INFORMATORUL de JOHN GRISHAM recenzie

Am primit Informatorul de John Grisham de la prietena mea, Cătălina, de la Porția de citit. Nu am reușit să o las pe raft mai mult de două zile... Cunoscând stilul autorului, eram sigură că îmi va plăcea și așa a fost! Dacă vă plac thrillerele juridice, să nu ratați nici voi acest roman!





„Cel mai bun autor de thrillere în viață.” - Ken Follett


Lacy și Hugo sunt nevoiți să intre în mijlocul corupției și a mafiei atunci când Greg Myers depune, la Biroul de Conduită Judiciară, o plângere împotriva judecătoarei Claudia McDover. 
Judecătoarea Claudia McDover se bucura de multă simpatie și încredere din partea alegătorilor, era un om important în societate, dar se pare că nu era atât de „curată” pe cât ar fi trebuit să fie.

Greg Myers era conștient de ceea ce făcea și de faptul că era în pericol. El a ales să nu își folosească numele real în toată această poveste. Greg se ascundea, contactându-i pe Lacy ș Hugo doar când avea informații noi de la „cârtiță”. Nici măcar Greg nu cunoștea identiatea persoanei care furniza informații compromițătoare despre judecătoarea Claudia McDover.


„Ultima carte a lui Grisham descrie amestecul celor bogați și puternici și abuzurile comise de ei în sistemul judiciar.” - Associated Press 


Din informațiile furnizate de Informator, reiese faptul că judecătoarea Claudia McDover era coruptă. Claudia McDover primea lunar o sumă de bani halucinantă pentru a-l ajuta pe Van Dubose să își facă jocurile, fără a fi deranjat de lege. Van Dubose conducea întraga mafie și avea grijă să își țină tot timpul identitatea la adăpost. Era în stare de orice pentru a-și atinge scopurile și pentru a-i ține pe „străini” departe de treburile lui, fie că era vorba de înscenări, intimidări sau chiar crime. 

Cu cât primesc mai multe informații, cei de la Biroul de Conduită Judiciară își dau seama că pot fi depășiți de situație și că au nevoie de ajutorul celor de la FBI. Dar FBI-ul își alege cu grijă cazurile... 
Se vor putea baza pe ajutorul lor? Vor reuși să facă lumină în colțul întunecat al mafiei? Vă invit pe voi să aflați! Cartea se găsește aici.


Etichete: , , , ,