TIMPUL IUBIRILOR PERFECTE de TIAGO REBELO

După părerea mea, nu ai cum să privești coperta aceasta și să nu îți dorești să afli ce mister ascunde. De fiecare dată intram pe site-ul Editurii ALL îmi rămânea privirea pe Timpul iubirilor perfecte, iar la ultima vizită nu am mai rezistat ispitei.
Ulterior am aflat că Timpul iubirilor perfecte se bazează pe memoriile locotenentului Carlos Augusto de Noronha e Montanha și am fost și mai încântată de alegerea mea.



editura all



Timpul iubirilor perfecte - despre crizele politice, sociale și militare care au dus la  prăbușirea monarhiei constituționale.


Locotenentul Carlos Montanha o întâlnește pe fermecătoarea Leonor la bordul vasului care avea destinația Luanda. Pentru el nu era prima dată când se îmbarca din portul Lisabona. Carlos Montanha era un locotenent brav și apreciat în armata portugheză. Carlos a fost detașat în Angolia  pentru a încerca să țină sub control triburile care începuseră să se răzvrătească.

Leonor călătorea împreună cu mama și sora ei. Spre deosebire de mama ei, Leonor nu simțea nici cel mai mic regret că își părăsea țara și prietenii pentru a-și urma tatăl. Niciodată nu a fost încântată de viața pe care femeile o duceau acolo și spera ca noua ei viață să fie diferită.  

Între Carlos și Leonor a existat de la început o scânteie pe care mama ei a dezaprobat-o. Cei doi obișnuiau să își petreacă serile, pe ascuns, unul în compania celuilalt, savurând un trabuc și bucurându-se de intimitatea de care aveau parte.



„Tiago Rebelo rescrie într-un mod captivant povestea unei epoci extrem de tulburate.” - Jornal de Letras


Cei doi au hotărât să țină legătura prin scrisori, iar relația lor a devenit tot mai intensă. Leonor îi transmite tot felul de semnale care îl fac pe Carlos să se gândească dacă ar putea să îi ofere viața pe care ea și-o dorește. Tot timpul Carlos și-a dorit să devină parte din isorie, lua parte la cele mai periculoase misiuni devenid o legendă, iar acum era pus în situația de a se gândi dacă viața pe care o duce e mai bună sau mai importantă decât cea pe care ar putea-o avea alături de Leonor.

În cele din urmă, constrâns de superiorul său și de dorul pentru Leonor, Carlos cere transferul. Norocul i-a surâs și a fost pus să administreze o pușcărie. Deși nu îi plăcea în mod deosebit ceea ce făcea, faptul că era aproape de Leonor compensa.

Cei doi petreceau tot mai mult timp împreună, iar Leonor a fost cerută în căsătorie. Deși se aștepta ca mama ei să se împotrivească, s-a lovit de împotrivirea tatălui ei. Acesta era un om influent, obișnuit ca toată lumea să îi facă pe plac. Cum a reușit Carlos să atragă antipatia acestuia și ce șanse au cei doi să fie fericiți împreună, aflați voi citind Timpul iubirilor perfecte. 





Etichete: , ,