miercuri, 19 septembrie 2018

TIMPUL IUBIRILOR PERFECTE de TIAGO REBELO

După părerea mea, nu ai cum să privești coperta aceasta și să nu îți dorești să afli ce mister ascunde. De fiecare dată intram pe site-ul Editurii ALL îmi rămânea privirea pe Timpul iubirilor perfecte, iar la ultima vizită nu am mai rezistat ispitei.
Ulterior am aflat că Timpul iubirilor perfecte se bazează pe memoriile locotenentului Carlos Augusto de Noronha e Montanha și am fost și mai încântată de alegerea mea.editura allTimpul iubirilor perfecte - despre crizele politice, sociale și militare care au dus la  prăbușirea monarhiei constituționale.


Locotenentul Carlos Montanha o întâlnește pe fermecătoarea Leonor la bordul vasului care avea destinația Luanda. Pentru el nu era prima dată când se îmbarca din portul Lisabona. Carlos Montanha era un locotenent brav și apreciat în armata portugheză. Carlos a fost detașat în Angolia  pentru a încerca să țină sub control triburile care începuseră să se răzvrătească.

Leonor călătorea împreună cu mama și sora ei. Spre deosebire de mama ei, Leonor nu simțea nici cel mai mic regret că își părăsea țara și prietenii pentru a-și urma tatăl. Niciodată nu a fost încântată de viața pe care femeile o duceau acolo și spera ca noua ei viață să fie diferită.  

Între Carlos și Leonor a existat de la început o scânteie pe care mama ei a dezaprobat-o. Cei doi obișnuiau să își petreacă serile, pe ascuns, unul în compania celuilalt, savurând un trabuc și bucurându-se de intimitatea de care aveau parte.„Tiago Rebelo rescrie într-un mod captivant povestea unei epoci extrem de tulburate.” - Jornal de Letras


Cei doi au hotărât să țină legătura prin scrisori, iar relația lor a devenit tot mai intensă. Leonor îi transmite tot felul de semnale care îl fac pe Carlos să se gândească dacă ar putea să îi ofere viața pe care ea și-o dorește. Tot timpul Carlos și-a dorit să devină parte din isorie, lua parte la cele mai periculoase misiuni devenid o legendă, iar acum era pus în situația de a se gândi dacă viața pe care o duce e mai bună sau mai importantă decât cea pe care ar putea-o avea alături de Leonor.

În cele din urmă, constrâns de superiorul său și de dorul pentru Leonor, Carlos cere transferul. Norocul i-a surâs și a fost pus să administreze o pușcărie. Deși nu îi plăcea în mod deosebit ceea ce făcea, faptul că era aproape de Leonor compensa.

Cei doi petreceau tot mai mult timp împreună, iar Leonor a fost cerută în căsătorie. Deși se aștepta ca mama ei să se împotrivească, s-a lovit de împotrivirea tatălui ei. Acesta era un om influent, obișnuit ca toată lumea să îi facă pe plac. Cum a reușit Carlos să atragă antipatia acestuia și ce șanse au cei doi să fie fericiți împreună, aflați voi citind Timpul iubirilor perfecte. 

20 de comentarii:

 1. Coperta mă atrăgea foarte tare, iar recenzia ta minunată mă convinge încă și mai tare. Felicitări! <3 Se poate observa cât de tare ți-a plăcut cartea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Hmm... Pare interesantica aceasta carte. Poate o voi citi si eu intr-un viitor apropiat.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pare frumusica aceasta carte, chit ca nu e per total genul meu, pe mine ma fascineaza crimele mai mult, nu-s prea romantica de fel :D

  RăspundețiȘtergere
 4. O poveste de dragoste interesanta, cu perioada de curtare, tatonari, etc asa cum era pe vremuri.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pare o carte foarte buna! După cum ai descris-o, m-a cucerit!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Pare o carte buna. Și ai dreptate, coperta este foarte frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 7. Sunt curioasă ce fac cei doi! Felicitări! Pare interesanta cartea!

  RăspundețiȘtergere
 8. Pare o carte foarte interesanta, subiectul cred ca te tine cu sufletul la gura, noi momentan exploram povestile copilariei.

  RăspundețiȘtergere
 9. Pare o carte pe placul meu. Povestea e tare interesanta si cred ca as citi-o pe nerasuflate.

  RăspundețiȘtergere
 10. Na, si m-ai lasat in suspans... Acum trebuie sa o citesc sa aflu ce se intampla, nu? :)))

  RăspundețiȘtergere
 11. Cred ca e carte care mi-ar placea mult, o pun pe lista.

  RăspundețiȘtergere
 12. Chiar intrasem pe firul povestii si eram curioasa ce va spune tatal fetei. Voi citi si eu cartea cu siguranta

  RăspundețiȘtergere
 13. Este o carte pe gustul meu si sigur o voi achizitiona cat de curand. Multumesc pentru recenzie :)

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...