile ei. Îi plăcuse să fie soție, adorase să fie mamă și a savurat fiecare moment.

Ca și soție a unei vedete, nu a avut o viață ușoară. Jack făcuse abuz, iar întâmplarea care le-a salvat căsnicia, a fost lucrul care i-a încheiat cariera lui Jack. După accidentul suferit, acesta a devenit dependent de analgezice și doar datorită tăriei lui Elisabeth și-a putut reveni. Totuși, dependența lui a lăsat urmări grave. Numele îi fusese pătat și nu reușea să evolueze în noua sa carieră de prezentator.


„Fiecare clipă de căutare este o clipă de regăsire.” - Paulo Coelho


Deși fiecare zi începea cu te iubesc și se încheia la fel, amândoi știau că nu este suficient, dar le lipsa puterea de a lua o decizie.
Norocul lui Jack se schimbase imediat ce a găsit subiectul perfect și foarte repede a urcat pe culmile gloriei. I s-a oferit un job la New York și a acceptat fără să discute cu soția lui, fiind sigur că aceasta îl va urma iar. Noua mutare a supărat-o enorm pe Elisabeth, care își iubea foarte mult casa de pe plajă pe care o renova chiar ea. Pusese suflet acolo, era pentru prima dată când se simțea acasă.

Deși inițial a acceptat să își urmeze soțul, s-a răzgândit și s-a hotărât să înceapă o nouă viață, să ia o pauză din a fi Elisabeth - soția lui Jack și să se regăsească. Ea se întoarce la vechile pasiuni și încearcă să devină o femeie independentă.

Deși mă așteptam ca întreaga acțiune să se învârtă în jurul personajului principal, și soțul ei, Jack, are parte de propria regăsire.  Ce se alege de familia lor și cât de benefică este această despărțire, rămâne să aflați voi citind Regăsire de Kristin Hannah.

Etichete: , , ,